Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti imamo inkasanta, a je to sploh mogoče?!

imamo inkasanta, a je to sploh mogoče?!

Ko sem bila majhna, so po hišah hodili moški, ki so pobirali plačilo za elektriko, vodo, ipd. V letu 2013 imamo v našem bloku še vedno inkasanta. Sicer ni prevarant (vsaj ne tak, ki bi pobasal denar in ne plačal naših računov), ampak vseeno. Vsak mesec na oglasno desko izobesi seznam stanovanj in koliko mora kdo plačati za vodo in za ogrevanje. Zraven pripiše, da bo pobiral določenega v mesecu in takrat nam potem visi na zvoncu in pobira plačila. Mene to moti in kar nekaj sosedov tudi. Želimo preprosto izstavljen račun s položnico, ki ga bomo plačali tako kot vse ostale račune. Pri direktorju podjetja, ki izvaja te storitve (vodo in ogrevanje) smo se pritožili, pa je rekel, da je njemu vseeno, ampak da (!) moramo podpisati neko peticijo, da to hočemo, da ga bodo potemtakem odstranili. Dejstvo je, da plačujemo tudi njega, da ta denar pobira. Zneski niso veliki, a dovolj visoki, da si on pokrije dobršen strošek svojega ogrevanja in vode.
Zanima me, kaj lahko storimo, da se tega znebimo. Gospod je zaposlil tudi eno svojo teto, da nam čisti po bloku. Plačujemo jo, počisti pa enkrat na mesec, pa še to samo pomete na hitro. Mislim, da je vse to sodu izbilo dno in bi radi to uredili, pa sploh ne vemo, kakšne so naše pravice in kako je to pravno določeno. Hvala!

Spoštovani,

predlagamo, da skličete hišni svet na katerem “inkasanta” razrešite s “funkcije”.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close