Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ikea pa ni neki vau

Ikea pa ni neki vau

Ikea sploh ni neki vau. Ima lepe pax omare, tudi zelo kvalitetne, a so drage, določene rešitve so zanimive za mala stanovanja, samo je drago, ostalo je kvaliteta taka kot v Lesnini, Momax, samo dražje je v Ikei.se mi zdi v Momaxu, da najdeš ceneje. Ali pa v kakšnem Jiysku. Jaz moram sedaj opremiti eno stanovanje za najem, gledam na ceno, rada bi pa vse novo opremila, pa se mi zdi da bi drugje kupila ceneje. Bom malo kombinirala različne trgovine. Včasih tudi v Lidlu, Hoferju najdeš kaksno pohištvo po zelo dobri ceni. Kuhinje mi pa sploh niso všeč, pa drage so. A so to samo moja opažanja ali isto opazite?

Meni Ikea nikoli ni bila presežek. Ni poceni. Ravno smo kupovali novo pisalno mizo , pa so imeli v Ikei najdrazjo. Imajo pa določene stvari lepe, lepe dodatke, posoda, kozarci, krožniki. Je pa Momax res cenejši, sploh ko imajo nakupe brez davka.

No hvala bogu da nisem edina. Eni so tako zaljubljeni , da kupijo vse tam, niti pogledajo ne okoli. Pa se najde lahko drugje boljše on ceneje. Pax omare so res dobre, težka iverka, dobro okovje, so pa zelo drage.

nova
Uredništvo priporoča

Vsak teden ista tema o Ikei, a to bi konkurenca rada malo razširila slab glas? 🙂

Meni se zdijo izdelki povsod primerljivi glede cene in kakovosti, Ikea pa predvsem briljira v dostopnosti, možnosti kombiniranja, storitvah za stranke itd. Samo enkrat sem kupila mizo v Lesnini in nikoli več. Miza je bila okej, storitev pa živ obup.

Nimam veliko pohištva iz ikeje. Omarice za čevlje tiste ozke so super za majhna stanovanja. Police za knjige z vrati isto. Pa pisalna miza je super, s steklom na vrhu. To da lahko steklo dodaš mi je super.
Drugače imam pa ogromno stvari iz tam za organizacijo. Omaric, kuhinje….imajo super zadeve zelo ugodno. Drugje jih težko najdeš določene. Za manjše prostore, da jih dobro organiziraš pridejo zelo prav. Ravno prejšnji teden sem za utiliti kupila par zadev, za sesalec, police za čistila….prej nikakor vse to nebi spravila v omaro, sedaj je vse lepo organizirano. Od njih imam tudi okvirje za slike in par vaz. Pač take manjše stvari. Kolegica ima njihovo kuhinjo že leta in leta in je super, še vedno kot nova.

Dobra je dobra za nas Balkance.

Ne vem, kaj si pa ti pričakovala od Ikee? Da ti kuhinjska omarica še kavo zjutraj skuha?

Ne razumem, Ikea obstaja že dolgo, mi smo med zadnjimi prdci, ki smo jo dobili, nisi nikoli in nikjer videla, kaj ponujajo, in za kakšen denar, da si zdaj reva čisto preč?

Tako da na tvoje vprašanje lahko odgovorim: ja, sem že pred leti opazila kaj mi ne paše, in kaj mi paše, da bi pa eksplodirala ob prihodu Ikee v LJ (od novih odkritij ali česarkoli) pa res ne.

Mi ravno preurejamo, pipe za kuhinjo se v Ikei zelo splača kupiti. So dobre in poceni. Kupili smo pax omaro, je dobra ampak kar draga, pa sem pa tja kakšno omaro. Stole in mize imajo meni zelo grde. Take pohorske, za brunarice. Poceni imajo žarnice, pa za kuhinjo dodatke. Drugače pa smo kupovali tudi drugje, v Momaxu dosti kupim, pa Lesnina mi je všeč, tudi zelo dostopna je. Kuhinja je iz Momaxa, zelo v redu . Tudi Jiysk se včasih najde kaj zelo dobrega. En primer, v Ikei kupim zunanja dva stola in mizico, ko sem videla kaj dobim v Jiysku za isti denar, sem nazaj nesla v Ikeo cel komplet. K sreči sem imela račun. V Jiysku dosti bolj stabilna miza in močna, tudi stoli, vse bolj močno narejeno. Če se ti da malo prebrskat, lahko opremite za 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ceneje. Eni so pa prepričani da je Ikea najcenejša in tam vse kupijo. To kar pravite da storitev drugje slaba, pa ne vem, kaj želite. Da vam pogrnejo rdečo preprogo? Mi smo bili vedno vsepovsod zadovoljni. Nismo pa ljudje ki iščemo dlako v jajcu.

Evo, vam povem, ker sem pred kratkim opremljal :

1. Pri Ikei naklikam, kar rabim, plačam, pripeljejo v enem tednu.
2. Spletna stran Lesnine – želim naklikati, kar rabim (v tem primeru je šlo za predsobo), toda večina elementov ni na zalogi. Dobavni rok 8-12 tednov.
3. Pokličem nekaj mizarjev, ker želim pustiti kaj denarja tudi lokalnemu gospodarstvu. “Mnjah, smo zasedeni”, “Ja, bi šlo čez 6 mesecev”, “Aja, da sva govorila pred 14 dnevi? Veste, nisem še imel časa, zato nisem pripravil ponudbe. Morda enkrat v maju ali juniju”, in tako naprej.

Dejansko se določeni branijo mojega denarja. Se še kdo čudi, da imam večino pohištva iz Ikeje?

Res je, ne velja samo za Ikeo, ampak za marsikaj.

Jaz tudi raje denar dajem “nam”, kakor “njim”. ampak po toliko in toliko kozlarijah, nategih in podobnem, kupim pri tistem, ki mi najbolj utreza v vseh pogledih. Z žalostjo povem, da je malo “naših” v tem košu.

Slovencelj odpre s.p. in misli, da bo cel svet poklenil, Slovenija mu bo pa še kaj potegnila.

Mi imamo ogromno stvari Ikea.
Kuhinjski stoli iz druge roke, Ingolf, lepi in neunicljivi. Slabo kopijo prodajajo v Jysk, kupili in vrnili, razmajani-lepljivi, cena primerljiva.

Omarica Ikea Goodmorgon- sprednje stranice predalov so sle hitro v sloje.
Mala klubska mizica, najcenejsa, nam drzi ze 10+ let.
Kuhinska miza Bjursta obcutljiva na praske, hitro se je napihnila.
Antilop- najboljsi stolcek- imamo tri, za doma in pri babicah.
Pisalna miza Micke ali nekaj podobnega, super za to ceno.
Songesand postelja- vrhunsko!
Pa obesalne policke za na steno, otroska zeleznica, racunalo, otroska kuhinja, Mala sistem lustov, posteljnina… Z vsem smo zadovoljni!

Plusi in minusi, kot povsod. Zastonj pa ni!

Sem mislila, da sem sam ja taka. Šla prvič v lj.ikeo, meni ni bilo nič všeč, ne vem kaj vidite noter, dost lepše in bolj prijazno mi je v momax,lesnina, povsod.


Kaj pa vem, če je res tako, tudi mi smo 2 meseca stanovanje opremili, kuhinja v Momaxu smo čakali 1 mesec, ker je narejena po meri vsaka njihova kuhinja. se prehitro je prišla, ko nismo imeli končanih talnih oblog, smo jo vmes morali skladiščiti. V Ikei so kuhinje na meter, vmes imaš pa lahko 20 cm lufta. Ikea ima res vse na zalogi, meni je bolj problem, ker mi ni preveč všeč. Njihov stil mi ne sede. Stole, pa mize pa imajo vsi na zalogi.

No še ena, hvala bogu, sem mislila da sem edina. Mi ne sede njihov stil, kakšno malenkost že kupim, večino pa drugje. Pa drago imajo. Kuhinje so mi pa prav grde iz Ikee.

Kje pa, iz Ikee ni nič! Nimajo nič nada niente zirov dzero! Razočarana. Jaz sme jim rekla, zakaj kar dol ne zaprejo trgovine, če nimajo nič a zalogi in če nič ni možno dobiti ne naročiti! Kar pa imajo, pa je samo v beli barvi! Hočem rjavo, svtlo, temno, mešano, recimo rustikalni hrat ali bolj rdečkasto toplo rjavo bukev oziroma to barvo iverice. Ma nič nimajo no!

Sem bila še v Momaxu, Lesnini in Harweyu Normanu …. V Lesnini v Mariboru se mi je prodajalec, celo vodja prodaje, grozno zlagal, da uradni certifikati o kvaliteti, ISO standard izdelave garderobnih omar in začitni premazi “ne igrajo nobene vloge, niso pomembni, ampak so marketinška fora!”

Harwey Norman pa ima robo nemške in italijanske kvalitete z boljšimi debelimi policami in zaščitnimi premazi, ki so zdravju neškodljivi, pa z boljšimi zelo preciznimi kovinskimi izvodili, ki se ne okvarijo kljub pogosti uporabi in njihove dražje omare (nad 1000 eur) tudi mokro čistiš. Pri izdelkih večine pohištvenih trgovin je prepoved mokro obrisati njihove omare in nočne omarce, pa da se ti muha poserje ali jo ubiješ na omarci, pa je ne smeš z blago mlnico dol zbrisat. Ampak samo s suhim papirjem. Budale, da to prodajajo in budale so, ki ta drek za 500 eur kupijo in v svinjariji potem živijo.


Kaj pa vem, če je res tako, tudi mi smo 2 meseca stanovanje opremili, kuhinja v Momaxu smo čakali 1 mesec, ker je narejena po meri vsaka njihova kuhinja. se prehitro je prišla, ko nismo imeli končanih talnih oblog, smo jo vmes morali skladiščiti. V Ikei so kuhinje na meter, vmes imaš pa lahko 20 cm lufta. Ikea ima res vse na zalogi, meni je bolj problem, ker mi ni preveč všeč. Njihov stil mi ne sede. Stole, pa mize pa imajo vsi na zalogi.
[/quote]

Nobena tipska kuhinja ni po meri, taka je samo od mizarja, vse so na meter. Edina fora je, da moraš pri drugih prodajalcih vse naročit po elementih, kot ti jih vsili “svetovalec”, ki po možnosti nima pojma in ti še kaj zašuštra, pri Ikei pa vse to lahko v miru storiš sam in se sam poigravaš – drugi ti niti vseh elementov nočejo pokazati, da ne bi sam potuhtal kaj boljšega.
Nemogoče je imeti 20 cm lufta, ker pač vzameš 60 cm široko omarico namesto 40. Jaka muda, res.

Nov teden, nova antiikeaška tema. Koliko vam plačajo? A Tuš je nehal plačevat reklamne teme tukaj gor?


Jaz se tišlar po poklicu in se Ikeje izogibam na daleč! Kar nekaj stvari sem sestavljal, ki so jih pripeljali iz Avstrije znanci in njihovi znanci. Brez dobrega lepila in svore (cvinge) nima smisla začeti sestavljati teh smeti!
Gnoj od robe!


Jaz se tišlar po poklicu in se Ikeje izogibam na daleč! Kar nekaj stvari sem sestavljal, ki so jih pripeljali iz Avstrije znanci in njihovi znanci. Brez dobrega lepila in svore (cvinge) nima smisla začeti sestavljati teh smeti!
Gnoj od robe!
[/quote]

Če si ti tišler, sem jaz pecikel. Verjetno niti žage še nisi držal v roki.
Kot prvo, za Ikeino pohištvo ne rabiš tišlerja, ker so navodila otročje lahka in zelo nazorna. Kot drugo, izjemoma rabiš lepilo, ker je vse tudi vijačeno. Kot tretje, popolnoma noben mizar se ne zgraža nad njihovim materialom, okovjem in vodili. Upam, da šef bere tvoje komentarje, za tega si nisi zaslužil plačila tistega evra, kolikor vam dajo na tri vrstice.

In res me čudi, ali je pol sveta tako norega ali kaj, da že toliko desetletij kupuje Ikeo, pa je vse tak šrot – cela Amerika, Kanada in cela Evropa, za Azijo ne vem. Ikea obstaja od druge svetovne vojne in če bi bila tak šrot, pa da ne bi propadla?

Mizarji in preprodajalci vzhodnoevropskega pohištva res travmirajo. Trgovina kamor prideš, izbereš in odpelješ pohištvo ki se medsebojno dopolnjuje res ne bi smela obstajati.

Meseci dobave, gotovinski avansi, odsotnost vzorcev, draga montaža, to je želja slovenskih preprodajalcev pohištva in mizarjev.

Nobena tipska kuhinja ni po meri, taka je samo od mizarja, vse so na meter. Edina fora je, da moraš pri drugih prodajalcih vse naročit po elementih, kot ti jih vsili “svetovalec”, ki po možnosti nima pojma in ti še kaj zašuštra, pri Ikei pa vse to lahko v miru storiš sam in se sam poigravaš – drugi ti niti vseh elementov nočejo pokazati, da ne bi sam potuhtal kaj boljšega.
Nemogoče je imeti 20 cm lufta, ker pač vzameš 60 cm široko omarico namesto 40. Jaka muda, res.
[/quote]
Imeli smo izredno zapleten tloris, stena je na sredini šla ven za 3 cm, potem vogalna kuhinja, ter stopnice v galerijo ki so presekale kuhinjo. Vsi so rekli da bomo rabili mizarja. V Momaxu so nam narisali kuhinjo ki pride 2 cm stran od stopnic v galerijo, plata je izrezana tako da tiste 3 cm stene pokrije, skratka nismo mogli verjeti da je tako natančno izpadla. Zame to ni Jaka Muda

Pa dajmo konkretno primerjat cene, čisto osnovni regal (ki so ga dizajnirali v Ikei, ostali pa skopirali):
Ikea:
https://www.ikea.com/si/sl/p/kallax-regal-bela-30275861/

Momax (pa še v akciji je!):
https://www.moemax.si/p/predelna-stena-aron-001087012733

Lesnina (tudi v akciji, a samo 3×3 varianta, 4×4 nisem našla:
https://www.xxxlesnina.si/p/xora-regal-109-8-109-8-33-cm-bela-002478012904

Rutar (spet samo 3×3 varianta, cena je za dve ikeini 4×4)
https://rutar.com/podrobnosti-izdelka/?id=174140/0

Hm, res mi ni jasno, zakaj bi tako zadevo kupil kjerkoli drugje kot v Ikei, kjer je daleč najcenejša, takoj odpelješ , imaš kup možnih dodatkov (omarca z vrati, predali, košare…) in variant (2×2, 2×4, 3×3, 5×5…)

Pa saj Ikea sploh ni mišljena kot Vau. Njihovo pohištvo je cenovno ugodno, dokaj kvalitetno, praktično in dovolj nevtralno, da je skoraj univerzalno.

Kot tako se po celem svetu kupuje in uporablja že desetletja.

Ampak pri nas je do zdaj ni bilo in je bilo treba it v tujino in je bila zato ikeina kavna mizica statusni simbol v očeh nekaterih, posledično pa razlog za posmeh pri drugih. Eno in drugo je čudno.


Imeli smo izredno zapleten tloris, stena je na sredini šla ven za 3 cm, potem vogalna kuhinja, ter stopnice v galerijo ki so presekale kuhinjo. Vsi so rekli da bomo rabili mizarja. V Momaxu so nam narisali kuhinjo ki pride 2 cm stran od stopnic v galerijo, plata je izrezana tako da tiste 3 cm stene pokrije, skratka nismo mogli verjeti da je tako natančno izpadla. Zame to ni Jaka Muda
[/quote]

Še enkrat bom napisala čisto počasi, da boš doumela. VSE pohištvene trgovine ponujajo zgolj in samo standardne dimenzije kuhinjskih omar – proizvajalec ima določeno število elementov oz. korpusov in to je to. To niso kuhinje po meri. Kuhinja po meri je, če ti mizar naredi omarico širine 57 cm, take v trgovini ne moreš naročiti. Ali višine 85 cm visečo omarico … To, da se je vam izšlo na par cm, je bila zgolj in samo posrečena izbira razpoložljivih elementov, ne pa konfekcijska kuhinja po meri (štekaš zdaj?). In stavim, da bi isto postavitev lahko naredila v kateri koli pohištveni trgovini v Sloveniji, samo najti bi morala svetovalca, ki pozna vse elemente in ima malo očesa za postavljanje.
Povej, katere firma kuhinje je no, Momax je samo štacuna.

A mi lahko kdo napiše, kje se kupi kvalitetno pohištvo? Poznam samo Lesnino, Ikeo, Rutarja, H. N. in Momax, pa je povsod pofl, razen Ikea ima nekaj dobrih stvari, kar se tiče kvalitete, stil mi pa ni preveč všeč. Tudi spletne trgovine (v eno sem šla fizično pogledat) je pofl. Kje kupite lepo, kvalitetno pohištvo? Mizar? Obstaja kakšna kvalitetna trgovina?

New Report

Close