Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ima kdo Tiguana, T-Cross-a ali T-Roc-a?

Ima kdo Tiguana, T-Cross-a ali T-Roc-a?

Touran, višji nivo opreme oz. pač malo bolj spodobno opremljen, te pride nov tam blizu 30 tisoč. Z avtomatskim menjalnikom pa cena pogleda čez 30 tisočakov.

Če gledate 7-sedežne variatne, potem je kriza. Tudi jaz gledam, kaj bi. Kot pravi zgoraj, enoprostorci grejo iz mode, a so po mojem mnenju dosti bolj praktični kot SUV-ji. Kakorkoli, glede 7-sedežnih SUV-jev pride v poštev še Peugeot 5008 (tudi okrog 30 tisoč), Seat Tarraco (bolj 33-35 tisoč), Honda CR-V (to pa že v rangu 40 tisoč). Zanimiv je tudi nov Hyundai Santa-Fe hibrid, ampak cenovno spet v višavah. Pa še čakalne dobe so ubitačne.

Če pa pogledaš kaj cenejšega, recimo kasonarji tipa Rifter in Berlingo, potem se dobi za 20-25 tisoč. Ampak je razlika kar konkretna v primerjavi s prej omenjenimi. Pač drvarnice …

Čeprav sta na isti platformi, moram priznati, da mi je bil v živo Grandland X bolj všeč od 3008. Slednji je, potem ko sediš notri, precej manj praktičen od bolj umirjenega, klasičnega Opla, ki pa ima lahko vse tisto in še več prostora. Res bencinska mašina 1.2 ročni menjalnik ni nek presežek, samo tega itak ne moreš ravno pričakovati od družinskega SUV-ja 🙂 Mislim, da je za pogledat.
[/quote]

Sem se že odločila, bom poskušala najti tri leta starega Granlanderja.

Peugeot 3008 mi vizualno ni privlačen.

Ful ti hvala za idejo!

Touran, višji nivo opreme oz. pač malo bolj spodobno opremljen, te pride nov tam blizu 30 tisoč. Z avtomatskim menjalnikom pa cena pogleda čez 30 tisočakov.

Če gledate 7-sedežne variatne, potem je kriza. Tudi jaz gledam, kaj bi. Kot pravi zgoraj, enoprostorci grejo iz mode, a so po mojem mnenju dosti bolj praktični kot SUV-ji. Kakorkoli, glede 7-sedežnih SUV-jev pride v poštev še Peugeot 5008 (tudi okrog 30 tisoč), Seat Tarraco (bolj 33-35 tisoč), Honda CR-V (to pa že v rangu 40 tisoč). Zanimiv je tudi nov Hyundai Santa-Fe hibrid, ampak cenovno spet v višavah. Pa še čakalne dobe so ubitačne.

Če pa pogledaš kaj cenejšega, recimo kasonarji tipa Rifter in Berlingo, potem se dobi za 20-25 tisoč. Ampak je razlika kar konkretna v primerjavi s prej omenjenimi. Pač drvarnice …
[/quote]

Touran je prevelik za nas, sem malo pozabila, kako izgleda. 7 sedežev ne potrebujemo. Tudi tebi hvala za ideje!

Volvo XC 60 ali 90, vauuu, mogoče čez čas, zaenkrat še predrags. Sta pa lepa!

Priznam, da ga ne poznam prav dobro, ker je preveč kupejevski in otroci zadaj ne vidijo nič ven. Poleg tega, da tudi vrata težko odprejo, ker je kljuka zgoraj. Pač ne najbolj child friendly glede tega. Pa seveda je prtljažnik majhen. Drugače pa zgleda strupeno 😛
[/quote]

Ja, ni mišljen za otroke, razen če bodo šoferji. 🙂

Imam VW Tiguana R-line (nov model 2021). Avto je fantastičen v vseh pogledih; 2.0TDi 150 KM je ravno dovolj pri pospeševanju; Poraba je med 4,9 in 6,2l (odvisno od vožnje). Notranjost je odlična (kvalitetna izdelava ter z zelo napredno in moderno armaturko- infot. sistemi, dig. merilniki…).

Je pa drag.

V NAJVEČJEM MOŽNEM LOKU SE IZOGIBAM LJUDSKIH VOZIL

Ti ne moreš imeti nobenega od teh, ker nimaš denarja. Lp

New Report

Close