Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ima same 5ke in hoče za frizerko

Ima same 5ke in hoče za frizerko

Odgovor na objavo uporabnika
ali bi kaj rekli, 17.02.2023 ob 10:28

Nečkinja ima v OŠ same 5ice (vsaj zaključene že vsa leta). Vse NPZje je odpisala nad 90%.  Zraven šole ima kar nekaj dejavnosti in očitno še uspe šolo zraven vozit z minimalno vloženega časa.

Sedaj hoče na srednjo frizersko. To jo baje edino veseli in druga noče počet v življenju pa konec.

Kako bi vi reagirali, kot starši?

vso podporo bi dala otroku.

Moja je bila točno takšna, ampak je sama rekla, da ni čisto 100% prepričana. Vpisala se je na gimnazijo. Letos bo maturantka, vsa 4 leta brez problemov. Ko se pogovarjamo, kam pa zdaj, je odgovor vedno isti: frizerka. Sama v hecu doda, da bo pač frizerka z malo širšim znanjem, nikoli ne veš, kje ti prav pride.

Pa kdo smo mi, da bi jo omejevali na poti do sreče? Če imaš poklic, da rad hodiš v službo, je pa ja to najlepše!

hvala bogu, da jo sploh kaj veseli, marsikdo nima nobenega cilja pred oćmi. Še vedno se lahko prešola. Dosti lažje je opravljati delo ki te veseli, kot pa delo, ki ti ni pisano na kožo. Tudi sama sem morala na drugo šolo,in poklic, ki me sploh ni veselil.

Hvala bogu sem se ob delu šolala in prišla, do svojega poklica, ki sem ga z veseljem opravljala.

Naj gre na tisto šolo, ki jo veseli ker če ima odlične ocene in bo šla na šolo, ki si je ne želi bodo te ocene ter njen trud v OŠ zaman.

Kako bi jaz odreagiral?

Z NAJVEČJIM NAVDUŠENJEM…

to je zelo LEP POKLIC, in seveda DOBIČKONOSEN, ko enkrat oddelaš kilometrino in si sposoben odpreti svoj salon.

In konec koncev če jo to veseli dejansko…potem ste za to osebo lahko pomirjeni in srečni, da opravlja poklic, ki ga bo imela rada in bo z veseljem zjutraj vstala in odšla na delo.

Siliti jo v neke hude šole, da se starši lahko hvalijo, joj ona ima izobrazbo bla bla bla, potem bo pa delala v nekem podjetju, kjer je delo enolično, turobno, in dejansko bo trpela.

Danes so dobri frizerji dobesedno ZLATARJI…

Delo je dinamično, kot frizerka lahko po opravljeni šoli hodi še na veliko tečajev, izobraževanj itd itd…

To je poklic, kateremu dela ne zmanjka, vsem rastejo lasje in vsak se mora postriči…

Naj gre za frizerko, če jo to res veseli! Ko konča frizersko šolo, gre lahko še vedno naprej študirat, ali pa se zaposli kot frizerka in se preizkusi v tem poklicu. Če bo uspešna in pridna, ji dela ne bo zmanjkalo!

Ljudje božje, zavedajte se, da poleg zdravnikov, odvetnikov, inženirjev in vseh mogočih magistrov, doktorjev in diplomirancev, potrebujemo tudi poklice kot so: frizer, prodajalec, šivilja, krojač, zidar, strojnik, ključavničar, keramičar….!

prosim lepo kaj pa lahko gre študirat iz 3 letne frizerske?

Za moško striženje je cena 5 €  (ponekod tudi 10 € ali celo 15€). V eni uri lahko izkušen frizer ostriže cca 10 moških, to je 50 € bruto. Je pa res, da ima frizer še kar nekaj stroškov.

zvezdica850, 17.02.2023 ob 13:41

zdej jo pljuvaš , kaj pa ko postane uspešna frizerka pa začne odpirat salone po sloveniji, mogoce po evropi ali celo po svetu? a takrat pa bo uredu, ker bo mela dnar? punca nej se šola za kar jo veseli, ti si pa najdi hobi

Itak. Pa še zastonj friziranje bo pričakovala.

Pametna punca, ne samo napiflana. Malokoga v teh letih kaj tako veseli da se že ve odločit. To da je v šoli uspešna ji bo verjetno pri poklicu pomagalo da ne bo ostala omejena na vaški frizeraj (kar tudi sicer ne bi bilo slabo).

No, moj frizer je baje od malega imel strast do friziranja, a je ob tem koncal gimnazijo in magisterij, pravi, da ce si frizer, zakaj bi bil neizobrazen.

Zato bi jaz svojemu otroku svetivala gimnazijo in faks, ce pa je frizerstvo res njena strast, naj hodi na tecaje, naj se zmeni v salonu, da pride gledat in se z gledanjem uci, naj gzgla, gleda na youtube razne tehnike, naj se izobrazuje o frizerstvu mimo sole, ker za dobrega frizerja ni srednja frizerska, ampak vse ostalo. Ko konca gimnaziji, pa naj hodi od enega do drugega priznanega frizerja in prosi za brezplacno mentorstvo, ce pokaze, da nekaj zna, ve in zmore, jo bodo veseli.

Zavedati se pa mora, da to ni poklic, ko koncas 3 letno solo s pol leta prakse in odpres svoj salon, za priznaneg frizerja bo morala dat skozi se in se ucenja mimo sole in to vse zivljenje!

moj frizer, 17.02.2023 ob 17:14

No, moj frizer je baje od malega imel strast do friziranja, a je ob tem koncal gimnazijo in magisterij, pravi, da ce si frizer, zakaj bi bil neizobrazen.

Zato bi jaz svojemu otroku svetivala gimnazijo in faks, ce pa je frizerstvo res njena strast, naj hodi na tecaje, naj se zmeni v salonu, da pride gledat in se z gledanjem uci, naj gzgla, gleda na youtube razne tehnike, naj se izobrazuje o frizerstvu mimo sole, ker za dobrega frizerja ni srednja frizerska, ampak vse ostalo. Ko konca gimnaziji, pa naj hodi od enega do drugega priznanega frizerja in prosi za brezplacno mentorstvo, ce pokaze, da nekaj zna, ve in zmore, jo bodo veseli.

Zavedati se pa mora, da to ni poklic, ko koncas 3 letno solo s pol leta prakse in odpres svoj salon, za priznaneg frizerja bo morala dat skozi se in se ucenja mimo sole in to vse zivljenje!

Seveda, ob kupu dela je firbec, ki bi se rad zastonj učil, točno tisto, kar si vsak frizer želi. Kje pobirate take blesarije no? Punca naj izbere tisti poklic, ki jo veseli in se sama odloči, koliko se bo šolala in kaj.

Pa ne s srednjo frizersko, za te salone po Evropi bo morala dat veliko vec od sebe in zato je izobrazba pomembna.

Ma ja itak, 17.02.2023 ob 17:22

Seveda, ob kupu dela je firbec, ki bi se rad zastonj učil, točno tisto, kar si vsak frizer želi. Kje pobirate take blesarije no? Punca naj izbere tisti poklic, ki jo veseli in se sama odloči, koliko se bo šolala in kaj.

Tocno to je delal moj frizer pri 13 in 14, pri 15 je ze friziral sosolke, pri 17 je ze sluzil s friziranjem na domu.

Na faksu se je s tem prezivljal, vmes pa hodil po priznanih salonih za vajenca, zastonj.

Pri 25 je sel v tujino za vajenca v nek priznan salon, lani v London za par mesecev, spet za vajenca, ceprav ima pri nas ze kar nekaj strank in ga vse vec zvezdnic isce. Star je 27.

Opisujem pot enega dokaj uspesnega fanta, ki bo cez nekaj let sigurno neko ime v svetu frizerstva.

Objava je laž. Letošnji devetošolci niso pisali NPZ-jev, zaradi korone.

gledam soseda, 17.02.2023 ob 11:12

Sosedov pubec in moja odličinjakinja sta bila v OŠ sošolca.

On je šel na frizersko, moja gimnazija, potem na pedagoško.

On delal na črno za prijatelje in znance že od 2 letnika in zapravljal po 500+800 eur mesečno za svoej potrebe , moja rintala na gimnaziji.

Potem je nekaj let delal pri raznih frizerajih + na črno doma.

Moja še vedno gimnazija +faks.

Sedaj sta stara 26.

Tipček ima svoj salon + postavljeno novo hišo + pomaga staršem (ki v njegov posel in hišo niso nič kaj vložili, ker že sami nimajo).

Moja naredila pedagoško + magisterij in kolobari vsako leto med šolami –  letos je uspela celo dobit 30 urni delavnik.

Da gre na svoje lahko samo sanja. Hiša? Pozabi.

Tvoja hci ni ambiciozna. Tega pac nima v sebi. Zato se je odlocila za pedagosko. Tudi ona bi lahko na crno delala, instruirala, varovala otroke ali kaj drugega. Ne bi zasluzila za hiso bi pa imela lep dodaten dohodek. A ni karakter za to.

Pubec je ambiciozen in bi bil tak tudi ce bi sel na gimnazijo in naprej studirat. Mi smo v gimnaziji imeli takega sosolca. Danes ima svojo firmo in dela tocno to, s cemer se je zacel ukvarjati ze v gimnaziji in v njegovi branzi je najbolj znan prav on.

Zato, ce je necakinja ambiciozne sorte, jo velja podpreti v njeni zelji, da postane frizerka, ce pa zeli na frizersko zato, ker je lazja kot kaksna druga sola, pa itak ne bo nic kaj dosti iz nje ne glede na solo.

Ena877, 17.02.2023 ob 17:43

Objava je laž. Letošnji devetošolci niso pisali NPZ-jev, zaradi korone.

Tematika je kljub temu vedno aktualna.

Kot prvo menim,da je to predvsem stvar staršev in me vem zakaj je vtikujete v nekaj kar vas ne briga.

Kot drugo ,bi bilo fino,če bi vzgajali otroke tako,da bi se učili za življenje,ne za ocene.

Kot tretje pa menim,naj se  otrok izobržuje na področju,ki ga veseli

@ali
bi kaj rekli

Nekaj najhujšega, kar se ti lahko zgodi je, da moraš za preživetje delati nekaj, česar nočeš, ti je odveč ali se ti gabi.

Jaz bi jo podprl, ji pomagal, bi ji pa razložil, da mora vedno poskrbeti za izobrazbo, ki bi ji omogočala zaposlitev v drugi branži v primeru, da se premisli. Skratka, V. stopnja izobrazbe, nato pa naj naredi še kaka strokovna izobraževanja in odpre frizerski salon…

Tale sosedov pubec je pač talent in dober biznisman. Verjemi, da 90%+, ki konča frizersko, tega nima v sebi. Ne talenta, ne žilice za biznis in potem delajo po raznih salonih, veliko jih je tudi brezposelnih.

Da naj najprej naredi gimnazijo, potem pa naj gre še za frizerko, npr. v tujino. To bi ji jaz svetovala. Frizerka je še vedno lahko, v srednjo šolo pa ne greš kar tako.

Naj gre delat frizersko, kar jo veseli, haloo. Kaj pa odličnjaki v OŠ, ki so bili potem na gimnaziji slabši in ni bilo nič iz tega? Saj piše avtorica, da ima še druge interese poleg šole. Jaz bi šla na frizersko in potem odpreš svoj salon.

Da pa greš na gimnazijo 4 leta in potem v tujino na frizersko, kdaj bo pa potem začela delat? Potem bo imela partnerja, hotla otroke, ona pa še vedno v šoli, leta bojo tekla. Ali pa bo gimnazijski maturant in potem? Višja kozmetična, ali kako?

V frizerstvu je denar, 17.02.2023 ob 16:48

Za moško striženje je cena 5 €  (ponekod tudi 10 € ali celo 15€). V eni uri lahko izkušen frizer ostriže cca 10 moških, to je 50 € bruto. Je pa res, da ima frizer še kar nekaj stroškov.

Ne vem kje je moško striženje 5 eur:)). Pri nas je okoli 15.

Sicer pa ti povem iz prve roke. Poznam 2 frizerja. Eden je iz LJ, nič posebnega, svoj salon – služi 200-300 eur na dan čistega. Se pravi da ima na mesec med 5000 in 7000 eur. Pa še enkrat – ni to nek Mič ali Stevo.

Drugi je Celjan…dela po celem svetu. Služi pa toliko, da raje ne bom napisal na ta forum. Ampak ko smo v družbi, padajo runde po par 100 eur…

In če bo moj sin ali hči vedel kaj želi pri teh letih – samo 100% podpora!

Moj sin skoraj podobno. Uči se za avtokaroserista. Tako je želel s tem, da bo verjetno potem šel 3+2. Nimam problemov s tem. Je zadovoljen, nobenega psihiranja in ima voljo. Tko da super, če bo tko ostalo.

podprla…poznam eno pri 25 letih, na vsak način frizerska, starši na vsak način da NE, vpisala se je na željo staršev, a SŠ ni naredila, ne tega, ne katerekoli druge ki je bila zopet izbrana s strani staršev……

poznam 3 druge mojih let, vse na srednji frizerski, nobena ne dela v tem poklicu, ene s svojo firmo, doštudirale…

New Report

Close