Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek IMAMO VODENE KOZE – na pomoč

IMAMO VODENE KOZE – na pomoč

Spoštovani /-e!

Pri nas bolezen tudi čez praznike ne vzame dopusta!

Danes zjutraj sem na sinovi koži na vratu, trebuščku in hrbtu opazila izpuščaje – nekateri so polni tekočine, drugi pa le majhne pikice. Mislim da so to vodene koze, vsaj tako si to predstavljam. Je pa sinko živahen kot ponavadi, vročine nima…

Kaj naj naredim? Prosim, svetujte, da ne bomo spet dirkali k dežurnemu zdravniku.

Vse dobro Vam želim! Pa zdravo!!!

Vidka

Joj, Pitka, timing so pa našle tele kozice, ni kaj.
Jaz bi poklicala zdravnika, pa se posvetovala tam. Ali je nujno, da hodiš ali je OK, če počakaš do ponedeljka. Čeprav bi se jaz najbrž odločila za dežurno – pri nas je takrat dosti manj čakanja kot recimo ob ponedeljkih pri izbrane zdravniku.
Zdravnik kaj dosti itak ne more – ublažiti je treba srbenje, na hitrico ga lahko tuširaš, pa dopovej mu, naj se ne praska – brazgotine ne izginejo nikoli.
Opazuj pa tudi drugo dete, če se bo kaj pojavilo. Čeprav če ima Murphy kaj zrave, bodo drugo dete doletele recimo čez 14 dni. 🙁
Vsekakor pa lepe počitnice kljub tegobicam.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Če se bo pojavila vročina daj kakšen Calpol ali kaj podobnega, srbenje boš preprečila s Claritinom ali Flonidanom in pa tuširanjem. Pri nas je imela mlajša hči, kar močno obliko noric, saj smo pikice nehali šteti pri številu 300 pa nismo končali. Kljub temu, da je imela toliko pikic so ji ostale le tri brazgotinice. Tuširali pa smo jo tudi štirikrat na dan in nato le popivnali z mehko brisačo, da jih nismo predrli. S pudrom, ki si ga včasih dobil v lekarni pa se pikic ne maže več.

Če ni vročine obisk pri zdravniku ni potreben, ker so po večini le dežurni, kjer se tepe veliko ljudi in tam otrok pobere še kup drugih bacilov in virusov.

Pa lepe praznike tvoji družini, kljub pikicam

Maja, hvala! Bom res poklicala dežurnega! Me skrbi, da do pomladi ne bo konca teh bolezni!

Bodite zdravi!

Vidka

punčka, hvala tudi tebi!

Koliko časa pa okvirno take bolezni trajajo? Mi smo imeli vse mogoče, tega pa še ne!

Lep pozdrav!

Vidka

A se lahko pridemo nalest?

Kar pridite – časa imate veliko – sem namreč izvedela, da vodene koze ne izvodenijo prav hitro.

še naslov:

Vidka

Pri nas so pikice, ker jih je bilo res veliko, izginile po nekako desetih dneh. V vrtec ni šla 14 dni. Če imaš otroka v vrtcu in je zaradi bolezni odsoten skupaj 10 delovnih dni, napišeš opravičilo in plačaš samo 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} oskrbnine.

Od kod pa ste?

Iz Logatca!

Vidka

A me lahko kontaktiraš na email.

Tudi mi smo jih dobili ravno na božič.

Katja, napiši mi mail na
[email protected]

Srečno!

Vidka

Tudi pri nas so se prve pike pojavile prejšnjo sredo, tako da so bile na sam božični dan čisto na vrhuncu. Danes se prve že sušijo, čeprav je mehurčkov še vedno ogromno. Ne vem od kod imam informacijo, da se noric ne sme umivati, oz. da tuširanje ni priporočljivo, tako da se vsak večer samo previdno umijeva “nujne predele” in to je vse. Z veseljem bi jo stuširala, samo prva dva dneva je cvilila že ob rahlem prijemu, da jo pikice bolijo.

Srbenje se sicer še ni začelo, vročina pa ji je padla po treh dneh, tako da je včeraj že kar skakala okoli. Zdravnika sem kontaktirala samo po telefonu in je rekel, da so pikice kužne, dokler so mehurčki s tekočino polni in da je ne rabim nič hodit kazat, ker bo samo še kaj dodatnega staknila. Svetoval je Fenistil gel za mazanje (proti srbenju) in Claritine oz. Flonidan.
Bolj me skrbi nekaj drugega – ne glede na to koliko skrbim za higieno, se bolan otroček pač stisne k mamici, ki seveda nima srca, da bi se držala bolj ob strani. Noric pa še nisem imela! Ima kdo izkušnjo z noricami v odraslem obobju? Je res tako hudo? V kolikem času se pojavijo prva znamenja?

Lepo nadaljevanje praznikov vam želim
tinca

tinca, ja, ni prijetno, je nevarneje in bolj zoprno kot pri otrocih

New Report

Close