Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ikea kozarci in ostala posoda

Ikea kozarci in ostala posoda

Ima kdo kozarce iz ikeje? Zanimajo me predvsem za vino, so kvalitetni, dobijo s pranjem v stroju lise, postanejo mat oz. izgubijo lesk?

kako ste pa z ostalo posodo zadovoljni?

Mi jih imamo, odlični za primerno ceno. Je pa res, da nimamo pomivalca in peremo na roke. Tako da ti na to vprašanje ne morem odgovoriti.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Jaz imam lonce, skledo za testo, nože in krožnike. Perem v pomivalcu. Lonci so super, krožniki so se mogoče malo obrabili. Edino noži mi niso najbolj praktični (predebelo rezilo)-čeprav moj prisega nanje.
Tako da: vsekakor vse vredno denarja.

Imamo kozarce za vodo razlicnih verzij, skodele za kavo, kozarce za belo in rdece vino, sampanjec, plasticne za otroke, kroz ice, pribor, kuhinjsko plastiko, nekaj posode…

Vse se pere v pomivalcu. Kaksna od serij je malo slabsa, ampak nobena ni lisasta. Najslabsa jembila ena serija kozarcev za vodo, ki je postala mat. Ampk cena kompleta 6 ni bila vec kot nekaj €. Imamo zamenjavo v kleti.

Ko se obrabi, polomi, ….. Zamenjam komplet.

kozarci so lih za eno sezono, je pa res odvisno tudi od cene, ki jo daš zanje.

jaz imam vse njihove kozarce, tisto cenejšo varjanto. Za vino, ki jih mal bol pazimo jih imam dlje, za vodo/sok pa zdržijo res samo eno sezono, se pač razbijejo, počijo itd.

Mi imamo mešano “kolekcijo” 😉
Malo iz Ikee, malo iz kakšnih drugih trgovin, s tem, da sem za kozarce v Ikei odštela bistveno manj kot iz kakšnega navadnega Mečkatorja, pa so tam tam. Eni postanejo lisasti, eni ne. Imam še sklede, nože, lonce. En komplet nožev mi je vrhunski, imam tudi WMF nože (darilo od tašče..hmmm) pa raje uporabljam Ikeine. Imam tudi pribor (žlice, vilice, noži) – mož pravi, da so žlice preplitke, ampak jaz tega ne opazim in mi je ta pribor super. V stroju ni problemov. Imam tudi nekaj ponev iz Ikee, pa imam tudi Bialetti in še nekaj drugih – teh prevlečenih s keramiko, pa vseeno posežem po Ikeini (ta je bila kao med dražjimi, pa kljub temu je bila manj kot 20,00 eur in mi je tudi vrhunska). Tudi žar ponev se dobro obnese. Lonce sem pa vzela nek komplet, na izgled take tanke, lahke, vzela pa sem jih za v avtodom ravno zaradi teže in velikosti, da ne zasedajo dosti prostora. Razen to, da je pri ročaju popustilo nekaj vijakcev, nimam pripomb.

Jaz imam vso posodo iz Ikee…že 5 let…kozarci bp, res pa je, da jih perem na roke (za vino)..ostale v micki, pa so še zdaj čist lepi…najbrž je res odvisno od serije…edino, s čimer nisem zadovoljna, je pribor…

jaz imam ikeine kozarce za vodo že leta in niti eden se ni zlomil, nič niso lisasti… meni so super.
tisti na peclje pa… no… hitro jih je zmanjkalo

ampak teh kozarcev za vodo žal nimajo več…

Tričetrt posode, vključno z različnimi kozarci, vsi se dobro obnesejo, je že tudi kateri počil. Priporočam samo, da ne izbereš tistih najtanjših na peclje, tisti so kar občutljivi, smo preizkusili (res je bil majhen denar), pa smo kasneje kupili tiste debelejše. Aja, posodo peremo ročno.

Posoda oz. steklo postane lisasto v pomivalcu zaradi pralnega sredstav, ne zaradi kvalitete stekla.

Kozarce – za sok, vodo in vino ter aperitive imamo Ikeine.
Vse (skoraj) dnevno mečemo v naš Boschev pomivalni stroj, pa so po najmanj šestih letih še vedno OK.

Za sok (vodo) in za aperitiv imamo Pokal; za črno oz. rdeče vino ter za belo vino Svalka – in ti so res trpežni, ker ne delamo najbolj pazljivo s posodo, pa so še vsi kozarci neokrušeni…
Kozarci so brez lis, navadno peremo vsaj na 60 stopinj…

New Report

Close