Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Imate očala?

Imate očala?

Nujno rabim okulista!

Kam hodite ljubljančanke h okulistu?
Iščem nekoga s koncesijo.

(Upam, da bo tokrat več sreče)

Hvala za informacije.

Pri nas nima nihče očal, zato ne vem točno, kam pojdi. Vrerjetno lahko pokličeš v katerikoli ZD, samo bi rekla, da se boš kar načakala. Sicer ima pa skoraj vsak optik v Lj zdravnika, ki pregleduje dan ali dva na teden. Je pa za plačat, kolikor pa jaz vem, niso prav hude tarife.

Več žal ne morem pomagat.

Pregled je okrog 5.000 sit (joj, še vedno razmišljam po starem), ampak potem ne dobiš recepta, kjer si na izgubi še dodatnih 8.000.

poglej na strani zzzs. tam je lista koncesionarjev. pa jih mal prekliči, kako imajo kaj zasedeno. V ZD ti pa ne priporočam, ker se boš načakala!

u hartlauerju majo veckrat akcijo ce kupis ocala tam ti pregeld opravijo zastonj. To je v CITYPARKU: poklici in se naroci, al pa kr osebno pjet. tja. Meni se je ful mudilo pa sem sla h Krsticu na Vic, takoj drug dan sem sla na pregled, pa mislim da ni bil tok velik, ene 3000. Ce se ti ne da cakat, ker so vrste po Zd grozno dolge, rajs dej tistih par jurjev pa bos takoj na vrsti.

Jaz sem bila privat na pregledu, pa se mije mudilo ker ima tudi probleme s ščitnico in bi me vzeli rednim potem drugoleto. Tako da sem šla samoplačniško in sem dal a30 eurov. Pa sem imela razširjen preled tako da za prvič je bolje da greš samoplačniško si prej na vrsti potem pa te počasi dajo tudi na koncesijo.

Moja oftalmologinja je dr. Vanda Raič s Podutiške v Ljubljani, ima koncesijo, vendar ne vem, če še sprejema nove paciente. Pa ni tako dolgo za čakat sploh – začetek meseca se naročiš za naskednji mesec, pregled je pa seveda brazplačen, ker ima koncesijo.
Sem bila tudi na samoplačniškem, vendar samo enkrat, ker ni primerjave. Meni je pač tisti optik, ki ni primerljiv z oftalmologom, tako površno naredil pregled, da sploh nisem mogla verjet, da je to to, ker sem bila od prej navajena pregledov pri njej.
Ona res obvlada, si vzame čas in se dobro prepriča, da ti predpiše pravo dioptrijo.

Hodim v ZD bezigrad, je kar nekaj za cakat, ampak meni se ne mudi.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Optika -50 v Ljubljani ti pregled opravi zastonj, če pri njih kupiš očala. Te naročijo, na vrsti si hitro, izbereš očala in te pokličejo, da jih pridešš iskat. Vse skupaj menda ne traja več kot 1 teden. Moja sestra jih je tam kupila prejšnji teden in je zelo zadovoljna.

lp

New Report

Close