Imam 1 lg nepasirane skute- recept?
Sladkor: skutin kolač brez dna
http://kuharija.si/content/skutni-kola{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8D-brez-dna
Slano: sirni burek
Nepasirana skuta je bolj primerna za nadev kot za testo, ker tiste grudice v testu niso preveč fajn. Če boš delala testo za npr. cmoke ali žličnike, jo prepasiraj, lahko skozi cedilo, če nimaš pasirke in lahko jo prej zmelješ z nekim mešalnikom z rezili (palični, multipraktik, blender…)
Nepasirano pa porabiš za zavitek na sladko, samo s skuto ali pa z dodatkom kakega sadja, lahko na slano z dodatkom kake zelenjave, npr. špinače ali pora. Lahko ga narediš v 2 kosih in 1 kos surov zamrzneš.
Tudi za vse stare jedi se uporablja nepasirana skuta, od bureka do štrukljev, pogače ali gibanice.
Lahko jo uporabiš tudi kot nadev za potico ali buhtlje. Kila je za 2x, ampak kvašeno pecivo zamrzni pečeno, ne surovo. Odtajaš počasi na pultu ali pa na hitro v mikrovalovki. Tudi počasi odtajano lahko malo pogreješ, bo kot novo.
Skuta je uporabna tudi kot osnova za vse sorte namazov, od ribjega do zelenjavnega, pa liptovskega ali kar tako, z malo soli, popra in bučnega olja. Meni so namazi sicer boljši z zmiksano skuto, da niso prevelike grude, ampak to je stvar okusa.