Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ima kdo peč na pelete? izkušnje prosim.

ima kdo peč na pelete? izkušnje prosim.

Dobra in predvsem original klima Mitsubishi heavy je cena 1300€. Že, ki imam ravno milijon predračunov narejenih:) Če mi jo ti zrihtaš za 800€ pa kupim tri:)[/quote]

http://www.ceneje.si/dom-in-vrt/ogrevalno-hladilna-telesa/klimatske-naprave/mitsubishi-klimatska-naprava-mszmuz-ge35va_-_CX000D0AAC?tab=pod

Ja ne vem no kva vi gledate ….1.5kw višja grelna moč stane pa 500€ več(za 1300€ so močne med 5-6 kw)….raje nabavim še eno klimo, pa jih imam 8KW…[/quote]

Ta klima se niti slučajno ne more primerjati z original Mitsubishi heavy industries klimami. Mitssubisshi electric pa delajo kitajci in je čisto vseeno, če kupiš kakšno še cenejšo.
Zato je pa razlika v ceni tudi očitna. Pač kitajska jajca 🙂
Cena prave klime je še vedno za 3,5kw cca 1300€ z montažo.

Ja ok. To je, ko gradiš na novo. Sicer pri nas na obali več ali manj dajejo 10cm in povsem zadostuje. Čeprav baje zdej že tudi pri nas komlicirajo.
Obstajamo pa tudi takšni bedaki, ki smo hiše podedovali in posledično niso energetsko varčne kot bi bile danes.
Čeprav imamo hišo zgrajeno leta 1890, praktično brez izolacije in porabimo cca 1500 litrov nafte, ob zelo hudi zimi kot je bila letos in z novorojenčkom doma dobrih 2000l.

No mi bomo peč dodali, ker imamo zastonj drva in jih je že skoraj greh stran metati. Zraven pa drrr. klimo za prehodno obdobje.

Ko bo kakšen evro več pa še celice na streho.

savrinka,

a ste pogledali IT peč Feroli?? Mi danes naročamo in sicer peč na drva/pelete, cena cca 3.000 eur, baje pa super kvaliteta. A lahko tudi kontakt iz Srbije prosim? (samo da še sami preverimo…)

hvala in lp

Ne to pa nismo gledali. Hvala:) Bomo vsekakor preverili tudi mi.

Nas so opozorili na firme etiks, ekospar in indema. Teh, da naj se izogibamo. Ena je dana skupaj s silikonom, ena dobesedno žari in je nevarna.

Preveriti moram pa še ceno za waltis in thermoflux. Peči, da so dobre samo cene ne vem. Zelo dobre so pa pa tudi Froling samo cena se začne na 5tisoč in naprej 🙁

Pozdravljeni,

ko takole prebiram tale forum, si ne morem kaj, da se ne bi nasmehnil.
mi smo pred dvema letoma postavili v kurilnico peč, ki je slovenska. Nimam pripomb, enostavno pozabim, da jo imam v kleti.
Ko smo se odločali ali kupiti peč, ali pa samo premontirat gorilnik,(tistega na pelete) pa nam je naš inštalater svetoval zamenjat celo peč, saj je že nekaj takšnih gorilnikov na pelete po 2 letih delovanja metal ven. Žal pa nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.
Peč Ekoline, ki sem jo dal vgradit je Mercedes za ceno Opla (pa s tem ne mislim žalit avtomobilske industrije)
Evo, pa še link za sletno stran sem našel: http://www.vm-kamin.eu/

Kar se mene tiče, lahko samo toplo priporočam (toplo pa zato, ker peč fajn greje 😉 )

ogrevamo 250 m2 v dveg etažah
izolacija hiše in kakovost oken rahlo nad povprečjem
peč Centrometal 35kW, gorilnik naštiman na 25kW popolnoma zadostuje
letna poraba peletov (od 10.oktober-10.maj = 7mesecev 5,6 tone (Kočevje)
sobna temperatura spodnja etaža 21-23 C, zgornja etaža 22-25 C
zadeva deluje brezhibno, smo navdušeni, čistimo peč na 5-7 dni (bolje je na 5 dni zaradi izkoristkov)
to so prednosti
slabosti pa so, da se pri vsakem resnejšem čiščenju peči preleviš v dimnikarja, prah, skratka proti olju je veliko več umazanije in dela s čiščenjem peči, prekladanje peletov in prostor za hrambo peletov,vložek dela z nakladanjem v zalogovnik, ampak to je cena več kot 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prihranka proti olju.

nakup peči se nam bo povrnil v TREH LETIH, vendar kljub vsem tem ugodnostim bi se osebno, če bi šlo za novogradnjo odločil za gretje s toplotno črpalko !!! preprosto povedano je s peleti preveč dela in ni ravno najbolj priporočljivo za starejše…

Tukaj najdete veliko koristnih člankov o pečeh in kotlih na pelete[/url]

Pozdravljeni,

Med številnimi produkti na trgu se splača pogledati tole peč na pelete. Biawar Pellmax 100 je popolnoma avtomatska peč na pelete, z avtomatskim čiščenjem gorilca in tubulatorjev, z vgrajeno vrhunsko kotlovsko regulacijo in sprejemljivo ceno cca. 4000,00 € skupaj s polžem in zalogovnikom. Preizkušena skandinavska tehnologija deluje na lesne pelete od 6-10 mm. Nekaj informacij najdete na

www.tersus.si/peleti

Komentiral bi razmišljanje da so kotlarne nad 10.000,00 eur predrage. Narod nima pojma o kvaliteti in kupi najcenejšo varianto, ki je podprta z subvencijo Eko sklada. Potem se pa tolažijo da so naredili posel stoletja. Pri nakupu kotlarne se odločajte kdo vam bo ogrevalno tehniko montiral ( njegove reference, ali je pošten, ali dviguje telefon ko se vam ustavi ).Pokaže naj vam slike svojih kotlarn. Kdo vam bo opremo servisiral ? Kako resen je servis ? In še mnogo drugih bolj pomembnih reči kot samo cena. Posledica nevednosti pa so kotlarne kot da jih je prinesla poplava ( pa še hvali se in kaže slike ). Skrijte to sramoto. Po še nekaj. Naložba v dobro kurilno napravo se na dolgi rok bolj splača kot pa v avto. Dobrih monterjev je v Sloveniji zelo malo. Zato jih iščite in plačajte njihovo delo saj boste tako dobili največ za vaš denar.
PRI VSEM JE NAJBOLJ POMAMBNA PRAVILNA MONTAŽA, ZAGON IN NASTAVITEV TIPAL IN PARAMETROV REGULACIJE. PROIZVAJALCI SAMO DELAJO IZDELKE RAZLIČNIH CENOVNIH RAZREDOV, DA SE ZA VSAKEGA KAJ NAJDE.

PA LEP DAN !

Mi imamo pec na pelete Pelson za objekt velik 500m2 pec nam dela zelo lepo in smo pelete kupili po 195 evrov z prevozom nimam kej rect cez te pelete ima malo pepela dobro izgorevanje in… za pec pelson smo placali 5200 evrov z priklopom in garancijo mi povrecno porabimo cez zimo peletov za 2000 evrov proti olju 5000 evrov je to velik sprememba priporocam ti da se zapeljes na tovarno pelson in si jo narocis ne bo ti zal za te peci so res zakon….

Ali ima kdo od vas slučajno izkušnje z pečmi na pelete. Prenavljamo ogrevalni sistem v hiši in se nekako najbolj nagibam k centralni peči na pelete proizvajalca biawar. A ma kdo doma od njih peč, kako se obnese, vzdrževanje, izkoristek, čiščenje?

http://www.tersus.si/peleti/peci-na-pelete natančneje mislim tisti dražji model.

ali se lahko montira gorilec na pelete na peč za olje peč je samo na olje

Jaz imam s pečjo na pelete kar nekaj izkušenj, ki jih opisujem v svojem blogu.
Vsaka peč ima verjetno svoje muhe, vendar se mi je nakup povrnil v treh letih. Menjal sem namreč peč na kurilno olje s pečjo na pelete in prejel še subvencijo.
Ni mi žal, vendar za lenuhe to ni;-)

Pozdravljeni, mislim da je danes na trgu ze kar nekaj kvalitetnih peci (moj centro metal dela ko urca :)) in da se na splosno trg z peletnim ogrevanjem izbolisuje. Najvecji problem, ki sem ga imel jaz je bil predvsem z peleti samimi, sem potreboval kar nekaj sole na racun peletov v iz juznih krajev predno sem ugotovil kateri so najboljsi iz vidika razmerja med ceno in kvaliteto. Ko se ze odlocis predlagam da si kups pelete katerega od slovenskih proizvajalcev npr. biron , saj ti bo to najvec vplivalo na izkusnjo z takim ogrevanjem.

New Report

Close