Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Imate radi ljudi na žlico?

Imate radi ljudi na žlico?

Celo otroštvo smo natepavali take in drugačne mineštre, ki so nam čez ušesa ven lezle.
Danes pa…..obožujem jih!
Žal ne znam skuhati tako kot moja nona in mama, ampak bi včasih res pustila prevrtat koleno za eno od tistih minešter.
Kako vi?

Ljudi na žlico še nisem probala, jedi na žlico so mi pa dobre.

Si mislila jedi (ne ljudi)?

Ja, obožujem jih. Joto, ričet, razne zelenjavne juhe…. Skratka čim več zelenjave in čimmanj mesa.

Kaj pa vem… če bi mi šlo res za nohte, bi se jih mogoče še privadila. Pravijo pa, da niso najbolj dobri, imajo menda tak sladkast okus. No, to verjetno drži za ljudi na žaru. Če jih pripraviš na žlico, jih najbrž lahko malo popraviš z začimbami.

Kaj pa vem… če bi mi šlo res za nohte, bi se jih mogoče še privadila. Pravijo pa, da niso najbolj dobri, imajo menda tak sladkast okus. No, to verjetno drži za ljudi na žaru. Če jih pripraviš na žlico, jih najbrž lahko malo popraviš z začimbami.

Jedi seveda, ne ljudi, OMB kako sem ustrelila : )))))

Poslušal sem staro mamo in mamo! Prisegam na žlico!

Zmeraj manj.

:))) dober spodrsljaj…ljudi na žlico
Jas jih obožujem…še posebej mineštrico z jurčki, domačim ajnprejnom in dodanimi naribanci….in palačinke z borovničevo marmelado. Slastno.

Ne jem glih mesa obozujem pa fizolovo gosto juho z bleki, ricet, zelenjavne minestrice, repo, zelje, tople kumare..ma zakon ej.

Bolj za včasih. Juh ne maram preveč, rada imam obaro, ričet, kislo zelje. joto. Zadnje čase ne več toliko. V mladih letih sem te jedi imela raje.

Po moje bi jo morala malce zažgati, saj veš, na dnu je najbolje.
Se spomnim koruznih žgancev z jajcem na oko! Skorjica mojega otroštva…
Jaz pa neješča!
Pa več je treba tega skuhati, da se pogreje ene dvakrat.

Kislo zele zdle. Stenstano. In ajdove žgance. Ali bele krompirjeve.

Ja, z bleki! Ali z rižem. Pa česen notri, uf!

Sem že misla, da je kanibal odprl temo.

New Report

Close