Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek imate kavni avtomat

imate kavni avtomat

Z možem se dogovorajava da tale klasična kavica barcaffe sploh ni več to to in se zadnje časa zalotiva da kar greve ven na kavo, ker je boljša.
zdaj pa razmišljava da bi si kupila avtomat -ampak tak res dober, da bi bila expresso kavica doma tudi zelo dobro.
jih imate in kakšne so vaše izkušnje
hvala

Ga imam , kuhamo pa Illy kavico.

Ja, midva imava AEG, zdaj že kakšno leto in sva zeloooo zadovoljna. Prej sva imela aparat za filter kavo in ni primerjave. Mož se tudi zelo trudi z vrstami kave (v interšparu imajo kar v redu) in jo tudi sproti zmeljeva. Malo je packanja in poiskušanja, ampak postane to kar en obred, nama je fajn…

Mi imamo Siemensa in je espreso božanski.

ali lahko povete katera model je, in katero kavo potem uporabljate?
hvala

Malo je tudi odvisno iz kje si 🙂

Jaz osebno na gorenjskem ali štajerskem tudi v baru največkrat ne spijem kavice. Tako, da so okusi zelo različni.

Edina mašinca, ki dela kapučino kot ga dobiš recimo v Italiji je Lavazza. To so mašince, ki delajo izključno na njihovo kavo, kjer je espresso s kremico na vrhu in penca od kapučina kot tista v baru.
Vse ostalo so pa približki, ki kuhajo nemško ali ameriško različico kave. Kar je čisto Ok če si na to navajena.

Zdravo!

Imamo Krupsov aparat, kuhamo pa izključno Segafredo Kavo.kupimo jo v zrnju, in jo aparat sproti melje.

lp

mogoče lahko zaupaš, kje se ta aparat kupi in koliko stane?

Koliko je sedaj cena v Sloveniji ne vem. Jaz sem jo kupila v Italiji kjer sem se obvezala, da bom če se dobro spomnem kupovala dve leti kavo preko njih in so mi mašinco podarili.
Se splača malo pogledat ker so pogosto kakšne akcije.

Kava je pa garantirano fenomenalna. Sedaj jo ima pri nas že cela družina in eni prijatelji :-))

Kavni avtomat imam ze 3 leta od AEG in je kava boljsa kot zunaj, z mozem raje posedeva na terasi in uzivava v miru, brez cigaretnega dima, ce pa so se prijatelji zraven toliko bolje, pa se za otroci nam ni treba letat. Prihranek je pa zeloooo velik – tako kot pri kruhomatu. Kaksen avtomat pa kupis je pa vseeno, izberi sebi primernega po ceni in moznosti izbire kave. Midva sva kupila enega med cenejsimi, pa vseeno dela.

Imamo AEG in je kvaliteta kave katastrofalna v primerjavi s kakim Lavazza aparatom, da o Illyju sploh ne govorim. Sploh ti pa aparat nič ne pomaga, če pri nas v trgovinah sploh ni možno dobiti ene normalno dobre kave za espresso. Kar je, je pa drago, predrago.
Jaz nemškim aparatom ne zaupam in pika. Od kdaj pa imajo Nemci kaj pojma o kavi, ko pijejo tisto njihovo brozgo. Vsekakor se odpravi gledat za aparati čez zahodno mejo.

Imamo kavni avtomat Philips Senseo. Zelo praktičen.
Škoda le to, da se ga v SLO še ne da kupiti. Mi smo ga nabavili v Avstriji.

Imamo Nespresso, to je tisti majhen avtomatek s ‘kljunom’, deluje pa na principu kapsul – dvigneš ročico, vstaviš kapsulo, poklopiš – kavica že teče in to – nebeška… s kremasto penico…. Slaba plat tega avtomata je v tem, da kapsul ni mogoče kupiti ( nikjer v Evropi, v nobeni trgovini), ampak jih je potrebno naročiti ( po telefonu ali preko interneta ) v Švico, obstaja pa vsaj dvajset vrst kapsul ( močnejša, blažja, brezkofeinska, kratka, dolga …), naročiti je treba najmanj 200 kom, dobiš po pošti, poceni pa ni (200 kom = 129 švicarskih frankov).

New Report

Close