Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek IKEA PAX OMARE

IKEA PAX OMARE

Odločamo se za nakup Ikea Omare PAX sistem. Narisali smo jo v programu za izračun IKEA, ki je na strani, nato pa še v programu IKEA, ki ga snameš z interneta iz njihove strani. Njih program, ki je na strani mi je za nekatere cene vrgel 0 EUR. Verjetno je zato bolj pravilen tisti, ki ga snameš z interneta. Kakšne izkušnje?

Zanima me še naslednje…
Kupili bomo kotno omaro. So vsi vijaki zraven? Ste morali še kaj materiala za sestavljanje kupiti kje drugje? (mislim na vijake in podobno)

Ste si omaro izrisali sami in poiskali robo po skladišču ter je bilo na nato vse OK? Ali se lahko zgodi da program kakšen del izpusti?
Glede na to, da ne znamo nemško, bi bilo kljub temu dobro da pred nakupum z skico stopimo do prodajalca??

Hvala za pomoč in nasvete!

jaz sem si na tak način pri ikei naročila garderobo (1 kotna omara in dve pokončni visoki, postelja, komoda, predalnik). sama sem skombinirala in naročila preko interneta. VSE je bilo zraven, do zadnjega šraufa. nisem pa uporabljala programa ampak sem samo gledala, katere dele rabim. police, palice, notranje dodatke je namreč treba posebej naročevat.

najbolj enostavno je, da naročiš kar preko interneta, če ne misliš sama vozit to dol

Peljali bomo sami. Preko interneta je potrebno čakati, jaz pa potrebujem takoj. Zalogo si tako preverim preko interneta in verjetno potem tole tam štima?

Poleti sva kupila 4 pax omare. Doma sva si zrisala v programu na netu, izračun je bil tak kot cena v trgovini, izpisala sva si, kaj rabiva.

Naročit sva šla v ikeo, ker sva imela še en kup drugih nakupov. Naročila sva kar tam pri trgovki pri omarah in so nam priprljali domov – vse do zadnjega vijaka. Tako da če kupuješ samo omare, naroči kar preko neta. Je najenostavnejše in najhitreje.

Sodelavka jih je pa sama pripeljala v Slovenijo – je morala iti pa tja dvakrat, ker enkrat enih vrat niso imeli na zalogi.

Koliko stane prevoz iz IKee v Ljubljano?

Zaloge načeloma štimajo, samo če prideš na tak dan, ko se vas najde 30 z enakimi željami … Če kaj manjka, menda oni na svoje stroške pošljejo naknadno. Pri vratih to najbrž ni hujši problem.

Še ena prednost je, če naročiš po netu – pohištvo ti znosijo v stanovanje.

Drugače je pa dobra ideja, da izrišeš doma in potem še pri prodajalcu na licu mesta preveriš, če vse štima. Cena nič je najbrž za dele, ki so sicer pakirani posebej, vendar so del omare in vračunani v ceno (recimo kak spoj ali opora, vodila in podobno).

Izriši in prinese s seboj. V Celovcu in Gradzu je kar nekaj ljudi, ki razumejo vsaj hrvaško, angleško pa skoraj vsi. Potem ti bo on vnesel vse v program, preveril, če je vse na zalogi in dobiš dva izpisa. Eden je za tisto, kar pobiraš sam. Napiše se regal in polica. Potem pa včasih (ne vedno) dobiš še en list, na katerem pa so artikli, ki ti jih bodo pripravili oni. Tisti list pokažeš na blagajni, ti vse zaračunajo, potem pa zadeve pobereš pri pultu pri izhodu.

Vse je že v paketih. Na spletni strani si lahko pogledaš tudi, kako veliki so kosi, ki jih dobiš. V paketih so tudi imbusi, potrebuješ samo kladivo in križni izvijač.

Omaro pa sestaviš po delih. Okovje, pa fronto, potem pa vse notranje dele. Navadne police so pakirane po dve skupaj, vse ostali deli so posamezni.
Če boste kupovali ta visok 23cm PAX, rabiš dovolj dolg avto, če boš dajala na steho pa preveri nosilnost le-te.

Omare Pax sva kupila pred letom in pol. S programom za risanje sem izrisala celotno notranjo postavitev in s tem načrtom, ki vsebuje tudi cenik sva se na oddelku spalnic v Ikei obrnila na najbližjega prodajalca. Izdal nama je nov seznam, na katerem je bilo vidno katere elemente je treba poiskati in naložiti sam v skladišču (notranje police, predalniki, obešalne palice, dodatki…) in na katere je treba počakati v avli in ti jih pripeljejo na velikem vozu ( fronte omar, vrata..v glavnem veliki elementi). Seveda pa potrebuješ ustrezno prevozno sredstvo. V Cliota ne gre…
Dobila sva vse, manjkal ni noben vijak, zadovoljna sva zelo.

V Vilešu govorijo slovensko (če bi bile težave na strani jezika).Na internetu pa lahko za vsak artikel pogledaš. ali imajo na zalogi. Če mislite sami vozit, pa morate iti s kombijem, ker mi ni jasno kako boste drugače te visoke omare pripeljali domov. Na spletni strani je napisana tudi teža posameznega artikla. Midva sva kupila enojno posteljo (s predali) in so samo stranice postelje tehtale 100 kg. Sicer sva jo spravila v džipa, ampak glig za glih.
Vijaki pridejo zraven. Ni pa nujno, da je vse v skladišču. Določene artikle ti oni pripeljejo na poseben pult.

Sedaj sem spremnila postavitev in me cena pride precej ceneje.

Okovje in ostalo v beli barvi in vrata pax ballstad weiss. Ima kdo izkušnje z temi vrati? Namreč so zelo poceni!

Koliko stane prevoz do Ljubljane?

Mi smo jih kupili pred 14 dnevi-vse super funkcionira. Smo pa pripeljali s prikolico. V Italiji so govorilai takrat angleško-slovensko govorečega prodajalca slučajno nismo srečali. so pa zelo prijazni.

ja, vse je bilo v kompletu, do zadnjega vijaka.

Smo kupili še neke regale, pa stol, posteljo in pisalno mizo-je pa v Italiji precej artiklov veliko dražjih kor v avstriji (nekaj je tudi cenejših)-ampak pri opremi cele sobe nas je tale nakup v Italiji prišel mnogo mnogo dražje-tako da prej preverite-mi žal tega nismo vedeli!!!!!!!!!!!1

ALI LAHKO KATERA NALOŽI POVEZAVO ZA IKEO KER MENI NE DELUJE.LP

авария в челябинске сегодня

Odgovor na objavo uporabnika
Kupili bomo omaro PAX, 22.03.2010 ob 08:46

Odločamo se za nakup Ikea Omare PAX sistem. Narisali smo jo v programu za izračun IKEA, ki je na strani, nato pa še v programu IKEA, ki ga snameš z interneta iz njihove strani. Njih program, ki je na strani mi je za nekatere cene vrgel 0 EUR. Verjetno je zato bolj pravilen tisti, ki ga snameš z interneta. Kakšne izkušnje?

Zanima me še naslednje…
Kupili bomo kotno omaro. So vsi vijaki zraven? Ste morali še kaj materiala za sestavljanje kupiti kje drugje? (mislim na vijake in podobno)

Ste si omaro izrisali sami in poiskali robo po skladišču ter je bilo na nato vse OK? Ali se lahko zgodi da program kakšen del izpusti?
Glede na to, da ne znamo nemško, bi bilo kljub temu dobro da pred nakupum z skico stopimo do prodajalca??

Hvala za pomoč in nasvete!

Lesnina

какое место заняла манижа на евровиденье

New Report

Close