Ikea vs Momax
Ikea ima bolj enostavno zlaganje, enostavna navodila. Momax ima kar kompleksno. Meni je Ikea glede marsičesa boljša, ima pa Momax meni lepse sedežne, kuhinje imajo oni Nolte, Express. Ikea pa po drugi strani ima odlične posamezne rešitve za majhne prostore. Eni zelo pohvalijo njihove kuhinje, sploh Metod,jaz jo nimam , ne morem reci. Imam Nolte kupljeno v Momaxu. Pojdi v obe trgovini in izberi kar ti je vsec
Eno vprašanje, 06.03.2023 ob 18:29
Zdravo, tisti, ki imate izkušnje: ali je Momaxovo pohištvo istega cenovnega razreda podobne kvalitete kot Ikeino? Kaj pa sestavljanje, je tudi tako preprosto oz. so zraven konkretna navodila kot pri Ikei?
Hvala.
Ikea je enostavnejša zza transport in sestavljanje.
Drugače pa iveral je iveral, masiva je pa masiva
Ikea vsekakor bolj vzdržljivo pohištvo in enostavno sestavljanje ter dobro prenaša, če se večkrat sestavlja zaradi selitve in več stvari lahko nadgrajujes, tudi čez več let, ti zmeraj vijaki pasejo, na primer, če ne kupiš police, predale za omaro, lahko nadgrajujes več let, ali omara brez vrat, lahko dokupiš kasneje in jih v gradiš, to je seveda sestavljivo pohištvo. Momax pa kakor kdaj in kaj kupiš. Kvaliteta je tam, tam. Najboljše je po mojih izkušnjah in seveda drago Rutar. Lesnino pa nikoli več, ker je drago pohištvo in sestavljanje, adijo Marija, kvaliteta zanič. To je moja izkušnja.
Od vseh zgoraj naštetih se je meni zdelo zaenkrat najboljše od Ikea. Najboljše kot kombinacija kakovost / cena / sestavljanja itd. Rutar npr. nam je dostavil res dobro dnevno sobo, ampak smo rabili pol leta kregarije in groženj s tožbami, da smo jo končno dobili. Obljubijo vse, potem pa čakaš ko idiot, mene ne vidijo več. Isto zgodbo je imel brat s sedežno.