Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Imam 1 lg nepasirane skute- recept?

Imam 1 lg nepasirane skute- recept?

kaj bi lahko vse naredila iz kg skute, razen skutinega peciva za požrešne sosede?

Sladkor: skutin kolač brez dna

http://kuharija.si/content/skutni-kola{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8D-brez-dna

Slano: sirni burek

http://kuharija.si/content/sirni-burek

Sadni skutni cmoki. Lahko tudi zamrzneš še surove, pa imaš za drugič;)

Poglej na kulinariki za recept.

http://www.semenska.org/skutine-pogace.html

__________________________________________________________ 1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

Nepasirana skuta je bolj primerna za nadev kot za testo, ker tiste grudice v testu niso preveč fajn. Če boš delala testo za npr. cmoke ali žličnike, jo prepasiraj, lahko skozi cedilo, če nimaš pasirke in lahko jo prej zmelješ z nekim mešalnikom z rezili (palični, multipraktik, blender…)

Nepasirano pa porabiš za zavitek na sladko, samo s skuto ali pa z dodatkom kakega sadja, lahko na slano z dodatkom kake zelenjave, npr. špinače ali pora. Lahko ga narediš v 2 kosih in 1 kos surov zamrzneš.

Tudi za vse stare jedi se uporablja nepasirana skuta, od bureka do štrukljev, pogače ali gibanice.

Lahko jo uporabiš tudi kot nadev za potico ali buhtlje. Kila je za 2x, ampak kvašeno pecivo zamrzni pečeno, ne surovo. Odtajaš počasi na pultu ali pa na hitro v mikrovalovki. Tudi počasi odtajano lahko malo pogreješ, bo kot novo.

Skuta je uporabna tudi kot osnova za vse sorte namazov, od ribjega do zelenjavnega, pa liptovskega ali kar tako, z malo soli, popra in bučnega olja. Meni so namazi sicer boljši z zmiksano skuto, da niso prevelike grude, ampak to je stvar okusa.

New Report

Close