Ima same 5ke in hoče za frizerko
ali bi kaj rekli, 17.02.2023 ob 10:28
Nečkinja ima v OŠ same 5ice (vsaj zaključene že vsa leta). Vse NPZje je odpisala nad 90%. Zraven šole ima kar nekaj dejavnosti in očitno še uspe šolo zraven vozit z minimalno vloženega časa.
Sedaj hoče na srednjo frizersko. To jo baje edino veseli in druga noče počet v življenju pa konec.
Kako bi vi reagirali, kot starši?
Bi bil srecen da si je nasla nekaj kar jo veseli. Pa tudi ce bo manj olacana bo z veseljem sla v sluzbo. A vi greste? Vecina jih ne gre srecnih; tudi tisti bolje placani. Pa v OS imeti 5 ni ravno neki uspeh, saj jih na vecini podarjajo skoraj. Mogoce je sama videla, da ji gre tezka ucenje in da je imela zdaj sreco.
Nadalje, kot frizer lahko gres in naprej na dodatne smeri/kvalifikacije in tudi lepo zasluzis. Ce si dober. Npr ker je brivcev zelo malo tistih pescica v Sloveniji, ki so koliko toliko dobri, mastno kasirajo. Treba pac najti moznost.
Je pa najbolj pomembno da je srecna in da bo delala, kar ji lezi. Lahko da bi bla npr odvetnica, a kaj ce bo v deprisiji zaradi piflanja. Pa pol dela.
Bi pa ji jaz predstavil druge moz osti in morebitne omejitve zaradi izbere srednje. Ne bi pa ji preprecil. Dovolj je stara, da lahko za sebe odloci. In to je tudi prav.
Mislim, da sem v to temo že pisala… bi pa še nekaj dodala.. moja frizerka računa od 120 eur do 160 eur za barvanje in striženje (dolg las). Če imaš še nego, kak podaljšek, kako bolj fensy frizuro si takoj 250 eur+ (s podaljški okoli 400 eur). . Pa ima ves čas polno, dela od zore do mraka in res težko prideš do nje, ker je kvalitetna. Je pa to res tako – moraš biti talent, res te mora veseliti in ves čas se moraš izobraževati. Ko je razlagala koliko dajo za izobraževanja in kakšna so..ti je jasno zakaj tudi cena.