Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Imate predlog? – hobiji

Imate predlog? – hobiji

Hej hej. S cim se kaj ukvarjate v prostem casu, ko pridete iz sluzbe? Kaksni hobiji/interesne dejavnosti? Sem v zgodnjih 30 letih, samska, precej osamljena in brez ideje ☹️

Za hobi moraš imet voljo. Ideje ti nič ne bodo pomagale, če ne boš imela volje tistega počet.

Glede na to, da avtorica pravi, da isce idejo, bi rekla da ima voljo 🙂 mogoce je samo malo izgubljena in preprosto samo izbira ideje, da poskusi kaj novega?

Mislim, kako naj predlagam hobije eni osebi, o kateri ne vem nič?

Kot da ta oseba ne zna uporabljat spleta ali pa želi samo vedeti, kajmi počnemo.

Tema je bila že 100 x prežvečena.

Če si pa ne zna najti informacij na spletu pri zgodnjih 30-ih, pol pa ne vem.

Če nimaš nobene želje, ideje kaj bi rada se naučila/počela….potem moraš par stvari preizkusit. Jaz osebno ti predlagam prostovoljstvo. Vem ni hobi. Ampak boš pa spoznala super ljudi in še pomagala drugim. Lahko zelo različne stvari počneš.

Jaz recimo berem, igram klavir, se učim francosko trenutno, vsako leto grem na en kuharski tečaj – lani indijska, letos francoska, igram tenis (ne redno), hodim na pilates, hodim na razna predavanja v knjižnico, rada imam gledališče, opero, balet, kinodvor, pozimi smučanje….pač najti moraš stvari ki so ti všeč. Nekater boš počela bolj pogosto, nekatere občasno. Z leti se tudi naša zanimanja dostikrat spremenijo. Moja prijateljica recimo hodi na kaligrafijo. Meni na misel ni prišlo to. Ona čisto navdušena. Kar nekaj mojih kolegic se je začelo ukvarjati z vrtnarstvom. Zame recimo to ni. Ena šiva. Super hobi. Imamo vsi koristi od njega 🙂

Iščeš hobije za spoznat nove ljudi al zgolj hobije? Ker jaz imam psa, torej moram vsak popoldan in večer na sprehod, eno rundo grem v gmajno in hrib, večerni je bolj v izi, ker me je strah po temi hodit, pa ogromno preberem, meni za skupinska gibanja ni, drugače bi lohk rekla kaka zumba, je to sploh še in?, fitnes, pilates, gasilci, meni je to drugače out. Jaz bi denimo, če bi imela viška časa, lahko združila prijetno s koristnim in kaki starejši gospe brala. Morda, nekoč. Tako pa skuham, kaj spečem za meni ljube, pogledam kako serijo, mal tu gor previsim, vrt in pucam, da se skor znucam, pa je dan okol.

New Report

Close