Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ima kdo visoko gredo na balkonu?

ima kdo visoko gredo na balkonu?

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/posebna-ponudba-od-cetrtka-06032014/produktdetailseite/ps/p/gardenline-visoka-lesena-greda/ to gledam. Malo je draga. Ali bi kje dobila ceneje in mogoče malo manjšo?

Jaz imam navadna večja plastična korita.
To je čisto preveč zemlje. Kaj boš naredila, ko se boš naveličala te grede? Kako boš vso to zemljo spravila z balkona?

Imaš prav. Sicer sem tudi jaz do zdaj imela te plastične vreče iz Kalie, letos pa sem pomislila, da bi me to razveseljevalo. Res je pa, da je 630l zemlje OOOOOGROMNO! Imela bi malo več kot so te vreče. In pridelala bi še kaj več od dveh bučk in treh paradižnikov.

A ni nekam preveč visoka oziroma, globoka? Saj ne rabiš toliko zemlje. 50 cm višine je dovolj za tako dolžino in širino.

Najprej se pozanimaj kaj visoka greda sploh je … Ker notri ni samo zemlja, pač pa je zemlje samo 1/3 … Vse imaš na netu.

Je pa vseeno mal narodna stvar za balkon

Visoka greda je za na vrt, na balkonu imaš lahko zelenjavo v večjih koritih. Visoke grede imajo svojo specifiko, kar se tiče materiala, zato si raje prej kaj preberi.

Kar ne morem verjet, kakšen nateg! A to res kdo kupi?

Za v flet ali balkon je najbolj ekonomsko predelati stare palete. Postavijo se pokonci ob steno ali ograjo, sadi se v 3 vrste po višini. Vsak si to lahko sam naredi, potrebno je kladivo, klešče, ročna žaga.

Druga varianta podobna hoferjevemu nategu je, hladilnik. Da se ga ležat na hrbtno stran, pošraufa vstran drobovino, odšraufa vstran vrata, notri se da za 10 cm po višini desk, in to je to. Če je kak dedec pri hiši ki ne bo naredil doktorata na to temo, lahko na mestu motorja naredi še zalogovnik vode iz primerne plastične kante.
Otroci ga lahko še prebarvajo, na vogale se lahko montirajo koleščki od pisalnega stola.

Ta greda je iz prav grde plastike – jaz je ne bi imela na balkonu in še precej draga. Poleg tega nima dna – je samo okvir in moraš potem balkon izolirati pred vlago – kar stane. Gojenje v plastičnih vrečah je mnogo bolj enostavno – odpade problem z vlago.

Kar ne morem verjet, kakšen nateg! A to res kdo kupi?

Za v flet ali balkon je najbolj ekonomsko predelati stare palete. Postavijo se pokonci ob steno ali ograjo, sadi se v 3 vrste po višini. Vsak si to lahko sam naredi, potrebno je kladivo, klešče, ročna žaga.

Druga varianta podobna hoferjevemu nategu je, hladilnik. Da se ga ležat na hrbtno stran, pošraufa vstran drobovino, odšraufa vstran vrata, notri se da za 10 cm po višini desk, in to je to. Če je kak dedec pri hiši ki ne bo naredil doktorata na to temo, lahko na mestu motorja naredi še zalogovnik vode iz primerne plastične kante.
Otroci ga lahko še prebarvajo, na vogale se lahko montirajo koleščki od pisalnega stola.[/quote]

sej tvoja ideja ni slaba, sam o visokih gredah pa nimaš kej dost pojma, žal 🙂

bistvo visokih gred je povsem nekje drugje …

na balkon bi jaz dala sadilne vreče al pa res kakšne večja korita

Če odmisliš velikost, je dejstvo, da je taka visoka greda brez dna, ker se jo postavi na zemljo.

Kako boš to na balkonu zrihtala, da ti ne bo spodaj vse ven teklo, ko boš zalivala, mi ni jasno.

Vzemi večja korita.

Pa me poduči, prosim.

Jast imam visoko gredo na balkonu.
Ena je za [img]http://www4.slikomat.com/13/0205/mnh-pirami.jpg[/img]jagode in druga za [img]http://www4.slikomat.com/13/0205/cvv-zidna-.jpg[/img]zelišča.
To so mi naredili tukaj:
Če izdelava doma ne gre se obnite nanj.

lp Vlado

New Report

Close