Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek IKEA – nein danke!

IKEA – nein danke!

v cloveku je obicajno, kar velika teznja po tem, da bi pomagal. a vse bolj se mi poraja, da najraje pomagamo “na pamet”. obicajno iscemo ob pomanjkanju casa nasvete – kje dobiti kaj – pa naj si bodi ta rec poceni ali pa smo zanjo pripravljeni dati tudi kaj vec denarja – samo, da bi bila ta stvar to, kar iscemo.

in pri odgovorih kje je kaj, kar se tice nasega doma – POGLEJ V IKEO.

Priznam, v IKEI se nisem bila in tudi “namena” nimam iti, ker …… ja tisoc in en razlog se najde proti IKEI.

do sedaj sem se vse nasla v “slovenskih” trgovinah in trgovinicah in tudi “poceni” se mi nakup cez mejo tako ali tako ne zdi vec prevec mamljiv povod.

Ko odgovarjamo, ce odgovarjamo, se spomnimo, da niso vsi slovenski domovi tako blizu “meje” in IKEE in tudi vsi slovenski domovi niso iz IKEInega kataloga.

Vsi radi kupimo dobro in poceni ali pa vsaj ugodno in v Ikei je prav gotovo cel kup stvari, ki jih v naših SLOVENSKIH trgovinah nisem zasledila!
Tako da, na žalost, kupujem v IKEI!

Karfjola,
drugače bi govorila, če bi že bila v IKEI. Že preglednost in oprema trgovine, se ne da primerjat z našimi, prav tako prijaznost prodajalcev.
Odtehta že to, da opremo takoj lahko odpelješ domov in ne boš verjela, ni se še zgodilo, vsaj pri meni, da bi kaj manjkalo ali, da bi bila potrebna reklamacija.

Živi in pusti živeti!

Karfjola resnično se ti vidi, da v Ikei še nisi bila in, če nimaš namena it, tudi prav. Če si zadovoljna in kupuješ v naših super slovenskih trgovinicah super poceni in dobro robo, potem vse čestitke!
Dejstvo pa je, da Ikea nima zastonj po svetu x število trgovin, Lesnina pa recimo samo 4. A ne?
Lp,

No in kaj si zdaj želela sporočiti?

V Ikei še nisi bila, torej?

Jaz moram rečt, da je čez Ikeo ni. Toliko slabih izkušenj kot sem jih imela z Rutarjem in Harvey Normanom ter še nekaterimi jih z Ikeo nisem izkusila nikoli. Pravzaprav ni bilo pri njih še nikdar nič narobe. Super izbor za super ceno.

Priporočam Ikeo.

Jaz sem bila v Ikei, pa tudi razočarana. Niti ene otroške sobice, ni bilo postavljene tako, kot naprimer drugje. Da bi bila omara, posteljica previjalna, nič od nič. Pa sem se spraševala, le kaj in kje hudiča kupujete, še posebej ko sem šla v klet, in je tam vse bilo kot pri nas v sloveniji, trgovina Paketi na paleti :-))

Bila sem b Grazu in če tam kaj najdete, vse lepo in prav, Mene tudi več nič ne vleče v Graz gledat, kar nimajo :-((

lp

Jaz ravno tako, vsaj poceni dobim kakšno stvar, ki je pri nas skoraj 4X dražja. Pa sej ima vsak svoje mnenje o tem kje bo nakupoval, če tebi ni všeč je pač ostalim 100tim všeč. Že dva stanovanja sem videla 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}opremljena iz Ikee in me je ful presenetilo, kako dobr zgleda.

Zadnjič sem šla mal po Harvey Normanu, ker imajo ponavadi ful lepe lučke, vaze in okrasne stvari, ampak ko sem videla ceno me vse minil, pa zakaj mora bit vse tako drago pri nas, medtem ko pa drugje najdeš stvar pol cenejšo…
lp

JA IN …

Ajaja, točno Paula//, pozabila sem omeniti velečastno Lesnino.
Groza grozna.

Imaš popolnoma prav!
Tudi elitni designerji so proti IKEI.

Citat Van denn Puupa – ob omarici za 19 EUR:

“A low price chest is no place for my Gucci Y-Fronts”

Bojim se le, da ne boš razumela.

Eh, če še nisi bila, potem ne moreš o nečem govoriti kar ne poznaš. Slovenske trgovine pa so še zelo zadaj za tisto, kar je lepo in praktično, da o ponudbi ne govorim, ki je na ravni nekega cenenega kvazi “avstrijskega” okusa; malce lesa, pa malo medenine in plastike…

sama prisegam na enostavne in jasne linije…

Kaja

No, jaz sem si pa šla ogledat to čudo od IKEE in bila globoko razočarana. Ne vem zakaj in po kaj horde Slovencev drvijo tja, meni se vse skupaj zdi – oprostite – pofl. V katalogu stvari še nekako izgledajo, pol pa ko vidiš izdelavo in materiale v živo, hvala, ampak ne, hvala. Kar pa je slučajno dobro, tudi ni poceni.

Hihi, zanimiv link, ta od elitnih dizajnerjev, kaksna zolcnost:)) Tko kot ce bi nacrtovalci Mercedesovega Maybacha penili cez dacio ali cliota..:)))

Ampak vseeno nimam Guccijevih cevljev ali torbice, od Ikee pa skoraj vse – od kuhinjske mize in stolov pa do zlic in obesalnikov.

Meni je namrec vsec dizajn nebarvanega naravnega lesa, pa bombazni tepihi, ki jih lahko perem v pralnem stroju, pa cel kup iznajdljivih kuhinjskih pripomockov – od stange za obesanje zajemalk do lesene deske, ki se jo da poveznit cez kuhinjsko korito.

Vsak po svoje, Gorenjc pa s svedrom…:))

SG

Bila v Ikea, pozabial kupit lamele za v posteljo. V Ikei so od 10 do 187 EUR, v Lesnini sem plačala 7.800,00 sit, ker na kartico so mi še 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gor opilili.
In kam misliš da bom šla drugič?

Črna ovca si napisala:
pol pa ko vidiš izdelavo in materiale v živo, hvala, ampak ne, hvala
Me pa res zanima, kater material ti ni všeč?
Pa brez zamere.

Za ene BV slike dam v Ikei 8-12 EUR, že uokvirjene, v Bauhausu, OBIju, dam od 5-7t samo za okvir,….

Meni se zdi post od črne ovce čisto OK. Pač imaš slabe izkušnje in ti IKEA ni več za it. Te popolnoma razumem. Čeprav imam sama več dobrih kot pa slabih izkušenj z IKEO. Se je pa tudi meni že zgodilo, da mi je nekaj v katalogu izgledalo super, gori v živo pa čista ropotija.

Ne razumem pa pravzaprav, kakšen je tvoj argument proti IKEI, karfjola. Razen tega, da tam še nisi bila in da se ti zdi roba prepoceni, nisi navedla nič konkretnega. Hecen post si napisala.

v kateri kraj pa hodite v IKEO?

Pa saj te noben ne sili tja. Če ti pač ni všeč, ti ni treba v Ikeo, če so ti ljubše stvari, ki jih dobiš pri nas, zakaj pa ne?!
Sploh ne razumem zakaj tole sporočilo, če še nisi bla tam kako lahko sodiš?

Naj še omenim, da jaz tudi še nisem bila v Ikei, sem pa šla po kataloge in vidla kr nekaj lepih stvari, najbolj pa me je prepričalo to kar sem dejansko videla na svoje oči in videvam še vedno.

Res je hecn post napisala, ja če si polna denarja si boš pa šla kupit spalnico za 2 MIO pa kuhinjo za 5 MIO, za usnjeno sedežno bi bil pa drobiž dat 800.000,00 SIT, a ne…

Imam pa namen it v Ikeo nekje v novembru, upam da bodo imeli že novoletne stvari.

lp

Saj načeloma nimam nič proti Ikei…ampak na tisti Kupujmo slovensko ste pa vse čudežno pozabile,pa na ohranjanje delovnih mest,pa na tiste pravljice,kako je vsa naša roba ful kvalitetna in sploh in oh.Pa saj tukaj na forumu je ja cel kup žensk,ki so še pred meseci kupovale samo v Sloveniji proizvedeno hrano in sokove,pa še kakšna druga “perla”bi se našla.Skratka:kakor komu paše bo verjetno najbolj prav,a ne?Eni pač obrajtajo makarone iz Evrospina,drugi pa stvari iz Ikeje!

saj vcasih so tudi vsi sli nekam .. drug za drugim …..

“morda” je bil point v tem, da se mi IKEA ne zdi obljubljena dezela 🙂
in tudi “tisoc malih neumnosti” se najde tudi pri nas …. le VELIKO casa ti to vzame (ta pa naj bi bil najbolj dragocena dobrina)

In “moja” kuhinja je SVEA in “moji” stroji so Gorenje … ah ja .. in omare so iz Alplesa. plastiko pa kupim tudi v Bauhausu 🙂

dejstvo je, da obstaja kar nekaj etičnih razlogov proti ikei: ne podpiramo slovenskihg proizvajalcev (katerim mimogrede ne kapne, da bi se vprašali zakaj le), ikea izkorišča otroke v tretjem svetu za delo (tako je bilo vsaj rečeno v dokumentarcu o Ikeii), roba ni ravno kvalitetn, čeprav je korektno izdelana. No, po drugi strani pa jaz hodim v Ikeo zato, ker si ne morem privoščiti tistega v dušo segajočega designa vrhunskih oblikovalcev, ki tako bentijo nad ikeo in so užaljeni; zato ker je design res dober in ker stvari oblikujejo mladi še neuveljavljeni oblikovalci; ker je trgovina pregledna, prodajalci pa prijazni; ker imajo skoraj vedno vse na zalogi; ker so cenovno ugodni. Naši proizvajalci pa bi se lahko najprej zamislili nad svojim designom, saj že več kot 10 let prodajajo ista jajca, pa še za drag denar.

Tudi pri nas kuhamo s pomočjo Gorenja in peremo tudi. Pa kakšna omara od Slo proizvajalca bi se tud našla, s katero smo imeli kup komplikacij. Od dobavnega roka do reklamacije.
Kar se pa tiče pozamentarije se pa naši Slo proizvajalci skrijejo pred IKEO.

New Report

Close