Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Imate prostostoječi ali vgradni hladilnik?

Imate prostostoječi ali vgradni hladilnik?

Do zdaj smo vedno imeli prostostoječi hladilnik, zdaj menjamo kuhinjo in mi je všeč ena z vgradnim.
Kaj imate vi in vas kaj moti pri vgradnem?

Povsod prostostoječe hladilnike in povsod stojijo tako, da lahko ob nabavi kupimo cm, dv širše, ožje in nismo vezani na natančne mere.

Vedno prostostoječi, sploh če se ti s pohištvom ne izide v piko, je to odlična rešitev.
Lažje je tudi glede prezračevanja.
Lahko zamenjaš, če ugotoviš, da imaš prevelik/premajhen hladilnik.
Cenejše.

Jaz imam podpultnega. Pa sem kupila navadnega in odšraufala pokrov.

pro vgradnem znaš kasneje met težave, če boš nabavljala širšega, višjega, kot je bil predhodni. Zdaj če boš za uvijek na istem stasu torej fiksna širina se da zadeva rešt da nabavš čim višjo maro, pa maš notr lahk tud mal lufta kako polico, če ti vsega placa ne pobere hladilnik. Amapk to je višina. pri širini je kriza in to potegne menjavo omare.No mogoče se da vzet širšo omaro (recimo 70), pa hladilnik lahk tud 60, sam vprašanje kako bo to klapalo (tesnenje vrat na hladilniku). Drug problem bi znali biti tečaji vrat. Sta dva 2 tipa pritrjevanj vrat (omare na hladilnik, en je škarjast drugi ..se ne spomnim) in to mogoče tud zna ponagajat , če boš kasneje menjavala

najbolj ajfah je samostojni, s tem je nanjmaj jebe ko je treba kaj menjat, popravljat, zamenjat hladilnik itd. Vgradni zgleda kjut sam več kasno ko pride kaj novega k hiši pa zna biti nekompatibilno, oz morš pazt da je kompatibilno, to ti pa zna omejiti izbiro

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

No, jaz imam pa vgradnega. Sicer ga še nisem menjala in tedaj vem, da bo treba zelo pazit, glede dimenzije. Zoprno je tudi ga jemati ven, da počistim rešetke zadaj. Sem pa obvezno hotela takega z omaro, ker je sicer prostor nad hladilnikom izgubljen, pri meni je pa to najdragocenejši shrambni prostor, ker tja gredo reči, ki ne pašejo nikamor drugam (pladenj, pekač, krožnik za torto s pokrovom…) Sem še vedno zadovoljna s svojo odločitvijo.

Kdaj si to kupovala? In kateri model prosim? Ker nam se je podpultni pokvaril in v trgovinah pravijo, da pokrova ne moremo vzet dol (kot npr.pri pomivalnem stroju), ker so vrata montirana na pokrov.
Hvala ze vnaprej za odgovor.

samostoječi. v živi barvi v kotu kuhinje. Lepo poživi prostor.
pri vgradnem imaš samo še ena vrata več za odpirati – in nobene kontrole, ali je hladilnik res zaprt

drsni 🙂
pravim majstrom tole ne nagaja.

Kdaj si to kupovala? In kateri model prosim? Ker nam se je podpultni pokvaril in v trgovinah pravijo, da pokrova ne moremo vzet dol (kot npr.pri pomivalnem stroju), ker so vrata montirana na pokrov.
Hvala ze vnaprej za odgovor.[/quote]

Pred dvema letoma, se mi zdi. Ena Beko varianta je bila. Je pa v opisu modela pisalo, da je pokrov snemljiv.

Nad hladilnik lahko montiraš navadno kuhinjsko omarico.

Nad hladilnik lahko montiraš navadno kuhinjsko omarico.[/quote]
Navadna omarica je plitva, cca 40 cm, jaz potrebujem tako okoli 60.
Poleg tega… Bi pa globoka omarica, če bi se že dalo dobiti tako globoko, grozno zgledala nad nevgradnim hladilnikom. Vsaj po mojem mnenju.

Vedno prostostoječi, trenutno SHARP, 180 x 80 x 75.
Nikoli mi ni bilo jasno tlačenje hladilnikov v kuhinjske omarice.

drsni 🙂
pravim majstrom tole ne nagaja.[/quote]

glej če bi bil na volji bi to preveril pa napisla, pa se mi ne da…. z glave pa tud ne morem več kt tolk naenkrat potegnt..p ahvala ker si me dopolnil(a)….

PS sem šele na poti da ratam taprav majstr

Nad hladilnik lahko montiraš navadno kuhinjsko omarico.[/quote]
Navadna omarica je plitva, cca 40 cm, jaz potrebujem tako okoli 60.
Poleg tega… Bi pa globoka omarica, če bi se že dalo dobiti tako globoko, grozno zgledala nad nevgradnim hladilnikom. Vsaj po mojem mnenju.[/quote]

No, to je sicer res, da je viseča omarica bolj plitva. Glede videza bi se pa dalo debatirati.

samostoječi. v živi barvi v kotu kuhinje. Lepo poživi prostor.

a maš tistga s srpom in kladvom?

[/quote]
probaj ločiti med barvo nečesa in okraski, ornamenti na tem ☺

Imamo prostostoječi hladilnik s spodnjim zamrzovalnim delom(3 predali),
srebrn (bel hladilnik je obupno grd),
obvezno NO FROST!

[/quote]
probaj ločiti med barvo nečesa in okraski, ornamenti na tem ☺[/quote]

tegale sem mel v mislih
http://www.pricedefy.it/comparatore/frigoriferi-e-congelatori/prezzi/smeg-fab28cccp

Želela sem si vgradnega, ker sem imela prej nizkega podpultnega in ga ob menjavi kuhinje kupila. A že po manj kot desetih letih je praktično stalno delal, polnjenje ni pomagalo in odločila sem se, da odstranim omaro in dam malo širšega samostoječega na isti prostor. Prava odločitev. Lažje se očisti rešetke zadaj, v njem je več prostora in okolica hladilnika bolj zračna. Tudi sama sem se težko odločila zaradi omarice nad hladilnikom, a je bila odločitev prava.

Ne razumem, zakaj bi morala nujno imeti vgradnega, če ti je všeč ena kuhinja? Pač kupiš to kuhinjo brez tistega elementa za hladilnik, ki je btw precej drag. Vgradni hladilnik ima plus samo pri videzu. Vsi ostali argumenti (cena, praktičnost menjave, popravila, čiščenje, zračenje, velikost…) so na strani prostostoječega.

Imamo vgradnega, je že precej na koncu, tako da bomo v kratkem vrgli ven omarico s hladilnikom vred in kupili samostoječ hladilnik z zamrzovalnikom spodaj. Menjava kuhinje bo kasneje, hladilnik bo pa ostal brez problema.

Uradno prostostoječi ampak je vgrajen 🙂 Ko sva midva renovirana kuhinjo so imele vse kuhinje vgradne hladilnike tiste čisto navadne. Nama je tisto pač premajhno. Sva raje kupila posebej ta velikega prostostoječega pa ga potem vmes vgradila.

Se ena vrata več za odpirat??? :))

Zdaj vem, zakaj mas licenco.

Prostostoječ, brez zmrzovalnega dela, nad njim pa omarica s policami, narejena po meri.

New Report

Close