ikea- za en drek
Vsi tako hvalijo Ikeo, pa sva šla včeraj gor in sva nameravala kupit komplet pribor in pripomočke za kuhinjo, ter mizo in stole. Mize so vse razmajane, da jo premakneš s prstom, kar pa se tiče kuhinje, lonci so težki, da jih z levo roko ne morem niti dvignit, posteljnina naprimer imajo 7 različnih v celi trgovini, pravzaprav ni nič praktično in niti malo fajn, domov sva prinesla 3 stvari in spoznanje, da ni vse zlato, kar se sveti. Zanima pa me, ali je tudi od vas katera doživela razočaranje v ikei in kaj je sploh tako fajn tam gor, razen cene, ki tudi ni nič posebnega.
Ja, kakor kdo!
Jst grem v Ikeo po razne drobnarije, pa sem vedno zadovoljna…
Vem, kaj naj pričakujem in kaj približno bodo imeli.
Poznam pa nekaj ljudi, ki so šli tja prvič v velikem pričakovanju nečesa strašno novega, lepega, kvalitetnega, poceni….potem pa so prišli nazaj praznih rok in razočarani!!
lp
Če povem po pravici, prvič sem bila tudi jaz razočarana na tako opevano Ikeo. Domov sem prinesla samo nekaj res majhnih artiklov. Slovenci smo pač navajeni drugačnih trgovin. Ko pa se enkrat navadiš in veš, kaj pričakuješ, znaš te stvari tudi umestiti v svoje stanovanje. Ko sem šla drugič, sem zapravila že 200 evrov. Cel kup stvari za otroško sobo, polic, luči, igrač za Dedka mraza, škatel za cedeje … Skratka, detajlov. Pohištvo je razočaralo tudi mene in ga nisem kupila. Posteljnina me ni pritegnila.
Je pa res, da je to, kar gledaš tam razstavno in je to mizo pred tabo verjetno preverilo že na tisoče ljudi, zato se maje. :)) Navdušila me je samo masiva.
Ja dejansko sva šla gor, ker je bila ikea takooo opevana, češ da je notri res ne vem kaj in ne vem kakšna izbira. Hodila sva gor in dol po priboru za kuhinjo in ugotovila, da polovice stvari sploh nimajo, tisto kar je, pa je tako nepraktično, da tudi zastonj ne bi imela. Na koncu nama je bilo jasno, da ima vsak špar več izbire. 🙂
Nama tudi ni bilo všeč. Če se še tako trudiš, nimaš kaj kupit, pa vse je nametano, sploh ne veš, kje iskat. Nekje je samo razstavljeno, npr. luč v kuhinji in potem za boga ne veš, kje to luč najti. Sej vem, da imajo neke listke, pa pišeš artikle gor,…Midva sva takrat iskala posteljico za dojenčka,…za otroke praktično ničesar nimajo, posteljice tri in tako grde, da jih pri nas sploh ne vidiš. Res, tako grdih in cenenih posteljic pri nas tud kupit ne moreš. Groza!
Zelo sva bila razočarana.
Ja, tudi na to se moraš navaditi. Da nimajo vsega od A do Ž. Delajo samo specifične izdelke, ampak tiste kvalitetno in poceni. Če je posoda težka, je to zame samo plus. Lahka je klump in dobiš celo garnituro v Sparu za 40 evrov. Jo imam doma. Pravi rostfraj ima težko dno. Kupila sem recimo stiskalnik za česen. Za male pare, pa je edini doslej, iz katerega kot keks odstraniš ostanke. Veliko je kiča in balasta, tisto pač preskočim. Sem pa kupila luč. Pozneje sem gledala skoraj identično v Rutarju, samo da je bila trikrat dražja.
No ja, ampak če bi vsi kupovali samo v Ikei, bi drugi že propadli. Očitno pač ni po okusu vseh ljudi.
Jaz sem kupila eno poličko za začimbe s steklenimi posodami na ročaj, za katero bi v Rutarju hoteli okoli 200 evrov, v Ikei je bila pa zelo podobna zadeva, sicer s pol manj kozarci, 30 evrov (če se prav spomnim).
Ja, sej hvala bogu, da nekaterim potegne, nekaterim pa ne…
Sem ravno zadnjič razmišljala, da ne bom nč več tam kupovala, ker ma potem pol Slovenije iste stvari v otroških sobicah….
V Delo&dom so ble enkrat otroške sobice predstavljene in skor vsaka je imela nekaj iz Ikee.
Al pohištvo, al viseče mreže, škatle, tepihe, zavese…..
Ne vem, jst grem rada tja, sploh ker si ponavadi naredimo s prijateljicami celodnevni izlet…
Če pa računaš, da se tja pripelješ, te pride pa isto, kot če bi pri nas kupil malce dražjo stvar, ne?
lp
ko sem bila prvič v ikei sem bila podobno razočarana
nazadnje pa sem bila tam menda 6 ur not (olajševalna okoliščina – ravno sem se preselila v popolnoma prazno stanovanje)
cene so pač kakor so. identično kozmetično ogledalo, ki se privijači na steno stane v Ikei 4,5 EUR je stal v OBIju 4000 SIT – se pravi skoraj štirikrat je bil dražji.
sicer pa, tam lahko najdeš ogromno strašno poceni stvari, ki so pač za začasne variante. če se seliš okrog po najemniških stanovanjih si ne boš kupoval pohištva za 3.000 EUR. v takem primeru ti ikea zelo prav pride.
če pa želiš kaj bolj kvalitetnega, kupiš pač dražji artikel ali greš drugam.
kar se pa dekoracije in podobnih drobnarij, ki so magnet za vleči denar iz žepa… ojoj… bi bilo bolje, da se zadnji sekciji v pritličju ognem na daleč
Za nas, ki se selimo po svetu je IKEA super. Saj tocno vemo, kaj lahko pricakujemo v njej in vedno imajo vse na zalogi.
Svojo kvaliteto drzijo ze desetletja in imajo odlicen servis. Mi nismo imeli nikoli tezav pri reklamacijah in zamenjavah. In poprodajni servis je enak ali kupujes na Kitajskem ali pa v Franciji. Pa se anglesko govorijo.
Poleg tega mi je vsec, da je otrokom prijazna trgovina, saj imajo organizirano varstvo otrok, tako otroci uzivajo, medtem ko starsi kupujejo. Na koncu si lahko se po smesno nizki ceni privoscis koslo ali vecerjo.
Je pa res, da je po dveh/treh selitvah treba zamenjati pohistvo.
Ce vse to veste, boste z IKEO zadovoljni kot smo mi.
Hm, tudi jaz ne vem kaj si točno gledala in kako visoke standarde imaš pri izbiri v trgovini ampak primerjati ponudbo Ikee z Sparom. No, to pa se meni zdi malce mimo.
Jaz hodim v Graz in vedno prej preverim kar je na zalogi. Ok, tiste drobnarije pač če imajo imajo. Drugače pa imama midva kuhinjo ter mizo in stole iz Ikee, masivni les, se nič ne maje in nam prav lepo služi. Vse prevleke so snemljive in pralne kar je zelo pomembno če imaš malega nagajivca.
Sem veliko hodila po naših trgovinah in mislim, da ni primerjave. Kar je pri nas poceni, je še hujše kvalitete. Kar je pa drago, je pa itak vseposod isti šmoren.
Poleg tega pa ne vem kaj je ena jamrala o otroških sobah: A ste Sloveniji sploh vidle kje zabavno oz. tematsko otrošlo sobo za malčke? Skoz in skoz ta Mali princ (al neki takega). Zato pa je pol slovenskih otroških sob iz Ikee. Ker pri nas sploh ni prave izbire.
Ne bom rekla, da je Ikea oh in sploh, seveda ima tudi svoje pomanjkljivosti a tako hudo pa mislim da ni. Če vama ni všeč dizajn, ok, samo to še ne pomeni, da je zanič.
Ej, Pokec nisem jamrala glede sob.
Jst sem rekla, da ma zdej pol Slovenije iste otroške sobe, oz. podobno opremljene…
O ja, se najdejo pr nas tut prav fajne sobice, sam jst ne bom devala pol premoženja za sobo, ki bi jo naš mulček takoj popisal, uničil….
Zato mam posteljo, posteljnino, zaboje, viseče mreže, tepih…. iz Ikee!
lp
Mislim, da je to odgovor eni, ki je tam hotela kupiti otroško posteljico….
No, moja dva imata otr. sobo italijanskega proizvajalca. Prijateljica je kupovala otr. sobo za svoja dva in se je že skoraj odločila za Malega princa. Nakar je videla to naše pohištvo in jo je mali princ minil, ker je ugotovila, da je izdelava nikakršna v primerjavi s tem ital. pohištvom. Na koncu je pohištvo nakupila v Ikei, dala zanj enkrat manj kot bi za Malega princa, in je zelo zadovoljna.
Ja, to je res. Hotela sem reči, da nimajo otroških sobic, ki bi bile cenovno ugodne. Pa da bi bilo neko razmerje med ceno in kvaliteto.
Saj sem videla v Delo in dom, pa mamo mi isto ful podobnih reči. Tudi meni ti ni glih vedno všeč, še bolj pa me pol jezi, ko grem kam pri nas pogledat in me na rit vrže, ko pogledam ceno.
Saj ene stvari v Ikeii niso ne poceni in ne kvalitetne ali pa obupno zgledajo, a glede na to, da prodajajo v toliko različnih državah, je to normalno. Nekaterim sploh ni všeč. Ampak to še ne pomeni, da pa so zanič. Samo to sem hotela poudariti.
Pa brez zamere in lep pozdrav.