Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek imate radi štruklje

imate radi štruklje

jih kupite, naredite sami? S katerim nadevom so vam najboljši?

Men so zakon  primorska varianta, polnjeni z jabolki, pa posuti s prepraženimi orehi na maslu. Mmm.

Pa makovi, pa sirovi, pa ajdovi.

A so to že vsi? :)))

Obožujem! Jih pa ne znam delat. Si jih raje privoščim kje zunaj ali pri kakšni sorodnici, ki jih obvlada.

Najboljši so štruklji v gostilni Ančka na Gorenjskem (Šenčur). Itak so najbolj znani po štrukljih. Skutini so super, orehovi tudi. Samo skutini so bolj rahli in nežni, orehovi do bolj težki in bolj nasitni.

Odgovor na objavo uporabnika
replika neprijavljena, 04.11.2021 ob 10:13

Men so zakon  primorska varianta, polnjeni z jabolki, pa posuti s prepraženimi orehi na maslu. Mmm.

Pa makovi, pa sirovi, pa ajdovi.

A so to že vsi? :)))

Pri Ančki imajo še čokoladne štruklje!😀

Sicer nisem fen klasičnih, ampak mangovi v štrukljarnici na tržnici so pa booožaaanskiii!! Tudi druge kombinacije so dobre, ampak mangovi…. nebesa!

Sem bila pa 1x pri ančki, pa niso bili nič posebnega.

Para Bellum, 04.11.2021 ob 10:18

Pri Ančki imajo še čokoladne štruklje!😀

Orehove in lešnikove sem tudi pozabila. Pa enkrat sem pri eni gospe jedla rožičeve, tega  tudi ne vidiš in ne najdeš več.

Štruklje obožujem. Skuham jih cca 2 x letno. Testo naredim iz kvašenega testa (naredim tako, bolj enostavno testo, v testo dam malo olja in dve jajci in žlico sladkorja).  Naredim jih s skuto in z orehi, v nadev dam tudi rozine, sladkor, vanilijo, limonino lupinico in koščke masla. Kuham jih na počasnem ognju približno 40 do 45 minut. Kuham jih v posebnih krpah, ki jih imam samo za štruklje.

Obožujem štruklje, slane in sladke, iz vlečenega ali kvašenega testa in delam jih sama, nikoli jih je kupim.

Zraven slanih mi najbolj paše skleda  zelene solate ali pa dušeno kislo zelje, sladke pa okrasim s praženimi drobtinami, sladkorjem in cimetom.

Delam pa sirove/skutine, orehove in pehtranove s skuto.

štruklji, 04.11.2021 ob 10:11

jih kupite, naredite sami? S katerim nadevom so vam najboljši?

Imam rada orehove, a najvišji na lestvici so slani, sirovi. Na, pa sem že lačna! 🙂

Jaz jih ne maram. Tudi njokov ne, mi je oboje tako pocasto in težko.

V to “štrukljarnico” v LJ moram enkrat it obvezno… Moram probat vse, kar imajo!😄😄

Para Bellum, 04.11.2021 ob 10:50

V to “štrukljarnico” v LJ moram enkrat it obvezno… Moram probat vse, kar imajo!😄😄

Kje je ta?

Našla!

“Na idilični lokaciji, v objemu bele Ljubljane, natančneje pod Plečnikovimi arkadami se nahaja prva slovenska štrukljarnica Moji štruklji Slovenije. V njej se prepletata tradicionalen pristop k pripravi slovenskih jedi in izzivi moderne kulinarike.”

Najraje ajdove z orehi… tudi s skuto so mi ok, ampak z orehi pa zmagajo…

Para Bellum, 04.11.2021 ob 10:16

Obožujem! Jih pa ne znam delat. Si jih raje privoščim kje zunaj ali pri kakšni sorodnici, ki jih obvlada.

Najboljši so štruklji v gostilni Ančka na Gorenjskem (Šenčur). Itak so najbolj znani po štrukljih. Skutini so super, orehovi tudi. Samo skutini so bolj rahli in nežni, orehovi do bolj težki in bolj nasitni.

Para Bellum – jaz enako! Res jih imam rad in domači jih res dobro naredijo. Sam se moram še naučiti – in včasih sem se rad ustavil pri Ančki na porcijo.

Sploh pa celem dnevu smučarije neznansko pašejo!

Radi mam vse možne izvedbe in v vseh oblikah. Slane in sladke.

Štruklje obožuejem, najboljši so tržiški od “Moji štruklji”, katere imajo tudi na Kofcah. Ogromno vrst, od klasičnih, do kostanjevih, čemaževih, zelenjavnih, mesnih….

New Report

Close