Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Ima kdo pametni telefon Lenovo?

Ima kdo pametni telefon Lenovo?

Imam telefon Lenovo a1000. Kupil poceni za 70€ približno 3 mesece nazaj. Prej sem imel samsunga, kateri je bil neprimerno boljši a je imel slabši procesor in ni bil kaj dosti odziven.
Prvo kar me je zmotilo pri lenovu telefonu je da ima drugačen način klicanja kot samsung. Kot da nebi bil android. Nezadovoljstvo pa se je večalo z še drugimi slabostmi. Tolažil sem se s tem da zanj nisem veliko odštel.
Slabosti:
– zgodi se da se telefon, če ga imaš v žepu nehote sam oglasi.
– za odgovor na klic: a) slabo se vidi kdo kliče
b) nepomembne informacije: “Slovenija” (klic iz slovenije)
c) v začetku ko se še navajaš na telefon, ne veš kako se oglasit, ker se praslabo vidi nek krog ki ga potegneš v desno proti zeleni slušalki, katera se tudi slabo vidi. (pri samsungu je bilo to veliko bolj nazorno)
č) ni možnosti dosati slike klicočega, niti ko kliče, niti v imenik.
– imenik je navadno skropucalo. (dotik na ime namesto na slabo vidno in majhno ikono info že kliče)
– sms-i: funkcijo T9 (samočrkovanje) ni mogoče izklopiti, ima samo ta široko tipkovnico.
– zgodovina klicev je nepregledna, za vsak dan se shranjuje posebej, ni mogoče pregledati v enem kosu za več dni nazaj zgodovine klica določene številke.
– v 5% primerih ko kličem me klicana oseba ne sliši. Moram ponoviti klic.
– kljub temu da ima tel. 1.3ghz procesor 4 jedrni in dovolj rama se velikokrat zelo počasi odziva.
– ko je telefon nedejaven in ekran ugasnjen, pritisnem na tipko da ga aktiviram, se pogosto ne zgodi nič. ponovno moram pritisniti na tipko, potem zazna 2 pritiska in se prižge in nato takoj ugasne.
– wi-fi: ko je na voljo boljši signal wi-fi ne preklopi na boljšega dokler slabši ni mrtev.
– nima modema (pri samsungu tista modra ikona ko tel. priklopiš na komp in imaš na kompu internet iz telefona)
– tudi na splošno so nastavitve zgolj zelo osnovne, pa še to ne vse.
– ne podpira palice za selfije ne glede na to kateri program namestiš in kaj počneš z nastavitvami (kaj dosti ne moreš ker jih ni.)
– za polnjenje ima priklop zgoraj. šele sedaj vidim kako me to moti. pri samsungu je bil spodaj.
– stike katere dodam med priljubljene mi občasno zbriše.
– v 5% se zgodi da se ne izpiše že tako slabo vidno ime klicočega.
– Ni enostavno, mogoče se niti ne da (se nočem par dni trudit) nastavit svojo melodijo zvonenja.

Dobre strani:
– je poceni, ima svetilko, baterija je ok,

naslednji tel. ne bo več lenovo.

Imam Lenovo A6000 in sem super zadovoljen …. Poleg osnovnih default aplikacij (ene par sem tudi zbrisal oz. onemogočil), imam edino Google Play aplikacijo za klicanje True Dialer, ki je vrhunska zadeva in pa še en odličen brskalnik Opero … No, o samem telefonu pa imam same pohvale …. Res odlična izbira za vsakogar …. in cenovno zelo dostopen ……. Android laufa brez problema, ne šteka nikoli, mam brskalnik opera in blokiran chrome …. Svetlost mam nastavljeno na minimum oz. toliko da normalno vidim …. odzivnost je momentalna, nikoli ne melje in podobno …. aplikacije, ki jih odprem pa tudi redno zapiram, takoj ko končam …. da se pač ne izvajajo v ozadju in porabljajo baterijo ….. No, BATERIJA …… bolj vzdržljive baterije na pametnem telefonu še nisem imel …. Polno napolnjena (slabe tri ure polnjenja), zdrži ob povprečni uporabi klicanja, sporočil in interneta najmanj 4 dni ….JA, dobro ste prebrali …. … 4 DNI !!!! S tem da imam nonstop vklopljeno podatkovno povezavo, Wi-Fi, bluetooth in lokacijske storitve ….. Igric pa ne igram na njem …. Boljšega telefona si ne bi mogel predstavljati niti v sanjah …. Vse ostalo je šrot, ker so baterije za en drek …. proizvajalci dodajajo brezvezne funkcije gor, ki pa trošijo baterijo nenormalno …. Vglavnem, sem zelo zadovoljen z firmo Lenovo….. Imam tudi PC Lenovo, dva prenosnika, doma pa imamo tudi še dva izdelka skupine Lenovo …. Tako da je ta firma res TOP !!!!!!

Zdej lohk rečem da se še zmer matram s temu telefonom. Ekran je že 2x počen, brez da bi mi sploh padu na tla. wtf? in gps je tok slab da me po 200m premetava sem ter tja na navigaciji. Pa pisanje smsov… sem mislu da se bom navadu, pa se nisem. črke so tok majhne da je ne morem zadet. folku pišem smse kot bi mel google translate. pol pa je tu še funkcija samopopravljanja, katere ne morem izklopit. in mi spreminja besede. sploh pri pogovornem izražanju. Seveda to so dodatne napake poleg vsega že prej naštetega.

Imam telefon lenovo A7000,katerega sem kupil preko spletne trgovine ExtremDigital in moram reči da sem razočaran nad telefonom in nad trgovcem.Telefon je slabo delal,že od začetka,potem je crknil monitor,kar so mi pri sistem ena popravili,ko pa mi je drugič crknil monitor,so mio telefon v servis sprejeli,potem pa so zgubili licenco in so mi vrnili pokvarjen telefon.Telefon sem imel na servisu več kot 45 dni in je v tem času garancija potekla.Ko sem se obrnil na prodajalca,mi je ta odvrnil,da mi ne more pomagati,ker,da bi se moral že prej obrniti na njih in ne na servis,čeprav trgovec oglašuje na spletni strani,da svetuje kupcem,da se obrnejo direktno na servis.Zadevo sem predal Evropskemu potrošniškemu uradu in še čakam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close