Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ima kdo svileno posteljnino

Ima kdo svileno posteljnino

Berem kako fajn in zdravo je spati v svileni posteljini. Guglala sem malo cene in so take, da bi morala biti 500{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da je res dobro. Ali jo ima kdo? Izkušnje, vzdrževanje, kakšen namig za ugodnejši nakup? Karkoli. Hvala.

sem gledala pa se nisem odločila zanjo predvsem zaradi vzdrževanja. Kolikor sem gledala se barvne perejo na max.30 stopinj. Kupit moraš tudi poseben prašek.
Tako da največkrat kupujem posteljnino iz bombažnega satena, pa ne iz diskontnih trgovin. Tista je poden. Enkrat sem kupila eno otroško, je romala po 3 dneh uporabe v smeti. Ni mi jasno kaj oni prodajajo kot saten.

Sem dobila nekoč za darilo. Mi ni všeč, niti občutek pri spanju, je sploh ne uporabljam.
Imam pa en 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} lanen komplet in sem čisto navdušena, si bom omislila še kakšnega.

Zame je najbolj prijetna posteljnina pozimi bombažna flanela, ki te nežno boža s svojo toploto, poleti pa lan, ki tako prijetno hladi.

Imamo, dobila sem jo od mame , prinesla jo je iz hongkonga in je visoke kakovosti . Pri tej posteljini je treba bit previden, da te ne nategnejo. Imeti mora certifikat ker zelo radi uvalijo nekaj z umetno svilo. Glede pranja je tko, ce hočeš da res traja jo je najbolje na roke prat, kar je ful zamudno in težko delo , vsaj zame,treba pazit pri ozemlju, sušiti jo je treba najprej z brisaco pivnanjein potem razpotegnjeno na zraku, torej sušilc ni ok. Nobenih mehcalcev in samo rastlinski praški brez dodatkov in ne prevroča voda. V stroju na programu za svilo ,ampak ta ne bo leta trajala :))
Uporabljamo redko ,ce že potem poleti kadar se mi da , ker se moram pripravit psihično na ročno pranje, ker nihce drug ne bo pri nas pral.
Z eno besedo več dela kot koristi :))

Lanena posteljnina, zanimivo…je tudi kaj komplikacij z vzdrževanjem-pranje, sušenje? Povej prosim, ker me res zanima tole, mam nekaj težavic s kožo pa bi morda bilo to dobro zame. Že dohtarji so mi priporočali kaka lanena oblačila, pa sem nekak z bombažem kar zadovoljen, a bi si vseeno omislil morda en komplet take posteljnine.

Hvala, lepo nedeljo😊

Prekajen meso dl cajt gvera;)

da ga navadiš gospodinjstva! 🙂

Lanena posteljnina, zanimivo…je tudi kaj komplikacij z vzdrževanjem-pranje, sušenje? Povej prosim, ker me res zanima tole, mam nekaj težavic s kožo pa bi morda bilo to dobro zame. Že dohtarji so mi priporočali kaka lanena oblačila, pa sem nekak z bombažem kar zadovoljen, a bi si vseeno omislil morda en komplet take posteljnine.

Hvala, lepo nedeljo😊
[/quote]

Tudi mene zanima lanena posteljnina. Ker pod lanene cotke si predstavljam bolj grobo….pa likanje, oz. takoj vse zmečkano?

Sicer pa jaz (tako kot ene zgoraj) čez zimo obvezno flanela. Zdaj poleti pa saten. Je tudi hladen. 🙂

Ne maram pa zmečkank, frotirja. Niti kakšnih divjih potiskanih vzorcev, ker prav smrdijo. In jih ne spereš nikoli, kot ene cenene brisače. Takoj ko pridejo v stik z vlago, smrdijo.

da ga navadiš gospodinjstva! 🙂
[/quote]
Koga.? Desca.? Ma ni šans , zanc sm mu lih rekla, če se jaz stegnem se bojo miši nakotile po bajti, od lakote pa ne bos umrl vsaj tolk časa se ne, dokler bo vsaj tašča živa :))
To se sam dere žejen dej prinese mi vodo… z ledom. Lačen… dej mi skuhi to in to… On pa gospodinstvo, pa kaj se
Se dobr da je šel po kosilu na bicikl s hcero, mi ga saj prenašati ni treba v nedeljo popoldan :))

Koga.? Desca.? Ma ni šans , zanc sm mu lih rekla, če se jaz stegnem se bojo miši nakotile po bajti, od lakote pa ne bos umrl vsaj tolk časa se ne, dokler bo vsaj tašča živa :))
To se sam dere žejen dej prinese mi vodo… z ledom. Lačen… dej mi skuhi to in to… On pa gospodinstvo, pa kaj se
Se dobr da je šel po kosilu na bicikl s hcero, mi ga saj prenašati ni treba v nedeljo popoldan :))
[/quote]

Kolk si ti srečna … So mi kar sozle prišle v oči ko sem tole bral. A ga je bil problem najti?

Aha, hvala. Nelakoe niste uspeli prepričat, da dam nekaj 100 evr samo za rjuho…
Sicer pa imava tudi midva laneno posteljnino, predvsem poleti je bolje kot saten. Moja mama je svoj čas od nekoga iz Čakovca nabavila dve ogromni bali lanenega platna in ga zdaj s sestro počasi uporabljava. Posteljnina, polerne oblekce, hlače… Pobarvaš, če želiš, in je. Krasne izkušnje.

jaz te opridem ogret boš dobro spala ko ga boš dobia me dnoge

jaz te opridem ogret boš dobro spala ko ga boš dobia me dnoge
[/quote]

Ne prideš v poštev. Poleti potrebujem nekaj za ohladit se.
Čakaj, mogoče pa le. Pomislim nate, pa me kar strese. Namesto klime.

O posteljnini razpravljate kot o edinem faktorju topline / hladu v postelji, medtem ko sta največja faktorja odeja in jogi. Ne vem, koliko vas ima zimsko in letno odejo, pri nas smo cepljeni in imamo od letos celo tri debeline. Zadnja pridobitev je ekstra lahka merino odeja od Odeje (itak imamo vse njihovo) in je absolutno top za te vroče dni (+ njihova satenasta posteljnina).

Za avtorico pa: Dobro spanje se začne z ležiščem, potem pa vse ostalo. Sem tudi sama razmišljala o svili, ki jo imam zelo rada, ampak za ta namen pa mi enostavno ni vredna kolobocij.

Mi imamo letne in zimske odeje. Možu jo zamenjam zgodaj spomladi, jaz sem pa bolj zmrznjena pa jo zamenjam šele poleti. Ležišče imava novo, mi je super. Tole merino odejo sem tudi gledala. Imaš ta lahko ali srednje toplo? Odločala sem se med kameljo volno in ovčjo volno. Potem se nisem odločila za nobeno, ker se ne pere. Kako jo čistiš?

Ker je ravno prava tema – ali mi mogoče zna kdo svetovat kje kupit nizek vzglavnik iz naravnih materialov?

Posteljo imam kot se šika, tudi posteljnino, čeprav je poleti tako vroče, da sva pokrita kar z laneno prevleko za kovter, brez kovtra. Je čisto dovolj.
Sicer pa se naravne volne NE PERE. Volna ima neverjetni samočistilno sposobnost in če je ne obdelujemo s kemikalijami (kemično pranje), v njej tudi pršice ne morejo živet. To me je naučila gospa iz podjetja Soven.
Volno pozimi, ko je najbolj mrzlo obesiš na mraz za en dan in to je to. Jaz jo poleti zračim kak vetrovni dan v senci.
Noben umeten material ji ne seže do kolen. Vsi se naelektrijo poleg tega pa se v tisti plastiki dejansko nabira vse sorte svinjarije. Resni strokovnjaki že leta ne govorijo več o t.i. antialergijski posteljnini. Je volna in potem dooooolgo nič. Svila je volni nekako tam tam, če ne še boljša.
Mi imamo doma ovčjo in kameljo dlako v kovtrih. Oboje je super, tako da se težko odločim kaj je bolje. Res pa je, da ne spim pod kameljimi kovtri, ampak je najin ovčji.
Bi pa probala svilo.
Samo je en komplet posteljnine za dvojno posteljo tam blizu jurja. Plus rjuha.

Upam, da ne bom pokvarila teme.

Jaz imam to srečo, da je spalnica obrnjena proti gozdu. Vmes je škarpa, ograja in potem gozd.
Popolna tišina ponoči. Čist zrak. Zjutraj me zbudijo ptiči.
Nobene frštekarije v spalnici, nobenega mobija, telefonov, TV – nič!

Samo lučka, če kaj prebereš! Ugasneš, ko ti knjiga pade na glavo. :-))

Nobenih težkih zaves, nobenih tepihov. Čim manj cunj.

In postelja velika, komot. Oprana zdaj poleti vsak teden. 🙂 Okno na kip.

[/quote]

Nima veze s temo, ampak: ojoj 🙁

Lan, flanela, frotir…vse to odpade.

Zakaj?

Mene tudi strašno mika svilena posteljnina. Nekaj let nazaj sem gledala prešito odejo – lahek poletni kovter- iz svile, nekje na slovenski internet strani se mi zdi.

Sicer pa so že odeje iz kašmirja (cashmere), nekak najlažjega in najtoplejšega za na posteljo, če je top kvaliteta in ime, po 1000, 1500 in več evrov. Sem jih gledala lani v Italiji.

Ena sprašuje za vzglavnike. Iz naravne volne smo jih kupili v Hoferju, iz puha (ne perje) v Italiji in enkrat na nekih stojnicah nekje v Slo tiste iz ajdovih luščin (za poleti) in enkrat enega, ki ima eno stran iz luščin in drugo pa iz perja, samo se ne spomnim kje…vsi ti niso bili dragi, razen tisti iz puha no. So pa vsi super, še posebej tisti iz volne.

Spomnem se pa, da sem nrkje brala, da ima svilo to lastnost, da pozimi greje, poleti pa hladi, da so menda zato tudi šerpe imeli spodnjo plast na koži iz svile.

Zakaj?
[/quote]
Vse to draži kožo in je neprijazno na otip.

Hvala, lepo nedeljo😊
[/quote]
Lan je za vzdrževanje praktično najmanj kompliciran in najbolj vzdržljiv material. V preteklosti je bila posteljnina v glavnem lanena in izredno vzdržljiva.
Perem normalno, sušim na zraku, uporabljam pa homemade pralni prašek (marsejsko milo in eterično olje), brez mehčalca. Se mečka, a ne likam.
Jaz sem jo kupila v tujini, je posebej mehansko obdelan lan, da je posteljnina mehka. Drugače pa popolnoma naraven, brez kemikalij, umetnih barvil, itd. Ga ni boljšega za poleti, izredno zračna in daje hladen občutek. Bi si rada nabavila še en zimski komplet, a je žal zelo draga (za rjuho, prevleko in dve blazini je bilo preko 400 evrov).

Lan je za vzdrževanje praktično najmanj kompliciran in najbolj vzdržljiv material. V preteklosti je bila posteljnina v glavnem lanena in izredno vzdržljiva.
Perem normalno, sušim na zraku, uporabljam pa homemade pralni prašek (marsejsko milo in eterično olje), brez mehčalca. Se mečka, a ne likam.
Jaz sem jo kupila v tujini, je posebej mehansko obdelan lan, da je posteljnina mehka. Drugače pa popolnoma naraven, brez kemikalij, umetnih barvil, itd. Ga ni boljšega za poleti, izredno zračna in daje hladen občutek. Bi si rada nabavila še en zimski komplet, a je žal zelo draga (za rjuho, prevleko in dve blazini je bilo preko 400 evrov).
[/quote]

Wow, super. To bi bilo idealno zame, bom moral enkrat seči globoko v žep, mi bo vsaj ob alergijskih napadih menda malo odleglo. Morda mi že letos znese, regres se bliža hehe…Hvala ti, se bom obrnil nate za še kako informacijo pred nakupom. Lp🤗

Prekajen meso dl cajt gvera;)

[/quote]
He he he he. 🙃
Tudi jaz bi. 💳💳💶💷

New Report

Close