Imam denar, ampak premalo za stanovanje
Ta vsota je maksimum. Torej to vključuje tudi vso papirologijo, pogodbe, opremo… Tako, da tista osnovna cena stanovanja, je potem nujno, da je nižja.
Ja, sem korektna najemnica. Vedno dobim varščino nazaj :).
Zasavje so dokaj nizke cene ja. Imam pa nekje drugje nagledano. V upanju, da je vseeno malce boljša lokacaij kot Zasavje. Je pa malce dražje. V kakih Trbovljah namreč dobiš že za dosti manj denarja. Ampak kako staro luknjo.
Eno uro stran je pol Slovenije. Da na taki razdalji ne najdeš stanovanja za ta denar je navadna laž.
Če ne moreš dobiti kredita to pomeni da delaš za minimalca. Tako službo lahko dobiš kjer koli v Sloveniji.
In kaj tu beremo – samo jamranje. Moj nasvet ne naredi nič, ker tako boš najbolj zadovoljna. Boš lahko jamrala še naprej.
premalo keša, 20.01.2024 ob 20:01
Sanjam o svoje stanovanju. Ja pri skoraj 50ih sem v najemu.
No, stvar je taka, da imam 85 jurjev, kar je dovolj za stanovanje nekje, kjer ni šans, da dobim službo. Kredita ne morem dobiti. Kjer imam službo, ni šans, da za ta denar kaj dobim. Niti stare garsonjere ne.
Imam dve opciji:
1. Nabaviti stanovanje, kjer je pač možno za tak denar in ga oddajati.
2. varčevati naprej (ampak denar na banki izgublja vrednost) in pač naprej biti v najemu in z denarjem na banki.
Kaj bi vi izbrali? Katero opcijo? Še kaka druga ideja? Pa ne me svetovat kakih kripto in podobnih zadev.
Ko si star ne rabis veliko prostora,rabis pa da je zdravstveni dom in ostalo blizu.V Mariboru,Celju ali novem mestu sigurno lazje najdes neko nepremicnino,ki jo potem oddajas dokler ne gres v penzijo.Mogoce predlog: Das del kupnine iz tega kar imas nasparano del pa shranis za rezervo- tolk da lazje spis,pa das najemnika notr da ti odplacuje.
jaz bi kupila, 20.01.2024 ob 21:07
Jaz bi kupila pa dala v najem. Na banki samo izgublja denar vrednost. Pa to, kar dobiš od najemnikov, ti krije del tvoje najemnine.
To bi naredila tudi jaz.
In z najemniki niso same sitnosti. Oddajam že mnogo let, bili so taki in drugačni. Večina izkušenj dobrih.
Kaj bi jst naredil?
Naslednjih 10 let bi teh 85K postopoma investiral in ob primerni priložnosti kupil manjše lepo urejeno stanovanje.
Kam bi jst investiral?
Osebno imam dobre izkušnje z investiranjem v delniške trge (predvsem ameriški trg). Na začetku sem vlagal v delniške sklade, kasneje pa sem začel kupovati individualne delnice (večjih monopolističnih firm).
Prav tako ti predlagam, da najdeš bolšo službo.
premalo keša, 20.01.2024 ob 20:21
Jao, dajte se naučit brati.
Kot prvo: nimam osnovnih šans, da dobim kredit. Sem že napisala.
In ne, ne zanimajo me vikendi 5 ur stran od službe.
Vidiš kako kratka si !
Svoj čas sem se resno poigraval z mislijo nakupa stanovanja na Reki, ali bližnji okolici, torej si na morju do Ljubljane imaš pa uro in pol v eno stran če mencaš, ni pa nujno da je Reka , morda Gorica, stara Gorica, Trst, to je danes vse na dosegu roke , cene pa neprimerno nižje kot pri nas.
To je resna dilema. Ogromno ljudi poznam, ki je v podobni situaciji. 20 let so resno šparali za nakup, prišparali 60-70k, na koncu pa še vedno ne morejo v bližini službe nič kupit. Cena stanovanj raste hitreje kot oni šparajo. Bolj kot šparajo več jim manjka do nakupa stanovanja. Začaran krog. Limbo brez konca. Za takšne pridne državljane bi morala država že zdavnaj ponudit nekaj tisoč stanovanj v stanovanjski shemi… Razmisli o selitvi in menjavi službe. Dunaj. Gradec, pa še kam. Mislim, da tu v Sloveniji ne bo nič bolje. Dunaj, Gradec.
Kupi drugje in oddajaj. Sicer se pa služba da dobiti povsod. Trenutno najceneje zraven Slovenije je provinca Treviso. Drugače tudi Bolgarija je poceni. Skratka se da. Mi smo dobili in kupili v tujini. Lahko pa kupiš zraven nas je blok, nebos verjel stane samo 35000 funtov in notri so že podnajemniki in dobiš ven 450 funtov na mesec. Mi imamo zazidljivo parcelo v Sloveniji, lahko ti prodamo je velika 1250m2 in jo prodajamo za 45000 funtov,če kupiš od nas ti zrihtam poceni gradnjo. Zelo poceni za 85000 eurov, boš imel in lastno majhno hiško,ter oddajal se zraven. Skratka da se.