Imate doma globinski sesalec – zbiram ideje
Iskreno ti povem, da za ta denar, ki ga potrbuješ za dober globinski sesalec, enkrat letno ali dvakrat najameš čistilni servis, ki imajo res profi sesalce in profi čistila.
Imam dva globinska sesalca, ampak senca od profesionalca.
Več kot dvakrat letno pa mislim, da ni potrbno čistiti tepiha, sedežne garniture……, ker se določene tkanine z agresivnimi krtačami uničujejo.
ker je bil vedno predrag, ga nikoli nisem kupila. imam navaden sesalec, je čisto dovolj.
sedežne ne smem sesati, ker zaradi oblazinjenja ni dovoljeno, pa itak ne gre nič not, le z vlažno krpo pobrišem in je
tepih pa spomladi ven na travo vržem sklofam, če je vročina in če se mi še da in ker niso volneni še oprem in to je to
Mi smo nabavili tega
http://www.topshop.si/kuhinja_in_ciscenje/ciklonski_sesalnik_shark_navigator_lift-away.html
Nabavil ga je pravzaprav mož in se je proti mojim pričakovanjeim obnesel super. Mi je všeč ker je pokončem im ga lahko spraviš. Je pa glasen ko strela.
Jaz imam vorwerka, zdaj je star 15 let in se je obrabila krtača za parket. Upam, da se da zamenjat, ker drugače dela vse okej.
V primerjavi z navadnimi sesalci veliko lepše teče po parketu, po tepihu pa sploh ni primerjave! Z navadnim opravim cel fitnes, pa še vem, da ni v redu posesano. Ta za parket ima krožne krtače, tako da v bistvu zraven še gladijo površino – je treba tudi manj pomivat kot sicer.
Kolegica mi je dala volnen tepih, ker ga noče več, sesala z navadnim sesalcem … ej, pod tepihom se mi v enem dnevu nabere vidna plast prahu, ko grem čez s krtačo za tepihe (ki v bistvu stepa, ne samo drsi po površini).
Ne bom rekla, da je vreden svojega denarja, ker to zelo nerada rečem, je pa strošek zaenkrat bil okoli sto evrov na leto (ne vem, koliko stane komplet vse skupaj danes – z vrečami in ostalim potrošnim materialom vred). In ne, tepih dvakrat na leto postavit na travo in sklofat sigurno ni dovolj.
Ta krtača za tepihe je tudi za sesat oziroma stepat jogije.
Jaz imam Igeo practic (čistilec). Res je kar ogromna, ampak jo uporabljam res samo parkrat letno. Za jogije poleti, in pozimi pred dopustom. Za tepihe na dva meseca (pozimi, poleti jih kar z štrajfiksom perem) sedezno imam pa sedaj usnjeno, tako da tu je ne rabim vec. No pa se vsako poletje z njo pri tasci naredimo generalno.
Vorwerk, zaradi zdravstvenih razlogov globinsko čistim redno tako sedežno kot jogije, tepihov nimamo. Je pa drag.
LP
Jaz tudi iščem ideje, kako najboljše očistiti tepih – globinsko. Imam malega kužka, ki se ves čas igra na njem, tepih pa ima ogromno vlaken, ki “štrlijo” iz njega… skratka, ni raven.. in navadni sesalec mi nič kaj dobro ne očisti. Rada bi ga res lepo osvežila, s kakim šamponom, vodno čiščenje, vendar mislim, da čistilni servis ne pride v poštev, ker bi to naredila rada vsaj 1x na mesec ali celo več..
Kakšne ideje, kaj kupiti za dolgoročno rešitev?
Kaj sem našla…
top shop čistilec tal
Ima kdo kakšno mnenje, kaj je ok in kaj ni..?