Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Imate še novoletno smreko in lučke postavljene ?

Imate še novoletno smreko in lučke postavljene ?

Danes sem se malo peljala naokrog in videla, da imajo nekateri še postavljeno novoletno smrekico in lučke…
Jaz sem že pospravila pred desetim januarjem…

Pa zdaj še srbi praznujejo

Ja bravo. Ampak za spomladansko čiščenje si pa že malo pozna, to smo mi ostali začeli že konec novembra.

Kakor komu ustreza, do svečnice je še čas.

Smrekce pa nisem imela, imam pa svojo kreacijo še kar postavljeno in tudi lučke prižgem, sploh če kdo pride na obisk, ker jim je vsem noro všeč, kar sem letos skreirala. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

hja, ja…na to pa nisem pomislila,
.
Nisem vedela, da je moja soseda pravoslavne vere…ima še vedno lučke na balkonu…

A smo se lani tukaj na MON o novoletnih smrekcah pogovarjali, ko je ena rekla, da jo kar z okraski vred na podstrešje pospravi? Ideja se mi je zdela in se mi še zdi odlična, smejala sem se pa tudi tako, da so mi kar solze tekle. 🙂

Nismo ne pravoslavni, ne nic, ampak sem smreko pospravila sele v cetrtek, to je predvcerajsnjim. Imamo veliiiko umetno smreko (225 cm) in najlepse okraseno, vsaj jaz se nisem videla lepse smreke nikjer v zivo, zlato-rdece okraske in 400 LED luck, zato se mi srce trga, ko jo moram pospraviti. Ampak vzam prevec prostora, drugace bi jo imela kar vse leto. Za naslednje leto planiram se jaslice, samo da bo nas Jezus soncece Imam ze cel kup idej za dioramo za solsticij.

Jaz sem smreko in lučke pospravila prejšnji vikend, ker me januarja hitro mine veselje do tega. Ne vidim pa problema v tem, da imajo ljudje še vedno to postavljeno. Zakaj ne, če jih veseli? Še dobro, da vsaj v tem človek dandanašnji lahko najde malo veselja.

Mi jo imamo še, pa nismo Srbi.

Mi imamo veliko smreko (glej zgoraj), ki vzame veliko casa, da se jo sestavi in okrasi in potem pospravi in sem ravno vceraj razmisljala, kako bi bilo fino, ce bi imeli eno niso in vrata cez, smreko pa na skritih kolesckih, in bi jo po koncu praznikov kar zapeljali v to niso.

Saj zdaj je Novo Leto.
3 tedne po najdaljši noči jo pospravimo in prej ne.

Mi imamo božično smreko še in jaslice in lučke tudi

Tudi nasa je bila 240 cm in toliko okraskov, smo jo tudi te dni podrli. Je bilo kar dela pospraviti okraske. Lucke na balkonu pa, ko se stopi sneg.

Tudi mi imamo, saj smo jo šele za božič postavili. Je še čas, do februarja.

Da, imam. Jutri jo bom pospravila. Če bi padal sneg in bi bilo bolj “zimsko” vzdušje, bi jo pa verjetno imela še nekaj časa, oz. dokler se ne bi otresala.

Naša še vedno stoji. Malce “vzdušja” ne škodi.

Jaz pospravljam ta vikend, sem mela celo hišo okrancljano, pospravljam že 2 dni pa še nisem konc. Ampak meni pospravljanje ni problem, da bi smreko kr okrašeno nekam vtaknila mi ne pride na pamet, saj je ravno to čar postavljanja smrekce, da vsako leto na novo gor dajem okraske, med katerimi so tudi kaki taki ki mi osebno veliko pomenijo. Meni ni smisel to, da imam okrancljano, ampak je smisel, da okrašujem oz skupaj z partnerjem, pri tem se imava fajn, malo ustvarjaš, to nardi vzdušje, ne pa smreko iz omare potegnit na razstavo, potem pa nazaja not.

Danes sem jo pospravila, dovolj je bilo..

Do Svetih treh kraljev mora biti, torej do 6. januarja, potem pa počasi v škatlo, skupaj z lučkami in okraski. 🙂

Podpis

Mi smo jo pospravili tisti ponedeljek po praznikih.

Joj no… jaz vse pospravim za svete tri kralje. RAvno včeraj sem naredila spomladansko dekoracijo – na mizi, kaminu in v vogalu dnevne. Lepo! Sveže in drugače 🙂

Sem vse pospravila v četrtek, ker se je smrekca zelo usipala. Nikoli nimamo umetne jelke. Tudi jaslice sem pospravila.

New Report

Close