Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ikea opremljanje

Ikea opremljanje

Ei zadnjič sem bla prvič v Ikei.
Cel raj za opremljanje, če bi lahko bi se kr tamle preselila, tako lepo so predstavljene vse une sobice..res fletno.

Veliko uporabnih stvari najdš…pa pocen, pa sestavš en dva tri

A je mela katera kako slabo izkušnjo?
se mormo česa izogibat?

Welcome to the club. Če sta bolj iznajdljive sorte, pa poglej še sem http://www.ikeahackers.net/

Otroške sobe pa sedežno smo nabavili v ikei, ker ko bodo otroci zrasli bomo itak menjali, sedežna pa dokler so otroci stri manj kot 7-10 let pol pa zamenjaš za malo boljšo.

Kuhinja??
Spalnica??
Kopalniško pohištvo??

Te tri zadeve kupuješ vsaj za 15-20 let pa je bolje malo več odštet, smo pa veliko idej kopiral iz njihovega kataloga.

kater proizvajalec pri nas ti da na pohištvo 10 let garancije?

sicer je pa ikea tako kot drugje … če kupiš poceni je temu primerna kvaliteta, sicer pa za primerljivo ceno dobiš boljšo kvaliteto kot pri nas.

jaz recimo edino sedežne ne bi kupila tam, ker so res neudobne

No ja, tudi otroške sobe kupuješ za vsaj 5-7 let, pa moram priznat, da imamo z nekaterimi elementi za otroške sobe zelo slabe izkušnje, ni vse samo v vizuelni všečnosti, je funkcionalnost problem – npr. postelje, tiste kovinske šine, na katere se da letvenik za jogij so tako slabo narejene, da hitro vijaki iz lesa ven poskačejo, potem pa moraš to stalno vijačit in popravljat, dokler se še da. Les za stranice večinoma kaširane iverke, težko dobiš masivo. Pa piše, da naj bi preneslo težo nekje otroka 30 kg, pa se pri 20 kg začnejo te težave.

Smo mladinske sobe raje kar po meri naročili – natur masiven les – lepo, pa kompaktno in za nadaljnih 10 let 😉

s fantom bova celo stanovanje opremila v Ikei, z izjemo kuhinje (nisem ga mogla prepričat :))
men je ikea itak zakon…

Na koncu je vse dobro in vse ok, če to ni, potem še ni konec.

No ja, tudi otroške sobe kupuješ za vsaj 5-7 let, pa moram priznat, da imamo z nekaterimi elementi za otroške sobe zelo slabe izkušnje, ni vse samo v vizuelni všečnosti, je funkcionalnost problem – npr. postelje, tiste kovinske šine, na katere se da letvenik za jogij so tako slabo narejene, da hitro vijaki iz lesa ven poskačejo, potem pa moraš to stalno vijačit in popravljat, dokler se še da. Les za stranice večinoma kaširane iverke, težko dobiš masivo. Pa piše, da naj bi preneslo težo nekje otroka 30 kg, pa se pri 20 kg začnejo te težave.

Smo mladinske sobe raje kar po meri naročili – natur masiven les – lepo, pa kompaktno in za nadaljnih 10 let ;)[/quote]

Pri Ikei vsaj cena ni tako visoka, da bi človek bil po nekaj letih razočaran, da stvari več ne funkcionirajo. Kupili smo kar nekaj pohištva v Ikei in moram reči, da sem glede na ceno izredno zadovoljna s kvaliteto.

Smo pred tremi leti kupili mladinsko sobo Iles Idrija, pa smo trikrat reklamirali posteljo, ker je škripala (nova je pred tremi leti stala 660 eur) in nam problema nikoli niso rešili. Problem je nastal že pri prvi montaži, ker sta dva šalabajzerja, eden je prišel na montažo že precej nadelan, sobo sestavila skupaj nekaj na pol in nam je med drugim odtrgalo tudi polico v omari.
Po treh letih škripanja sem se naveličala in kupila novo posteljo, tokrat delano pri mizarju za manj kot tretjino cene Ilesove.

Kdo pa je rekel, da moram gledati 15 oz 20 let eno in isto kuhinjo, spalnico kopalnico. Te časi so mimo ko se je pohištvo kupovalo do 1 v življenju no vsaj za mene. Ravno sedaj menjam sedežno po 7 letih. Sem se je naveličala in mora od hiše ker prihaja nova in ja iz IKEE. kopalnico sem opremljala tudu pred 7 leti in mi gre že na živce. Bi imela že vse drugače in bom namesko varčevala za novo. Tako to delam jaz. In z ikeo še nisem imela slabih izkušenj. No razen da sem se preobjedla mandeljeve torte (zmrznjeno kupiš) srečno

Jaz imam par malenkosti (predalnik, naslonjač, legendarna klubska mizica za 5 al kok že €) in je zaenkat OK. Od dražjih stvari sem samo kopalniški blok kupila tam, ker so taki z dvema umivalnikoma pri nas blazno dragi in je bila Ikea cenejša izbira.
Nikoli pa ne bi tam kupovala recimo kuhinje, ker nisem človek, ki bi sam splaniral celo postavitev in potem načrtovala nakupo vseh delov, rihtala prevoz in montažo… Jaz sem šla lepo v salon, kjer so mi bili ljudje s svojo strokovnostjo in izkušnjami v veliko pomoč, da smo zrisali super kuhinjo, ki jo tudi brezplačno pripeljejo in montirajo.

Od Ikee imam že kar nekaj stvari, vse dobro prestaja tudi otroško uporabo. Sploh en predalnik se tedensko seli po otroški sobi sem pa tja, pa je še vedno vse na svojem mestu. Vzeli smo omarice za CD/DVD, tri predalnika, eno omarico za predsobo, vzglavnike, posteljnino, ogledali, Expedit omarice, počivalnik, pisarniški stol, kuhinjske stole in še pa še malenkosti. Tudi kuhinjo imamo že zrisano, jo bomo še malo prespali, potem pa v nakup. Ne pomišljam niti za sekundo ali Ikea ali kakšna Lesnina ali kdorkoli tukaj pri nas. Meni je všeč, da si sama zrišem tako kot meni paše, pa tudi če dam omarico, ki je prvotno namenjena dvnevni sobi v kopalnico. Cene so pa tako ali tako neprimerljive, za vse ostalo je MasterCrad;)))))

Tudi pri nas je že 3/4 stanovanja iz Ikeje :)) Kuhinjo sem načrtovala sama, ker mi je to v užitek in mora ustrezati mojim potrebam. Zdaj jo imamo 3. leto in je kot nova, pa je resnično nič ne pazimo te rzelo veliko uporabljamo. Montaža je super lahka in užitek za celo družino :)). Dnevna soba je sestavljena po moji predlogi in je super. Kopalnica v Ikeji ni bila najcenejša, ampak zdrži dnevno močenje od vrha do tal (deca :)) ).

Sedežne mi niso všeč in smo potrebovali eno, ki je drugačnih mer. Pohištvo za otroško sobo zna biti zelo praktično, zato mi žal, da je nismo v celoti nabavili v Ikeji.

Kar se garancije tiče: mislim da ima kuhinja 25 let garancije. No, do takrat se je bom že najbrž naveličala in zamenjala fronte (ki jih v Ikeji vedno dobiš – mere ustrezajo, novejši dizajn).

Moja slovenska kuhinja Svea po desetih letih dobesedno razpada – hidravlična vodila za omarice so itak dušo spustila po treh letih, ročaji se zdaj kar po vrsti lomijo in vidim, da jih je nekaj tudi že napokanih, torej bodo šli zdaj zdaj.
Lahko dobiš nova, ampak jih moraš seveda plačat.

Imam pa posteljni okvir iz Ikee za 40 evrov in je v redu. Mislila sem, da bo samo začasno, ker se je mudilo in nisem hotela zapravit 400, 500 evrov, pa mi potem postelja ne bi bila kul, ampak evo, po petih letih še ni šel rakom žvižgat. Spiva pa gor en 60-kilski in en 80-kilski kinky primerek.

New Report

Close