Imam občutek, da tale Dragićev šov ni najbolje uspel
Mal sem pogledala, bolj iz firbca, pa mi ni bilo všeč. Že takoj se je videlo, da vzdušja ni, ko so se predstavljali je dragić rinil v nekega fanta, ki očitno ni niti vedel zakaj gre, zakaj je tam. No, potem pa slišim hudomalja in je bilo konec gledanja. Seveda bo zdaj sama hvala, pa kolk so zbrali, pa bla bla bla…. resnica pa je seveda drugačna, kam je šel denar pa ne bomo, kot je že v navadi, izvedli nikoli. Torej, psi lajajo, karavana gre dalje.
tempo je bil zelo slab, ampak za to je bilo krivo en dan prej večerja in to zelo pozno. Dejastvo je, da bi morala biti najprej tekma in to res tekma z določenimi pravili, npr. da je lahko na igrišču samo 5 igralcev in samo en veteran hkrati. Pokazati bi morali igralcem vso znanje, saj so to tudi pričakovali in imeli možnost te odlične košarkarje videti v živo, kako dajo vse od sebe- ZA GORANA npr. bi se lahko potrudili. Tako pa so prišli na igrišče vsi skrokani od prejšnjega večerja, utrujeni in vse skupaj se vleklo ko jara kača. Predno so zamnejlai dogajanje je trajalo celo večnost, da so potem zopet nadaljevali igro, je zopet trajalo celo večnost- TOREJ KRIV JE BIL TUDI TMPO.
Če bi prvi dan igrali bi imeli dovolj kondicije, tistih vložkov bi jaz polovico ven zmetal- brez veze. Drufi dan pa najprej večerja, po večerji pa licitacija, tako bi lahko še MODRIČEV dres prodali in za njega dobili najmanj 100.000, kar bi bilo več kot so zbrali vse skupaj.
Sicer pa DRAGI DRAGIČ dal si veliko tudi za reprezentanco in mladim bodočim košarkarjem, tudi v mojem imenu HVALA- H V A L A !
Zgrešen met, 24.08.2024 ob 23:16
Saj ne, da bi bil on kaj kriv. Ampak ta, ki je to zadevo zasnoval, je naredil bolj kot ne eno samo mineštro brez pravih highlightov. Neka taka srednja tuga. Kar je kar škoda, bi lahko bilo bolje in na višjih obratih, ne pa neko ponesrečeno posnemanje ameriških šovov.
Pojma nimam. Ne sodelujem pri “pogrebnih mašah”!
Tudi meni se tako zdi. Pricakovala sem spektakel…ne vem kaksno je bilo realno vzdusje v dvorani, ampak izgledalo je ns TV klavrno. Se ko se je napovedovalec trudil s skandiranjem je vecina publike ostala tiho. Tekma je bila kr neki, ne vem Goran je kar neki skakal in se pogovarjal s soigralci kako hahaha publika je bila wtf…pol nastopi: upokojene Zmajčic, resno? Magnifico s slabo pevsko predstavo z pleh muzko, Joker out pri katerih sem nek zasledila da bodo spektakularno nastopili, da so se plesalce prosili za pomoc….cakam in potem je bilo kar neki, harmonikaši Bučar tko no….Glede na to kdo je prisel in koliko so po denarju vredni ti ljudje, bi moral bit spektakel na nivoju. Vecina njim se sploh sanja ne, kje je nasa drzava in kaksna je, dostavli smo jim zmazek po kateri si verjetno mislijo: no glede na tole je Dragiću še dobr uspel v zivljenju. Reziser bi moral napraviti nekaj podobnega kot je bilo slabi dve leti nazaj v Planici, z res dobrimi glasbenimi vlozki in vokalisti. Ker tu prav noben ni glih prsu do izraza, tud pertpetumm jazzile ne, ki so bli edini dobri vokalisti. To bi moral biti spektakel, stoj in glej, ne pa mah ne, gremo. Zasluzil si ga je on, zasluzila si ga je publika in povabljeni soigralci.
Ne glede kako zanič je bilo tole organizirano, bi hlodi, ki so sedeli med publiko vsaj medtem, ko je Gogi kaj pokazal ali povedal, morali vsaj goreče zaploskati, če že ne stoječe ovacije.
Prvih nekaj minut je bilo tako grozljivo vzdušje, da jim je moral nekdo prišepniti, da dajo ves čas gasbeno podlago, da bo malo bolje. Pa vseeno ni šlo. In da ob Quenih-Perpettum, ki so namenoma izbrali komad s ploskanjem, nihče ne sodeluje?! Na ta komad bi cela dvorana ploskala tudi sredi Afrike.
Pa kaj so to za eni gledalci v Ljubljani? Kaj takega se v Mariboru, Celju…ne bi moglo zgoditi.
Ti hlodi, ki so bili včeraj v dvorani, bi morali imeti na take prireditve prepovedan vstop.
Sicer pa Gogi – hvala za vse.
Zadeva je bila bistveno preveč razvlečena s stalnimi ‘timeouti’ in predolgim odmorom ter pretiravanju z reklamami. Nekih zvenečih imen je bilo bolj malo, jasno je bilo v znamenju srbizacije Slovenije, sami -ić, seveda ni manjnakl Janković in njegov ‘kosrb’ Magnifico, ob njegovem nastopu se je na big screenu vrtela reklama za koncert, poleg tega so ga predstavili kot ‘največjo slovensko glasbeno zvezdo’. Za ‘uravnoteženje’ so sicer dali malo harmonike, plesalke, izvirne Zmajčiče so že kar v letih, kar se je tudi poznalo na njihovem nastopu, mar bi dali energične 20 letnice, ki bi serijsko delale špage in premete v zraku.
Zaradi razvlečenosti je zadeva po prvi polovici ‘tekme’ postala dolgočasna in se je v končni fazi razvlekla krepko čez tri ure in tam po deseti uri je ljudstvo počasi začelo odhajati.
Kdor je to pripravil, je, kot je že nedko napisal, vse skupaj nametal skupaj brez nekega fajn koncepta, prisilni timeouti, samo zato, da so nekateri drugorazredni plesalci nastopili, so bili popolnoma nepotrebni, skratka namesto 3 ure plus bi bilo 2 uri plus povsem dovolj.
Da ekološkosti prodaje pijače ne bi. Ko hočeš nekaj popiti, ti to prodajo po noro visokih cenah (pol litra vode, navadne, je 3 jebene EUR), iz originalne embalaže ti natočijo v nek grd plastičen kozarec, za katerega plačaš kavcijo – 1 EUR. Kaj je tukaj ekološkega in trajnostnega, res ne vem, saj se itak zavrže originalno embalažo. No, tisti kozarec na koncu lahko sicer zamenjaš za nekakšen ‘žeton’, ki ti prinese nov kozarec, ko prideš na naslednjo prireditev. Če prideš, sicer si lepo za kozarec, vreden mogoče 5 centov, plačal ‘Stožicah’ 1 EUR in to brez vazelina. Pa tudi če še kdaj prideš, a se boš spomnil, da imaš doma nek žeton.
Skratka, kdor je to gledal na TV doma, ni zamudil čisto ničesar. No, tudi če ni gledal, ni kaj dosti zamudil.
nisem gledala v celoti, 25.08.2024 ob 07:42
Kot je nekdo rekel, če je njemu všeč, če je zadovoljen, je dosežen cilj. Meni se ni zdelo nič posebnega. Mogoče res malo razvlečeno. Občutek sem imela, da dvorana ni bila polna. Snemali so le tisti bolj poln del.
Tudi jaz sem gledala le nekaj odlomkov. Bi se strinjala z zgornjim zapisom. Mogoče bi se mi zdelo drugače, če bi gledala do konca?
Aja, kar se pa tiče ‘tišine’ prve tri minute, je bila to kao fora, saj je MC prosil gledalce, naj bodo tiho, potem naj bi pa čudežno oživeli. Ni mu najbolje uspelo.
Saj drugače po črto prireditev sama ni bila sicer polom, bi morala biti krajša, raznoraznih nastopov in ‘aktivacij’ z reklamami manj, karte so bile glede na dogajanje predrage, lahko bi za ta denar med polčasom imeli recimo boj v ringu Vodeb vs Urška…
Kot sem že omenil – cene pijače so bile res ogabno visoke.
To se zgodi, če poskušaš vsebino podrediti obliki, namesto da bi obliko naredil na vsebino in potegnil iz nečesa najboljše, kar v tem je, namesto da skušaš na to obesiti neke lastne “umetniške” zamisli in jih potisniti v prvi plan.
Začetek je bil v slogu Marine Abramović, ki je v svojem performansu skušala 7 minut občinstvo držati v molku. Ali je to primeren eksperiment za takšen dogodek, kot je poslovilna tekma košarkarske legende, je vprašanje.
Nasploh se je zdelo, da scenaristu ni bilo najbolj jasno, komu je šov namenjen: domačemu ali tujemu občinstvu, košarkarskim fanom ali naključnim gledalcem, gledalcem ali potencialnim turistom. Na kupu je imel zavidljivo število legend, pa iz njih ni naredil nič, kakor da do košarke sploh nima odnosa.
V vsakem primeru je škoda, ker je Dragić res zbobnal skupaj cvetober košarke in bi lahko šel posnetek v arhiv kot vrhunski dogodek, tako pa bo ostal slaba promocija Slovenija z nekaj res lepimi posnetki Dragića in drugih.
Slabi stilisti, 25.08.2024 ob 10:43
To se zgodi, če poskušaš vsebino podrediti obliki, namesto da bi obliko naredil na vsebino in potegnil iz nečesa najboljše, kar v tem je, namesto da skušaš na to obesiti neke lastne “umetniške” zamisli in jih potisniti v prvi plan.
Začetek je bil v slogu Marine Abramović, ki je v svojem performansu skušala 7 minut občinstvo držati v molku. Ali je to primeren eksperiment za takšen dogodek, kot je poslovilna tekma košarkarske legende, je vprašanje.
Nasploh se je zdelo, da scenaristu ni bilo najbolj jasno, komu je šov namenjen: domačemu ali tujemu občinstvu, košarkarskim fanom ali naključnim gledalcem, gledalcem ali potencialnim turistom. Na kupu je imel zavidljivo število legend, pa iz njih ni naredil nič, kakor da do košarke sploh nima odnosa.
V vsakem primeru je škoda, ker je Dragić res zbobnal skupaj cvetober košarke in bi lahko šel posnetek v arhiv kot vrhunski dogodek, tako pa bo ostal slaba promocija Slovenija z nekaj res lepimi posnetki Dragića in drugih.
Marina Abramovič je imela.letos na koncertnem festivalu performance 7 minut tišine, v originalu je bil njen performance bistveno, bistveno daljši.
Sem bila v Beogradu tik pred korono se na njeno razstavi.
Da so imeli pa toliko prekinitev igre, pa je tudi jasno, veliko je bilo na željo Gogija igralcev, ki so igralsko upokojeni in ne zmorejo tempa resne tekme. So pa prijatelji in bivši soigralci, ki so še zadnjič z njim skupaj zaigrali.
Redkokritiziram, 25.08.2024 ob 10:38
Ce ste bili tam, kako je bilo v dvorani? Mi ki smo to gledali preko tv lohk recemo je blo kr neki. A se motmo?
V dvorani je bilo sicer še kar, generalno gledano je bil fajn dogodek, je pa res, da če bi moral kupiti karto, ne bi bilo vredno cene,
A gumba za preklop programov nimate, kritikarji? Organizatorji so se potrudili po najboljših močeh. Itak nikoli ne moreš vsem ugoditi, še posebej ne kavč kritikom, ki bi seveda vse naredili boljše in lepše.
Nam je bilo ok. Zanimivi so bili upokojeni košarkarji na igrišču in vmes v intervjujih. Lepo je bilo videti otroke spremljevalce igralcev. To, da nismo juckali ob nastopu zmajčic, ni spremenilo zanimanja za ogled. Komu drugemu je bilo to pač zanimivo.
Kapo dol Gogiju, da je ob presenečenju z družinskimi člani ostal tako miren. Meni bi sapo vzelo.
- Skratka, lep spektakel. Vsi, ki imate pripravljen lepši, kvalitetnejši in seveda mnogo boljši scenarij s kavča, imate vse možnosti, da se prijavite za sodelovanje na prihodnjih športnih dogodkih. Verjamem, da boste zelo koristni pri ustvarjanju scenarija.
Stara forumašica, 25.08.2024 ob 12:35
Marina Abramovič je imela.letos na koncertnem festivalu performance 7 minut tišine, v originalu je bil njen performance bistveno, bistveno daljši.
Sem bila v Beogradu tik pred korono se na njeno razstavi.
Da so imeli pa toliko prekinitev igre, pa je tudi jasno, veliko je bilo na željo Gogija igralcev, ki so igralsko upokojeni in ne zmorejo tempa resne tekme. So pa prijatelji in bivši soigralci, ki so še zadnjič z njim skupaj zaigrali.
Kot prvo, igrali so precej penzionersko. No, Donćić in Jokić sta bila zelo zagreta. Kot drugo, vsaka ekipa je štela 20 igralcev, kar pomeni, da je na vsakega prišlo v povprečju 10 minut igralnega časa…in ni šlo ravno za 60 letnike, plus tega so bile itak prekinitve ob četrtinah in precej dolga na sredini tekme.