Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ima same 5ke in hoče za frizerko

Ima same 5ke in hoče za frizerko

Velik poklon vaši nečakinji. Ve kaj hoče, sledi svojim sanjam, ne željam drugih. ✌️

Zanimivo. Pri meni je bilo isto. Odlične ocene, priznanja… hotela postati frizerka. V šoli so zagnali vik in krik, doma so rekli, da naj se odlocim sama.

Na koncu sem izbrala 4 letno srednjo šolo,  ki mi je nudila znanje več tujih jezikov, gospodarstva, ekonomije…. končala sem jo z maturo in vpisala faks. Pri 18ih sem ugotovila, da me še kaj drugega zanima kot frizeraj 😄

No, frizure še zdaj rada delam… če me bo kdaj prijelo, bom naredila dodatno šolo in bo to to. Poznam primer starejše gospe, ki se je tako odločila in pri 50ih odprla svoj salon.

Seveda…naj uresničuje svoje sanje ,ne vaših .

Sem bila odlična in šla v frizersko ….še enkrat bi ponovila…no…pa je hčerka odličnjakinja šla po moji poti…rastla je v salonu in ga nosi v srcu…. ponosnaaa mami

To je krasen poklic ,če imaš rad vse vrste  ljudi od čistilk do direktorjev  in odprta možnost podjetništva.

Frizerju ljudje zaupamo…večkrat so to krasni poslušalci in prijetni svetovalci…kajti imajo širok vpogled v srca ljudi.

Nič dvomiti…samo podpreti…

ni 4 letna, ampak najprej moraš zaključit 3 letno in pol lahko naprej še 2 leti, da si frizerski tehnik. Najprej se dobro pozanimaj, pol pa komentiraj

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5171, 17.02.2023 ob 12:07

Sedaj obstaja tehnicna sola smer frizerski tehnik. Torej ni vec triletna, temvec 4 letna sola, po kateri gres lahko naprej tudi na visjo ali visoko solo. Naj izbere to.

najprej 3 leta in pol še 2 da je frizerski tehnik

Japajaaa, 17.02.2023 ob 13:44

Kje obstaja frizerski tehnik? V SLO ne. Samo 3-letna šola.

pol lahko po 3 letni gre še za 2 leti in je frizerski tehnik, samo tako prideš do tega naziva

privatniške mučke, 17.02.2023 ob 14:52

prosim lepo kaj pa lahko gre študirat iz 3 letne frizerske?

gre še 2 leti, postane frizerski tehnik, na maturi nardi 5 predmet in gre študirat

Sicer pa če jo to veseli, zakaj bi mogla študirat? Se zaposli, hodi na dodatna izobraževanja in je lahko zelo dobra frizerka, brez študija

Obstaja, 23.02.2023 ob 15:00

Seveda obstaja, ne bluzite. Np.https://www.sc-krsko.si/index.php/frizerski-tehnik-pti

dobro beri, preden komentirašNajprej mora končat 3 letno in pol še 2 letno da postane frizerski tehnik

4. VPISNI POGOJI V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno zaključil srednje poklicno izobraževanje in si pridobil naziv srednje poklicne izobrazbe: ▪ frizer.

Ingrid230, 23.02.2023 ob 23:46

Ja, po srednji frizerski lahko gre na zelo omejeno število fakultet, ker je s tem konec, da si bil na srednji frizerski, potem pa s poklicno maturo šel na slovenščino na filozofski. Frizerska fakulteta pa po mojem vedenju ne obstaja.

po 3 letni moraš še nardit 2 leti, da si frizerski tehnik, nardiš maturo in 5 predmet in šele pol lahko greš na faks

Samo s 3 letno ne moreš študirat, niti nimaš mature, ampak zaključni izpit, kar je za študij premalo

Frizerski tehnik: 3+2. V salonih se ne dela zastonj: v salonih te zastonj učijo!!! Uspehi in neuspehi pa so v vsakem poklicu.

Bom napisala iz perspektive sebe kot otroka, ker sem sama sla skozi podobno…

celo OS odlicnjakinja, pa sem zelela na oblikovno, da bi lahko vec risala. Pa mi starsa nista pustila, sta rekla, da je to prelahko zame in, da naj grem na gimnazijo, saj lahko grem potem studirat kaj bolj umetniskega.

Pa so moje tocke za vpis na faks iz mature sle lepo cez 90, jaz pa prepricana, da umetniska smer ni zame, ker nimam enakega znanja in napredka kot vrstniki iz oblikovalne, prepricana da nisem dovolj dobra in sem sla na XY studij.
Po 3 mescih pustila studij in se prepisala, po 2 letih pustila se tega.

Na koncu se vracam nazaj v umetniske vode, ker me to edino veseli.

Poanta zgodbe: Ce punco to veseli, ji pustite, da gre za frizerko. Obstaja studij kozmetike, kjer lahko gre naprej tudi na magisterij, stopnja izobrazbe ne bo problem. In ce je tako pametna, kot opisujete, se bo znasla in usmerila v najnovejse in najzahtevnejse tehnike strizenja in barvanja, na koncu lahko ima svoj salon ali pa dela v enem od top salonov pa ne samo v Sloveniji, morda tudi drugje.  Ce so to njene sanje, potem se bo zagotovo vracala k njim, ali pa bo nesrecno ujeta nekje drugje.

M636, 25.02.2023 ob 10:17

Bom napisala iz perspektive sebe kot otroka, ker sem sama sla skozi podobno…

celo OS odlicnjakinja, pa sem zelela na oblikovno, da bi lahko vec risala. Pa mi starsa nista pustila, sta rekla, da je to prelahko zame in, da naj grem na gimnazijo, saj lahko grem potem studirat kaj bolj umetniskega.

Pa so moje tocke za vpis na faks iz mature sle lepo cez 90, jaz pa prepricana, da umetniska smer ni zame, ker nimam enakega znanja in napredka kot vrstniki iz oblikovalne, prepricana da nisem dovolj dobra in sem sla na XY studij.
Po 3 mescih pustila studij in se prepisala, po 2 letih pustila se tega.

Na koncu se vracam nazaj v umetniske vode, ker me to edino veseli.

Poanta zgodbe: Ce punco to veseli, ji pustite, da gre za frizerko. Obstaja studij kozmetike, kjer lahko gre naprej tudi na magisterij, stopnja izobrazbe ne bo problem. In ce je tako pametna, kot opisujete, se bo znasla in usmerila v najnovejse in najzahtevnejse tehnike strizenja in barvanja, na koncu lahko ima svoj salon ali pa dela v enem od top salonov pa ne samo v Sloveniji, morda tudi drugje.  Ce so to njene sanje, potem se bo zagotovo vracala k njim, ali pa bo nesrecno ujeta nekje drugje.

To si si pa čisto sama kriva, ker nisi niti poskusila priti na akademijo. Iz mojega razreda v gimn. je ena sošolka študirata slikarstvo in en oblikovanje, komot sta naredila sprejemce. Saj se ne gleda na predznanje ampak nadarjenost. Pač nisi imela jajc, niso nič starši krivi, ker so te usmerili na gimn.

Vsi pišete, da naj punca sledi svojim sanjam… kaj pa če bo po 3 letih ugotovila, da ni to to in da jo zanima recimo kemija, farmacija…. vrata ji bodo bolj kot ne zaprta.

Moj sorodnik je ob gimnaziji opravil še triletno frizersko šolo. Danes je doktor znanosti, frizerija pa je njegov popoldanski konjiček.

Samo podreti jo pri odločitvi. Naj dela tisto kar jo veseli. Srečno.

Po končani srednji frizerski smo včasih imeli možno narediti maturitetni tečaj, splošno maturo in se vpisati na faks.  Po moje je to boljše kot obratno, najprej gimnazijo in potem prekvalifikacijo.  Vsekakor največ prakse dobiš potem z delom v salonu, ne v šoli, pa vseeno. Če greš pa kasneje na maturitetni tečaj pa imaš sicer s frizerske kar slabo predznanje, a vseeno, če je punca sposobna in inteligentna bo nadoknadila.  Tako da se da.  Je pa dejstvo, če jo to veseli, bo na koncu tam pristala tako ali drugače  in je lahko v življenju s tem poklicem zelo uspešna in s končanim faksom zelo neuspešna.

Ocene niso pomembne. Pomembno je, da delas v zivljenju to kar te veseli, drugace bos celo zivljenje nesrecen…In na koncu, ko se zaposlis, te nihce ne vprasa kake ocene si imel v soli… Zalostno, da starsi ne poslusajo svojih otrok ampak jim vsiljujejo to kar si oni zelijo…

Ti bom odgovoril osebno. Tudi jaz sem bil vseskozi odličnjak in so starši želeli, da grem v gimnazijo in na faks. Mene je od nekdaj privabljalo ukvarjanje z lesom in sem odšel na lesarsko šolo. Trenutno pri 38 letih imam svojo mizarsko delavnico, kjer delam z srcem in sem sproščen. Naročil imam za več kot 6 mesecev vnaprej in skupaj z družino zelo lepo živimo. Včasih moraš poslušati svoj glas, drugo pa je če se vpišeš nekam zaradi napačnih razlogov, ker velikokrat pri tej starosti še ni dovolj realnosti. Jaz svoje strasti do lesa ne zamenjam za nič- je pa res da moje delo vsebuje tudi zelo veliko znanja, natančnosti in razmišljanja izven boxa, ker le z inovavijami in drznostjo si lahko uspešen in dosežeš dodano vrednost. Lp

No ne vem od kje vam vsi ti pametni podatki….sem stara 50 l1t,31 let frizerka v privatnih salonih+delo “na črno”pa nimam artritisa in ne pohabljenih rok….morda sem bolj zdrava kot vi!

PA ŠE ODGOVIR GOSPE….PODPRITE OTROKA.frizerka je lepo delo in vedno lahko zasluži več,če je pridna….mojemu sinu so tudi priporočali gimnazijo,odšel je na strokovno šolo,podprla sva njegovo odločitev….ni nam žal…veliko preveč je gimnazijskih maturantov,ki ne doštudirajo ničesar….

Imam prijateljico, ki je hodila na frizersko. Zraven je hodila tudi na maturitetni tečaj na gimnazijo. Zdaj je na doktoratu.

S tem, ko nekdo gre na frizersko, si čisto ničesar ne “zagradi,” frizerstvo pa si zadluži spoštovanje, kot vsak drugi poklic (sploh zato, ker h frizerju itak hodimo vsi).

Tudi, če se po frizerski odloči, da bi pa raje šla študirat, in gimnazijsko maturo opravi takrat, pa ne bo ničesar “izgubila.” Imela bo poklic, ki jo veseli in se mu lahko posveti, če s faksom ne rata. Eno leto pa proti celemu življenju ni nič.

na frizersko naj gre, privat, če jo veseli in bo pridna, ji kmalu ne bo potrebno delati…jih bo nekaj zaposlila, naj gre…to je to

Ne razumem kaj je s temi gimnazijami. Kaj a če imaš petke se ne smeš izšolati za poklic, ki te veseli?

Potrebno bi bilo preverit koliko gimnazijcev sploh zaključi fakulteto in kaj počnejo v življenju.

Hvalabogu da ima punca razdelano kaj bi rada počela.

Bo treba malo razpise za vpis v sš pogledat. Celo omejitve vpisa imajo.

Ne kar preko palca in iz svojih časov pisat.

Nevem zakaj zatret otroka, ki ga nekaj ocitno veseli. Naj gre po svoji poti. Se vedno lahko gre kasneje studirat.

Naj gre na frizersko, če ve da jo to veseli, naj sledi svojim sanjam. Sem sam frizer,to so bile otroske sanje,jaz sem sicer naredil ekonomsko zaradi domotozja v mojem kraju in potem sel na frizersko, samo ce se ozrem nazaj in bi to popravil in sel direkt na frizersko.

Vso sreco zelim

New Report

Close