Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek imam bolečine okoli srca občasno

imam bolečine okoli srca občasno

Živjo, stara sem 38, občasno imam bolečine okoli srca, kaj bi to lahko bilo? Sicer sem pod močnim stresom, hvala, če kdo ve, ali me lahko infarkt, kadar imam občasne bolečine okoli srca? Srčnih bolnikov nimamo v familiji in nikoli prej nisem imela težav, sem pod stresom, ne kadim in ne pijem.

Srce ne boli, to je od stresa! Pomaga avtogeni trening, meditacoje, kakšen Persen, Baldrijanove kaplice, kamilični čaj…..

Če se bolečina pojavlja ob večjem fizičnem naporu ter pojenja v mirovanju je znak za preplah in obisk zdravnika, ki te bo poslal naprej. Drugače pa je veliko večja verjetnost, da je bolečina “psihičnega” izvora in ni nevarna. Mlada si, ženska pa nekadilka. Ti dejavniki niso v prid kakšnemu srčnemu obolenju.

Skoraj ne verjamem da imaš bolečine okrog srca. Dej prosim napiš kje to je. Ker če imaš bolečine okrog srca pomeni, da imaš bolečine pod levo dojko, okrog leve dojke, da te zraven boli rama ali roka.

če pa je bolečina bolj na sredini imaš težave z kislino, želodcem. Ali pa mišično skeletno bolečino. Sem bila pred leti pri kardiologu zaradi podobnih skrbi. Naredil mi je ultrazvok srca in mi povedal: Draga gospa, če bi vi imeli težave z srcem ne bi prišli peš v peto nadstropje, brez dabi se vmes vsaj dvakrat vsedli in počivali. In pa povedal mi je, da bi bila zelo zadihana, prepotena ob najmanjšem naporu. Tako, da verjetno nimaš nobenih srčnih težav.

Lahko je tudi zaradi težav (pa sploh ne kakih resnih) črevesja, ker pelje pot živčevja prav preko srca, do rame in po roki naprej.

” velik premal ” in ostali ki ste prijazno odgovorili ( in me malo pomirili, ker me skrbi)

kondicijo imam odlično, boli me pa nad levo dojko, ja……in srce začne močno razbijati 🙁 sem pa pod stresom

maloprej sem se prav ustrašila, če bo treba 112 klicat, da me ne bi kakšna kap, hvala vam, ker lepo pojasnite, berem vaše odgovore in mi pomaga, da lahko vprašam tukaj

se pravi, zaboli me pravzaprav tam kjer srce bije, fejst gor nad levo dojko, nimam pa problemov it po stopnicah, hodit itd, ne zamerite, če vas obremenjujem zdaj s tem, samo vprašam 🙂

Tukaj se ne bi strinjala. Žile se ožajo počasi in se na začetku stenokardije skoraj ne opazi. Kar opisuješ je že zelo napredovano stanje. Obremenitveni test bi pokazal, ali gre za težave s srcem.

” Riba “

a razložite kaj mislite ? A to velja zame? Hvala 🙂

Takrat ko misliš, da ti srce razbija si preveri utrip na roki – ali je ta tudi pospeše in nemiren??? Meni so tako priporočali da pregledam in da če je na roki OK, da sem lahko pomirjena. To me je tudi potem pomirilo, da s srcem ni nič narobe. Lahko da ti kakšen živec začne trzati ali vibrirati prsno mišico in imaš obćutek da ti srce nori. Jaz sem bila prav presenečena kje je gledal srce z ultrazvokom, ker sem bila prepričana, da me matra srce:):)

Zgoraj je tudi pljučni del in pa bronhiji ki potekajo globoko ali pa žleze dojke. Ali si kaj prehlajena ali bolna? Takrat bi lahko trdila da je zadeva od bronhijev.

Skratka, ko imaš ta občutek poišči utrip na zapestju in ga drži minuto ali dve.

Lahko pa da te dajejo hormoni, ščitnica. Težko verjetno da je kaj s srcem. Imaš pa še možnost samoplačniškega pregleda z ultrazvokom, 100€ pa si na vrsti v tednu dni. Jaz sem pojamrala dame grozno skrbi in sem bila na posteljiv soboto dopoldne. Za dnar vse naredijo. Ko sem šla domov, me ni več špikal pri srcu:):).

Pomirjeval ti ne priporočam, popij raje kozarec temnega vina, da te pomiri in pospeši krvni obtok.

velik premal

iz srčka hvala in ostalim tudi, bom popila vodo, škoda, ker nimam nič rdečega vina, ja, bi mi pasal en kozarec Refoška, res ( sicer ne pijem, ne kadim)

Ah no, ne verjamem da se ji ožijo žile pri teh letih. In pa ja bolezni srca, pešanje in ožilje se kaže ravno v utrujenosti, zadihanosti, pritisku… Je imel stric srčni infarkt in mi je lepo opisal kako ga je matralo vsaj leto prej. Tudi bolečina v roki, ramenu, zadihanost, utrujenost vse je bilo prisotno.

po drugi strani pa a veš koliko ljudi danes umre zaradi infarkta???? Zelo zelo malo. Mora biti strdek tako velik da ti žilo poči, tako, da nimaš se kaj bati sploh če je pritisk ok in da si v dobri kondiciji. Infarkt ne boli, ampak imaš občutek teže na prsih. Angina pektoris peče, se pravi pekoča bolečina po naporu… Tebe pa verjetno močneje zaboli in popusti in potem imaš občutek trzanja. Prej bi rekla, da imaš mičišno skeletno ali pa kakšen vnet med reberen živec. poskusi s kakšnim lekadolom, naglesinom ali ketonalom, če imaš doma, da se za nekaj dni rešiš bolečine. Če pomaga potem več da je mišično skeletno. Ali večino časa presediš???

Ne, ne. To je na splošno. Kot sem že zgoraj napisala. Če se bolečina pojavi ob fizičnem naporu (recimo teku, hoji v hrib) in popusti v mirovanju, lahko gre za težave s srcem. Zato tudi obstaja obremenitveni test (na kolesu ali na stezi). Ne obremenjuj se brez veze. Sama sem pred leti imela malo zbadanja okoli srca. Naredili so mi en kup preiskav, ki so pokazale da sem popolnoma zdrava. Zdaj pa tečem v fitnesu kilometre in kilometre in me nič ne boli. To so pač stresna obdobja, na katere se vsak odzove po svoje. Želim ti, da se ti vse skupaj čim prej popravi 🙂

Tudi mene je pri 38. tako bolelo okrog srca, pa ni bilo nič. Te bolečine so lahko tudi revmatične, lahko izvirajo iz hrbtenice, lahko je psihična napetost. Sicer pa – zakaj ne bi obiskala zdravnika, da te malo posluša, zmeri pritisk, naredi EKG? Boš vsaj brez skrbi

punce

imam pa holesterol visok !!!!!!! Kaj pa, če imam strdek in me bo kap ?

velik premal

Ja !!! Veliko presedim, res je in pod stresom sem ( skrbi ) in dejansko prevelika teža, tudi to je, bom realna, haha, čeprav ne jem cvrte hrane itd…..imam pa holesterol !

No, tako hitro pa to tudi ne gre 🙂 Drugače je treba holesterol spraviti v meje normale. Krasno to gre z dieto.

Riba

pravjo, da olivno olje niža holesterol, jaz sem realno opazila, da se od olivnega olja zredim

Logično je, da se rediš. Olje je maščoba, četudi olivno. Ena jedilna žlica na dan ga je dovolj. Sicer pa skušaj shujšati pa športaj, koliko le lahko. Tudi to znižuje holesterol.

hvala, res je

ej Riba

a res pomaga OMEGA 3 kapsule iz ribjega olja ? To vsi hvalijo, da čisti žile od holesterola ?

Raje kupi kak kos svežega lososa, skušo, sardele, katero drugo mastno ribo. Okusno je pa še vse vitamine in minerale lažje absorbiramo iz hrane kot iz prehranskih dodatkov.

hvala, z hrano se pozdravimo, res je

Drži se 🙂

hvala ti, enako 🙂

New Report

Close