ima katera orbitrek oz eliptični trenažer ste kaj shujšali oz si oblikovali telo?
Včeraj so me tako prijetno presenetili moji. Za 30 rojstni dan sem dobila eliptični trenažer oz orbitrek, ki sem si ga že zelo dolgo močno želela. Po dveh porodih sem se kar zredila, ker se seveda nisem nič razgibala. Na mojo višino 166 cm,sem imela 70 kg. Sedaj se že en mesec pazim kaj pojem in trenutno imam 66 kg. Zanima me ali je kateri uspelo shujšati, najbolj me moti trebuh in že kar nekaj let nisem bila v dvodelnih kopalkah. Kakšna bi bila moja idelana teža?
Dajte mi prosim kakšen nasvet, malo motivacije vaše mnenje in izkušnje mi bodo veliko pomenile.
Pa lepo nedeljo vam želim
Poznam ogromno žensk, ki imajo ta trenažer, Orbitrek ali kako že in še nobena ni z njim naredila nč, niti shujšala, kaj šele oblikovala telo. Škoda denarja…. vsaka sicer zagnano začne in nekaj mesecev to goni, potem pa ta reč obtiči v kotu in nabira prah, 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} takih znank imam….
Meni je pomagalo pri hujšanju edino to, da sem totalno spremenila jedilnik in to za nedoločen čas. Nikakor nisem shujšala dokler sem sledila 14dnevnim, 3 mesečnim, 100dnevnim dietam, ampak le takrat ko sem se odločila da od danes dalje ne bom tega ali onega več jedla in se tega držala več let.
Zraven pa precej tečem, 5x tedensko vsaj 45 minut.
Idealna teža, je odvisna od tega s čem si ti zadovoljna. Jaz imam 170 in 60kg (59-62) in sem zadovoljna. Ker imam na svojo višino -110 bi rekla, da ti rabiš imet še 10 manj, ali vsaj ene 7-8
Jaz poznam – sebe. Gonim ga 3x – 4x tedensko minimalno 45 minut (če sem “pri volji”, tudi do 60 minut), na taki težavnostni stopnji da švicam ves čas, ampak da sem zmerno zadihana. Od meseca septembra sem shujšala 5 kg, s tem da prehrane nisem spremenila. Imam pa hudo prekomerno težo, zato tečt ne morem, ker bi si takoj uničila kolena, do športa imam na splošno odpor (pač nisem kultivirana na tem področju), ta eliptik je edina stvar, ki jo zmorem ob gledanju filmov, nadaljevank, tako da pozabim na čas in napor.
Če ga ne boš uporabljala, potem sigurno ne bo učinkov, to je menda jasno. Jaz si aerobike, fitnesov itd. ne morem privoščit niti se mi ne da hodit nikamor. Nameravam pa vztrajat in moram reči, da se meni zelo obrestuje. Počasi moram začet zavestno urejat tudi področje prehrane, ampak to je že druga zgodba.
V glavnem, brez nič ni nič pa če ga že imaš, ga izkoristi.
tudi jaz ga imam in v času od maja 2011 do maja 2012 sem ob spremenjeni prehrani in rednem vsakodnevnem enournem miganju shujšala 40 kg – mislim da če bi hujšala samo po načelu manj žri bi po vsej verjetnosti tudi shujšala vendar bi bilo veliko mlahave kože tko da moram rečt ja pomaga pri oblikovanju postave…..no potem sem ga kar malo zanemarila ko sem prišla do približno zadovoljive kilaže 75 kg in si rekla aha zdj bo šlo pa sm s prehrano dol…..vendar se to ni zgodilo celo malce je šlo gor – 5kg tako da zdaj ga spet redno uporabljam…. je pa moj največji problem pridt do njega in nanj stopit…..potem ni noben problem eno uro ga trajbat……tko da ja, da se shhujšat in oblikovat postavo sm uporabljat ga je treba….