imate radi štruklje
Obožujem! Jih pa ne znam delat. Si jih raje privoščim kje zunaj ali pri kakšni sorodnici, ki jih obvlada.
Najboljši so štruklji v gostilni Ančka na Gorenjskem (Šenčur). Itak so najbolj znani po štrukljih. Skutini so super, orehovi tudi. Samo skutini so bolj rahli in nežni, orehovi do bolj težki in bolj nasitni.
Štruklje obožujem. Skuham jih cca 2 x letno. Testo naredim iz kvašenega testa (naredim tako, bolj enostavno testo, v testo dam malo olja in dve jajci in žlico sladkorja). Naredim jih s skuto in z orehi, v nadev dam tudi rozine, sladkor, vanilijo, limonino lupinico in koščke masla. Kuham jih na počasnem ognju približno 40 do 45 minut. Kuham jih v posebnih krpah, ki jih imam samo za štruklje.
Obožujem štruklje, slane in sladke, iz vlečenega ali kvašenega testa in delam jih sama, nikoli jih je kupim.
Zraven slanih mi najbolj paše skleda zelene solate ali pa dušeno kislo zelje, sladke pa okrasim s praženimi drobtinami, sladkorjem in cimetom.
Delam pa sirove/skutine, orehove in pehtranove s skuto.
Para Bellum, 04.11.2021 ob 10:16
Obožujem! Jih pa ne znam delat. Si jih raje privoščim kje zunaj ali pri kakšni sorodnici, ki jih obvlada.
Najboljši so štruklji v gostilni Ančka na Gorenjskem (Šenčur). Itak so najbolj znani po štrukljih. Skutini so super, orehovi tudi. Samo skutini so bolj rahli in nežni, orehovi do bolj težki in bolj nasitni.
Para Bellum – jaz enako! Res jih imam rad in domači jih res dobro naredijo. Sam se moram še naučiti – in včasih sem se rad ustavil pri Ančki na porcijo.
Sploh pa celem dnevu smučarije neznansko pašejo!
Radi mam vse možne izvedbe in v vseh oblikah. Slane in sladke.