Ima še kdo tu srčno popuščanje
Včeraj so mi potrdili srčno popuščanje.
Že dalj časa me je občasno,posebej ponoči dušilo, občasno a pogosto se je pojavil najprej suh kašelj, bolj pokašljevanje, potem že bolj tak,ko me je vse peklo.
Srce je bilo neenakomerno, bila sem utrujena kot pes.
In zdaj črno na belem.
Je tu še kak trpin? Lahko kaj sploh pomaga?
so mi včeraj povedali, 26.08.2023 ob 21:04
Včeraj so mi potrdili srčno popuščanje.
Že dalj časa me je občasno,posebej ponoči dušilo, občasno a pogosto se je pojavil najprej suh kašelj, bolj pokašljevanje, potem že bolj tak,ko me je vse peklo.
Srce je bilo neenakomerno, bila sem utrujena kot pes.
In zdaj črno na belem.
Je tu še kak trpin? Lahko kaj sploh pomaga?
A si cepljena? In kje te je peklo?
Dober kardiolog, da predpiše pravo terapijo, vas spremlja in prilagaja terapijo.
Presaditev srca pride na vrsto na koncu. Če do zdaj niste imeli nobene terapije, se da še veliko narediti z zdravili.
Kdo pa vam je potrdil srčno popuščanje? Predvidevam, da ste že imelo UZ srca. Kaj je vzrok za popuščanje pri vas?
Hja, preiskava pri kardiologu.
Šla k zdravniku zaradi pokašljevanja ( večkrat je prišlo kot večdnevni napadi) ,potem nekaj časa nič.
Tudi razbijanje tja do grla:) je bilo zraven, pa zadihanost ,že če sem šla iz kuhinje v dnevno , pa slabo mi je bilo, pa niti kava mi ni teknila,,(jo icer vedno zjutraj pijem). Bila sem (neee, sem še) total zmedena , morala sem na banko nekaj plačat, niti svoje kode nisem več vedela, nobene.
Nimam še zdravil, mislite, da res pomagajo in lahko živiš tako več kot 5 let, kot prognozirajo?
Moram pa zaradi operacije možgan jemati antiepileptike. Kaj vem, je tu povezava? Predebela nisem.
Nimam pojma. Sem kar malo down , zdaj , dve leti pred penzijo (nimam še 59) ,ko mi je končno res lepo v življenju, pride pa to.
Brez veze , ne vem,kako naj se obnašam do svojih, do moža sem se včeraj obnašala grdo, zadirčno, pa ni nič kriv…
Mene je zrihtala pljučnica pri 36 letih , letos bom star 50 že nekaj let sem na zdravilih in točno vem kaj zmorem in kaj ne . Bil sem bolan ni bilo ljudi v službi pa nisem bedak šel pravočasno k zdravniku in v bolniško . Ko sem ga le obiskal mi ta reče , da sem prebolel mrzlo pljučnico dobil sem antibiotike se za silo pobral potem pa od polovice januarja do 1 maja popolnoma upešal . Simptomi podobni kot ti tiščanje v prsih in vse do grla čudno prisiljeno pokašljevanje , težko dihanje , utrujenost prestopiš pet stopnic in že moraš počakati . Srečo sem imel , da sem naletel na dobrega kardiologa , ki je takoj vedel za kaj gre in me še pravočasno poslal v ukc Ljubljana na presaditev matičnih celic . Vedno mu bom hvaležen iz iztisnega deleža 16% sem prilezel na 45% , se je pa treba čuvati . V kolikor morda uživaš alkohol ga takoj opusti ta še bolj širi vse skupaj in je še slabše . Takoj k zdravniku in uspešno okrevanje želim . Zavedaj se , da bo treba v naprej vse počasneje .
golicatarantarantarantatan, 27.08.2023 ob 13:38
moj oče je imel srčno popuščanje. Bil je debel – 30 kg – preveč, ni se gibal, posedal, ni bil skoraj nič aktiven, rad je jedel, tudi sladkarije. Takšni zasedeni ljudje, predebeli imajo kar zelo pogosto srčno popuščanje.
Ni nujno, moj oče je imel primerno težo, fizično aktiven celo življenje (v mejah normale), nekadilec, nealkoholik, zdrava hrana, pa je imel srčno popuščanje.
so mi včeraj povedali, 27.08.2023 ob 07:27
Hja, preiskava pri kardiologu.
Šla k zdravniku zaradi pokašljevanja ( večkrat je prišlo kot večdnevni napadi) ,potem nekaj časa nič.
Tudi razbijanje tja do grla:) je bilo zraven, pa zadihanost ,že če sem šla iz kuhinje v dnevno , pa slabo mi je bilo, pa niti kava mi ni teknila,,(jo icer vedno zjutraj pijem). Bila sem (neee, sem še) total zmedena , morala sem na banko nekaj plačat, niti svoje kode nisem več vedela, nobene.
Nimam še zdravil, mislite, da res pomagajo in lahko živiš tako več kot 5 let, kot prognozirajo?
Moram pa zaradi operacije možgan jemati antiepileptike. Kaj vem, je tu povezava? Predebela nisem.
Nimam pojma. Sem kar malo down , zdaj , dve leti pred penzijo (nimam še 59) ,ko mi je končno res lepo v življenju, pride pa to.
Brez veze , ne vem,kako naj se obnašam do svojih, do moža sem se včeraj obnašala grdo, zadirčno, pa ni nič kriv…
Ne se bat praveč , moj oče ima že 15 let srčno popuščanje od takrat terapijo zdravila in redne kontrole pri kardiologu pa nima ne vem kakšnih težav.
Takrat je imel velike težave ga je dušilo noge otekale sedaj je boljše je bil pa takrat podobnih let kot ste vi sedaj.
Z terapijo se bo uredilo vse dobro vam želim.
Pri srčnem popuščanju je velika težava nabiranje vode v telesu, zato se jemlje diuretike. Zato tudi nastane hitra utrujenost in zadihanot.
Moj oče je pridobil tudi 20 litrov vode, ko je bilo najhuje in ni hotel jemati tablet. Ko so ga sprejeli v bolnišnico je v treh dneh izgubil 17 kg. Potrebno se je naučiti tudi opazovati in s tem prilagajati količino diuretikov. Drugače moj oče je tudi živel dokaj normalno še 8 let po diagnozi in je umrl zaradi drugega vzroka in ne zaradi zdravstvenih težav.
Anonimno 2549, 27.08.2023 ob 13:21
Mene je zrihtala pljučnica pri 36 letih , letos bom star 50 že nekaj let sem na zdravilih in točno vem kaj zmorem in kaj ne . Bil sem bolan ni bilo ljudi v službi pa nisem bedak šel pravočasno k zdravniku in v bolniško . Ko sem ga le obiskal mi ta reče , da sem prebolel mrzlo pljučnico dobil sem antibiotike se za silo pobral potem pa od polovice januarja do 1 maja popolnoma upešal . Simptomi podobni kot ti tiščanje v prsih in vse do grla čudno prisiljeno pokašljevanje , težko dihanje , utrujenost prestopiš pet stopnic in že moraš počakati . Srečo sem imel , da sem naletel na dobrega kardiologa , ki je takoj vedel za kaj gre in me še pravočasno poslal v ukc Ljubljana na presaditev matičnih celic . Vedno mu bom hvaležen iz iztisnega deleža 16% sem prilezel na 45% , se je pa treba čuvati . V kolikor morda uživaš alkohol ga takoj opusti ta še bolj širi vse skupaj in je še slabše . Takoj k zdravniku in uspešno okrevanje želim . Zavedaj se , da bo treba v naprej vse počasneje .
Zanima me, kako si z rekreacijo? Koliko lahko in koliko smes?
Teči več ne morem mogoče 50 ali 60 metrov lahko se sprehajam z počasnim tempom recimo 4 do 5 km, . Več kot pol delovne dobe sem bil na vročini pri pečeh brez problemov zdaj se sonca in vročine izogibam . Sploh ti vroči dnevi te dni še zdrav se komaj nadiha . Saj sem napisal , da se bo treba umirit in prilagoditi. Hitro boš ugotovil kaj lahko in kaj ne ti bo telo samo sporočilo . Že po daljših stopnicah vidiš , da ni kot treba hitro hojo v strm hrib kar pozabi . Športnik pa nisem bil nikdar .