Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ikea- realno prosim!

Ikea- realno prosim!

Ali je gor res vse tako ceneje ali sploh ne?

ja je

sej lohk preveriš na njihovi strani so cene

pa pejt v naše salone, pa boš vidla

pa še takoj vse odpelješ ko plačaš , ne pa čez 3 tedne če sploh

Točno tako.

Pa še nekaj: ko izbereš barvo pohištva (recimo bukev) je potem VSE pohištvo barve bukev enako in lahko poljubno kombiniraš.

Super, torej recimo konkretno… set miza in stoli so pri nas nekje 250 evrov, če gre za dokaj solidno mizo, kaj pa v ikei, če kateri ve? Pa seveda predpogoj, da ni zelooo slabe kakovosti, da se premika in ni stabilna.

Esstische so jedilne mize
Stuhle so pa stoli (taki ornk, ne zložljivi resimo).
Pa malo preveri.

[http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?storeId=8&catalogId=10103&langId=-21&categoryId=15564]

ampak ne vem kje si našla solidne stole in mizo za 250 eurov. jest se spomnim ko sem gledala enkrat stole in vsi ki so se mi zdeli ok, so bli čez 100 eurov, da ne bo pomote 1 stol. sicer pa si lahko pogledaš na linku

Tudi tam ni vse zastonj. Najdeš pa tudi ugodno. Torej, če je kvalitetno je tudi tam malo dražje.

Kje dobiš set miza stoli za 250 €?

Meni osebno pa ikea ni všeč, njihov stil se mi zdi nekako cenen, marsikaj je res ceneje, a ni dobre kvalitete. Npr. nekatere zakonske postelje so na tako tankih nogicah, da si ne bi upala spati na njih. Večina pohištva je v nekakšnem modernem stilu, ki meni ne sede. Slovensko pohištvo je res dražje, pa tudi kvalitetnejše.

Moderen? Hm. Meni se zdi ultra klasičen oziroma preprost in za vse večne čase. To je pravzaprav tudi temeljno načelo Ikee – preprost dizajn, da je vse čim bolj poceni. Sem ikeašica, ampak po moderne kose za popestritev stanovanja grem pa drugam.

Seveda prodajajo tudi v Sloveniji bolj kvalitetno pohištvo, v tujini pa še stokrat boljše. Mi našega majhnega stanovanjca z njim ne bi mogli opremiti, je predrago zato smo nakupili nam všečno in poceni pohištvo v IKEji in nam zgleda prav lepo.
Ko bomo pa bogati, bom stil pohištva sama dizajnirala in dala pohištvo delat privat!

Ikea je namenjena predvsem mladim za opremljanje prvega doma.
Takšno je tudi njihovo pohištvo, preprosto, funkcionalno in ne preveč kvalitetno (vsaj ta poceni linije). Vseeno pa kakšnih 10, 15 let zdrži brez problema.

Ne, ampak čisto resno te vprašam – si že bila v Ikei? Si imela občutek, da so tam sami študenti? In da je samo roba za mlade? Meni se zdi njihovo pohištvo domiselno, enostavno, lepo, in ja, tudi kvalitetno, vsaj kar smo kupili mi, je zelo OK, in popolnoma nič omejeno na določeno generacijo, prej obratno – čista klasika. Če hočeš imeti stanovanje, ki bo opremljeno odbito in bo nekaj posebnega, Ikea ni čisto pravi naslov. Vmes so kakšni kosi, ki so morda res bolj zasilni, ampak večina stvari pa niti ne izstopa. Izjema je pohištvo za otroke (v primerjavi s slovensko ponudbo).
Za prvi dom je pa seveda primerno tudi iz zelo preprostega razloga – ker je poceni.

Jaz kupujem v Ikei že od leta 95, ko sem šla prvič v svoje stanovanje in vmes sem kakšno pohištvo tudi po 2x razstavljala in sestavljala, pa je bilo vedno vse ok. Tudi novo stanovanje je pri nas opremljeno s pohištvom iz ikee; spalnica, otr. soba, dnevna soba, jedilniški stoli…
Pri njih smo vedno zadovoljni, vnaprej lahko preveriš zalogo, tako da ne greš zastonj tja, če potrebuješ pomoč so zelo prijazni, samo enkrat v vsem času se je zgodilo, da je manjkal en pant , pa sem pisala po mailu in sem ga imela čez par dni že doma, seveda brez da bi me kar koli stalo. Torej vse gre brez težav, pa še res so ustrežljivi, kar bi zelo težko rekla za kakšne trgovine pri nas, kjer se moraš dobesedno boriti za tisto, kar naj bi nam že v osnovi pripadalo. (nimamo pa izkušenj s kakimi ful luksuznimi trgov. pri nas).
To je naše mnenje!

Aja, pa navodila so vedno jasna, uporabna, enostavna, imaš tudi zavarovanje za transport, ki nam je tudi že kdaj prišlo prav, pa še kaj bi se našlo.

Vzami si čas in se sprehodi po njihovih straneh.

Stvar okusa. Cenovni razpon je tudi kar precejšen. Kar se pa tiče tega, da je Ikea nekvalitetna pa v glavnem pametujejo tisti, ki nimajo Ikeinega pohištva in Ikee niso videli od blizu. Razmerje cena- kvaliteta je absolutno sprejemljivo. Prednost je tudi, da naložiš, plačaš, odpelješ in sestaviš. Voila!
V enem Rutarju pa plačaš, dobiš čez 3 mesece, če si med srečnimi, potem se pol leta zaj… z reklamacijami. Ne hvala!
O okusih se pa itak ne razpravlja.

kvalitetno mizo s 4 ( ne govort o šestih!!) stoli za 250 eur pri nas, okoli katere lahko sedijo 4 ljudje brez prostorske stiske – takoj kupim!

Imamo mizo s 6 stoli, ki je 2 leti nazaj stala rajnkih 116.000 SIT. Vse stole smo že ponovno lepili, ker dobesedno razpadajo, izpadla je tekstilna intarzija na naslonjalih – ne, ne tepemo se s stoli! Kupljeno v M Pohištvo kot kao boljša kvaliteta, čakali smo 2 mes. Nobene masice, sama iverka.

Tašča ima Ikeino mizo s 6 stoli, kvadratno, nič še ni lepila, vse je takšno, kot je bilo. Komplet je stal smešnih 2.500 ATS. Vsi stoli so masiva, ne iveral.

Primerjaj!

Kako pa naročate tisti, ki ne znate nemško?

Stoli so itak vsi masiva.

Kako to misliš? Po internetu se za zdaj še ne da naročat iz Slovenije.

Torej greste v Ikeo v Avstrijo? Kako naročate, če ne znate nemško?

No, da pristavim svoj lonček – tudi jaz v Ikei še nisem bila. Ker se v letošnjem letu na obzorju prikazuje obnova kopalnice, me zanima, ali imajo tudi kopalniški program (na internetni strani nisem našla nič razen dodatkov za v kopalnico) – torej – umivalnike, tuš kabine, ploščice, pipe? Ali je katera od vas to že tam kupila in ali je zadovoljna?

lp tinca

He he.
S prodajalci praktično nimaš opravka. V bistvu se moraš nakupovanja v Ikei šele “naučiti”.
Na vhodu vzameš listič in svinčnik, hodiš po razstavnem prostoru in si na listič zapišeš izdelek in kje je v skladišču – na kateri stalaži, ki so označene s črko in številko. Tako je za večino zadev, ker imajo večino robe na zalogi. Za tisto pa, kar se moraš dogovoriti, se moraš pa res malček pomenkovati s prodajalci (znajo angleško, tu pa tam celo kakšen slovensko).
Drobnarije, teksti, posodo, police, luči, tepihe,…. pa izbereš sam, ročno, in naložiš na voz.

New Report

Close