Ima kdo izkušnje – cistična formacija na pljučih, suh kašelj
Me je strah, da ni kaj zelo narobe z mano. Pred tremi tedni sem začela kašljati – suh kašelj z občasnim belo zelenkastim izpljunkom, v prsih me je peklo, težko diham. Poslali so me na slikanje pljuč in sem sedaj jemala deset dni antibiotih, ker naj bi šlo za pljučnico (večarj je pulmologinja rekla, da to nikakor ni pljučnica). Kašljam še vedno, diham še vedno težko. Še enkrat rentgen – sedaj je rekla pulmologinja, da se vidi cistična formacija (enako na prvi sliki pred desetimi dnevi).
Je imel od vas kdo cistično formacijo?
Ne bi ugibala, kaj konkretno je cistična formacija. Vendar če si dobila antibiotik, kaže na vnetno stanje. Pljučnica se na rtg. kaže v obliki senc, prav tako verjetno tudi te ciste, ker gre za mehka tkiva. Nisi napisala, če si pred tem prebolela kakšno virusno obolenje, po možnosti s povišano TT, saj so po viroznih obolenjih v zadnjih dveh letih vzporedna obolenja pljuč bolj pogosta, pa tudi dolgotrajna. Če si začela kašljati nenadno, brez predhodnih dolgotrajnih znakov draženja, gre najverjetneje za akutno obolenje, ki bo sčasoma izzvenelo. Vsekakor pa se naslednjič ne pusti odpraviti, preden ti zdravnik ne obrazloži vsega, kar te v zvezi z boleznijo zanima. Nikakor se ne bi smelo zgoditi, da ti ne pojasnijo, kaj vse bi lahko taka slika in diagnoza pomenila. Pogumno, nikar najprej ne pomisli na najslabše.