ima kdo izkušnje z magnezijevim oljem proti krčem v nogah?
Okoli 2 meseca jemljem magnezijev citrat 400 mg, zaradi bolečin v mišicah. Malo pomaga, prav dosti pa ni boljše. Zdaj pa sem pred dvema tednoma začela z badmintonom 1x tedensko po 2 šolski uri in imam naslednje dva, tri dni hud muskelfiber, zelo boleče mišice v nogah in rokah. Prijateljica mi je svetovala (njene izkušnje), naj si nabavim magnezijevo olje v spreju, da pomaga takoj po nanosu. Mislim, da je karbonat. Zdaj pa me zanima, glede na to, da že pijem mg citrat, ali lahko poleg tega rabim še sprej, za takojšnje olajšanje, ali bo to prehuda doza? Ker eno je citrat, eno pa karbonat. Imate s tem kakšne izkušnje? Je kdo, ki uporablja toolje in katerega? Ima ga Dm, svojega, pa ne vem, če je dober. Prosim za vaše izkušnje, v kolikor jih imate. Lepa hvala za odgovor.
Narobe. Kupi magnezijev klorid, v kristalih in sama zmešaj z vodo, tako dobiš magnezijevo olje.
Tega nanašaš, vnašaš čez kožo, kar je boljša absorbcija, pa še prebavilom se ogne.
Bolečine bodo prešle. Lahko pa se mažeš še z borom v boraksu in z žveplom v MSM.
Preberi in vtipkaj walter last, mgcl, borax, MSM.
Mgcl lahko kupiš v alaja.si. Sicer od reklame nimam nič, le navadno me kasneje to vprašajo.
Narobe. Kupi magnezijev klorid, v kristalih in sama zmešaj z vodo, tako dobiš magnezijevo olje.
Tega nanašaš, vnašaš čez kožo, kar je boljša absorbcija, pa še prebavilom se ogne.
Bolečine bodo prešle. Lahko pa se mažeš še z borom v boraksu in z žveplom v MSM.
Preberi in vtipkaj walter last, mgcl, borax, MSM.
Mgcl lahko kupiš v alaja.si. Sicer od reklame nimam nič, le navadno me kasneje to vprašajo.
[/quote]
Hvala za odgovor. Res je toliko različnih vrst, da sem pomešala. Ni karbonat, ampak klorid. Prav imaš. Danes sem ga kupila v Dm, njihovo znamko in na škatli piše mineralni sprej z magnezijevim kloridom. Morda veš še to: ali lahko še naprej redno vsak dan uživam mg citrat (v prahu, za napitek) in po potrebi rabim sprej? Bo doza prevelika? Hvala za nasvet.
Hvala za odgovor. Res je toliko različnih vrst, da sem pomešala. Ni karbonat, ampak klorid. Prav imaš. Danes sem ga kupila v Dm, njihovo znamko in na škatli piše mineralni sprej z magnezijevim kloridom. Morda veš še to: ali lahko še naprej redno vsak dan uživam mg citrat (v prahu, za napitek) in po potrebi rabim sprej? Bo doza prevelika? Hvala za nasvet.
[/quote]
Dala sem ti povezavo, kjer zveš še veliko več.
Mgcl je odličen, ker obvozi sam prebavni sistem in ledvice, tako, da je uporaben za vse, tudi za te bolnike. Še posebej pa zato, ker urejuje sam kalcij, torej ga vrača iz kalcificiranih predelov ali organov v našem telesu, kar nam škodi, ter vrača tja, kamor spada, v kosti in zobe.
Pa to ni edina odlika samega magnezija.
Če boš potrebovala dodatno še mg citrat, ti bo povedalo kar tvoje počutje, torej se opazuj, se spremljaj.
Mogoče uporabljaj izmenjaje, na nekaj dni, kakor ti bolj odgovarja.
Nekaterim uživanje odgovarja, ker urejuje samo prebavo.
Ni panike, zanesi se na lastno počutje.
Kot rečeno, preberi članke Walterja Lasta.
Nekaj tudi na alternativazavas.com.
Alaja.si za nakup svetujem, ker ga imajo tudi v kristalih in je kg cena boljša, 20 €kg, kot pri ostalih za 100g, ker je neomejeni rok trajanja in si sami pripravljamo mešanice, olja, po naši lastni želji moči raztopine z vodo, torej olja.
Pa še teh vod in ostalih dodatkov nam ni treba preverjati.
Če sem še kaj pozabila ali te zanima, pa vprašaj.
Dala sem ti povezavo, kjer zveš še veliko več.
Mgcl je odličen, ker obvozi sam prebavni sistem in ledvice, tako, da je uporaben za vse, tudi za te bolnike. Še posebej pa zato, ker urejuje sam kalcij, torej ga vrača iz kalcificiranih predelov ali organov v našem telesu, kar nam škodi, ter vrača tja, kamor spada, v kosti in zobe.
Pa to ni edina odlika samega magnezija.
Če boš potrebovala dodatno še mg citrat, ti bo povedalo kar tvoje počutje, torej se opazuj, se spremljaj.
Mogoče uporabljaj izmenjaje, na nekaj dni, kakor ti bolj odgovarja.
Nekaterim uživanje odgovarja, ker urejuje samo prebavo.
Ni panike, zanesi se na lastno počutje.
Kot rečeno, preberi članke Walterja Lasta.
Nekaj tudi na alternativazavas.com.
Alaja.si za nakup svetujem, ker ga imajo tudi v kristalih in je kg cena boljša, 20 €kg, kot pri ostalih za 100g, ker je neomejeni rok trajanja in si sami pripravljamo mešanice, olja, po naši lastni želji moči raztopine z vodo, torej olja.
Pa še teh vod in ostalih dodatkov nam ni treba preverjati.
Če sem še kaj pozabila ali te zanima, pa vprašaj.
[/quote]
Najlepša hvala za tvoj odgovor. Ker si se potrudila in mi obširno odgovorila. Lep dan ti želim in se bom držala tvojih nasvetov.
Magnezijev klorid, ki se v obliki tekočine nanaša na obolele mišice, je ok. Za uživanje pa je najboljši magnezij v obliki kelata, ki se bistveno bolje resorbira kot magnezij v obliki soli (npr. citrat). Tudi citrat bo ok, pojej ga do konca in potem poišči Mg kelatno obliko.
B-complex je dobrodošel pri jemanju Mg.
Če jemlješ istočasno Ca in Mg glej, da bo količina Ca 2x večja od Mg. Idealno je, da je zraven še D3, ki poskrbi, da se Ca veže na kosti in zobe in ne na stene ožilja. Velja pa: v nižjih dozah sta Ca in Mg lahko v enem preparatu, pri višjih pa morata biti ločena in jih tudi jemlješ z cca 2 urnim razmikom.
lp
Najbolje se menda absorbira kar magnezij iz donata. Jaz pijem preventivno dober deci na dan in nimam več teh težav.
No, če imaš pa čas vsake pol ure čarat z drugim dodatkom in merit količine zadev, ki se itak absorbirajo nekje desetina v najboljšem primeru, pa seveda na mesec porabiti težke zneske za to, pa kar. Absorpcija dodatkov je izjemno majhna … mislim, da bi morala prav načrtno delati na tem, da bi se predozirala ali kaj zašuštrala.
Ni tako, da mladi potrebujejo kalcij, starejši pa magnezij?
Ker imajo kalcija dovolj, čeprav je lahko razpršen po telesu, kamor ne sodi, primanjkuje jim pa ravno magnezija, ki, med drugim, ravno kalcij urejuje.
Najboljša obsorbcija magnezija je ravno čez kožo v obliki mgcl, tudi pri problemih z ledvicami.
Zadošča že dnevno mazanje limf, torej pazduhe in dimeljske limfe.
Za bolečine, krče pa še na samem mestu problema.
Uživajo ga pa tisti, ki si z magnezijem urejujejo prebavo, kar ni nič narobe.
Za učinkovitost absorpcije čez kožo ni znanstvenih dokazov.
Načeloma bi ga morali dobiti iz prehrane. Rabimo okoli 350 mg magnezija na dan, ga je pa veliko v donatu, orehih, polnozrnati moki, potem še v stročnicah, bananah, špinači, pomarančah … Absorbira se ga od 30 do 60 odstotkov (iz hrane), se pravi, da bi ga morali zaužiti okoli 700 gramov.
Dobiš, če hočeš, na svetu je dovolj zdravnikov idr.strokovnjakov.
Najboljši dokaz smo si pa mi sami.
Poskušamo, kaj nam najbolj odgovarja, ter na kateri način.
Tudi z različnimi kombinacijami.
Nekomu, ki mu je okus magnezija oduren, ter ima še težave z ledvicami ali celo pretekočim blatom, ima rad prho telesa, kopel nog ali vsega telesa, pravo poživilo in zvečer pomirilo.
Sploh v času menopavze in pri starostnikih.
Ravno oni tega načina sploh ne poznajo, ker ne uporabljajo interneta.
Kaj šele tisti z osteoporozo.
Je le razlika med težavnim pitjem ali transdermalno uporabo.
Je pa razlika ali si nanašamo že pripravljeno mežanico ali si jo pripravimo sami direktno iz kristalov in pravo količino vode.
Ker ga zna biti v že pripravljeni tudi premalo, tu je keč.
Donat je prima, samega mg pa je v njem premalo, če nam ga primanjkuje.
Jaz uporabljam magnezijevo olje že 3 mesece. Z uporabo sem pričela zaradi artritisa in posledično hudih bolečin. Na začetku je bilo malo zoprno, ker magnezij peče oz. srbi, potem pa se navadiš. Jemljem magnezij od sena z dodanim vražjim krempljem.
https://www.sen-shop.si/products/magnezijevo-olje
Jaz sem imel krče v nogah pil sem citat nič mi ni pomagalo tako kot mi je magnezijevo olje v spreju.Na začetku sem se vsak dan mazal po enem tednu nisem imel več težav iz krči v nogah postopoma mi je še v križu popustila ishias bolečina. Zdej ko me trga in boli več, še depresiven nisem in boljše se počutim.
Zato vam toplo priporočam Esenca magnezijevo pršilo http://www.magnesium.si
magnezijev karbonat s enajmanj absorbira zato vse ugledne firme delajo citrat, ki se vseeno absorbira samo 20 procent , če hočešdobro absorbcijo uporabi liposomatski magnezij ali pa magnezijev threonate, ki edini omogoča prehajanje čez možgansko bariero in te tako še ščiti pred težkimi kovinami in pesticidi ob souporabi fulminske in huminske kisline antioksidanta glutationa in c vitamina pa mogoče še selena v obliki methionina pa je to super zadeva, sicer pa za bolečine v nogah tudi mišicah in boljšo prekrvavitev raje uporabi nogavice iz cellianata ki jih najugodneje dobiš v trgovini maček od danskega proizvajalca reflex weara
magnezijev karbonat s enajmanj absorbira zato vse ugledne firme delajo citrat, ki se vseeno absorbira samo 20 procent , če hočešdobro absorbcijo uporabi liposomatski magnezij ali pa magnezijev threonate, ki edini omogoča prehajanje čez možgansko bariero in te tako še ščiti pred težkimi kovinami in pesticidi ob souporabi fulminske in huminske kisline antioksidanta glutationa in c vitamina pa mogoče še selena v obliki methionina pa je to super zadeva, sicer pa za bolečine v nogah tudi mišicah in boljšo prekrvavitev raje uporabi nogavice iz cellianata ki jih najugodneje dobiš v trgovini maček od danskega proizvajalca reflex weara
[/quote]opcijsko za vsak dan tudi za razkisanje telesa raje uporabi bazični prašek pur, ki edini vsebuje več magnezija kot kalcija kar je zelopomembno da se kalcij uporabi na pravilen način, vsebuje tudi cink in d3 vitaminm kar je v teh časih izjemnega pomena tudi sicer za vsak dan
Pomaga že, ampak to je hudo predrago. Enkrat sem ga kupil (BETTER YOU), odtlej ga pa delam sam in ga uporabljam vsak dan, v tej plastični šprici.
Kupim magnezijev klorid v kosmičih (SALLANT v Sanolaborju), dam 66 gramov v 200 gramov (2 deci) vode, prevrem, in ko se ohladi, ga nalijem v 0,5-litrsko plastenko in dam v hladilnik.
Tisto plastično špricalko od Better you odprem s pomočjo lupilca za krompir in po več kot 4 letih še ved o brezhibno dela.
Ugotovil sem, da je ta razstopina odličen repelent proti komarjem (deluje nekaj ur) on tudi odličen deodorant. Če izračunamo, je to trojna korist po ceni ca. 6 EUR za liter in to za nekaj mesecev.