Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ime Aurora ali Natalia?

ime Aurora ali Natalia?

Katero ime za pupico vam je lepše?

Aurora ali Natalia?

aurora je zelooo lepo ime

Katero je lepše veš samo ti drugače pa Anja , Monika, Monja zelo veliko je lepih ženskih imen .  Sigurno sta pa lepši ti  dve , ki si jih predlagala kot pa imena z drugega konca sveta  katera pri nas nimajo nobenega pomena pa še čudno zvenijo.

Aurora, ASTA, Stela, Sky, Atena, ARIA,

Odgovor na objavo uporabnika
Aurora877, 04.04.2023 ob 09:45

aurora je zelooo lepo ime

+1

Pa tudi slovenska različica tega imena Zarja. Ime Aurora izvira iz rimske mitologije, kjer je bila boginja zore in jutranje zarje. Aurora je bila v rimski mitologiji predstavljena kot boginja, ki s svojo rožnato kočijo prežene noč in omogoči prihod novega dneva.

Ime Aurora ima latinske korenine in izvira iz besede “Aurora”, kar pomeni “zora”. V mnogih kulturah in jezikih se uporablja kot ime za deklice in se nanaša na nekaj novega, svežega in obetajočega. Vsekakor je to eno izmed bolj priljubljenih imen po vsem svetu!

V slovenski obliki bi tole bilo: Avrora in Nataša (oziroma Natalija).

Res, zakaj tuje spakedranje, zakaj ne Zora in Nataša?

obe sta mi všeč… za jahto.

wd40a, 04.04.2023 ob 13:44

obe sta mi všeč… za jahto.

Najbolj originalno ime na jahti sem videl: ALKOHOLITA 🙂

Hvala za smeh ob popoldanski kavici!

meni nobeno ni ekstra lepo Aurora sploh ne… natalia (pa nisem sicer za angleške oz. ameriške veržije) ampak  bi mi bilo lepo Natalie ali po naše Natali… (mi je lepo po Natalie Portman) enako mi je npr. Amelie lepo Amelija pa ne tako…

pa kljub vsemu ne bi izbrala teh imer raje  kaj slovenskega, a še vedno ne pogostega.

Aurora!

Anonimno599, 04.04.2023 ob 13:58

meni nobeno ni ekstra lepo Aurora sploh ne… natalia (pa nisem sicer za angleške oz. ameriške veržije) ampak  bi mi bilo lepo Natalie ali po naše Natali… (mi je lepo po Natalie Portman) enako mi je npr. Amelie lepo Amelija pa ne tako…

pa kljub vsemu ne bi izbrala teh imer raje  kaj slovenskega, a še vedno ne pogostega.

Se pravi ne Pepa ali Pepca ampak Pepie (Pepcie)?

Anonimno 9753, 04.04.2023 ob 13:46

Najbolj originalno ime na jahti sem videl: ALKOHOLITA 🙂

Meni pa UnsinkableII

če kdo ne kapira, lahko razložim:-D

lepše Aurora.

Če že potem takole: namesto Aurora, Rori. Namesto Natalia, Lia.

idesi, 04.04.2023 ob 13:23

+1

Pa tudi slovenska različica tega imena Zarja. Ime Aurora izvira iz rimske mitologije, kjer je bila boginja zore in jutranje zarje. Aurora je bila v rimski mitologiji predstavljena kot boginja, ki s svojo rožnato kočijo prežene noč in omogoči prihod novega dneva.

Ime Aurora ima latinske korenine in izvira iz besede “Aurora”, kar pomeni “zora”. V mnogih kulturah in jezikih se uporablja kot ime za deklice in se nanaša na nekaj novega, svežega in obetajočega. Vsekakor je to eno izmed bolj priljubljenih imen po vsem svetu!

Idesi…

aurora-polarni sij

Hiha, 04.04.2023 ob 13:19

Aurora, ASTA, Stela, Sky, Atena, ARIA,

Hiha…ti to resno…pozabila si se na Etno,Esmeraldo,…..Lilu,Lulu,….Sija(sosedov kuza)🤦‍♀️

mama S, 04.04.2023 ob 09:41

Katero ime za pupico vam je lepše?

Aurora ali Natalia?

Aurora.

Dolgonoga, 04.04.2023 ob 21:35

Idesi…

aurora-polarni sij

Tisto je aurora borealis ali na južni polobli aurora australis. Vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Polarni_sij

idesi, 04.04.2023 ob 21:48

Tisto je aurora borealis ali na južni polobli aurora australis. Vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Polarni_sij

…dragi idesi…vse kar si kopiral vemo…sem samo dodala tisto kar nisi….

Dolgonoga, 04.04.2023 ob 22:11

…dragi idesi…vse kar si kopiral vemo…sem samo dodala tisto kar nisi….

Hvala za pojasnilo. Se bom v prihodnje bolj potrudil in posvetil tistem vprašanju “Kaj je pesnik s tem želel sporočiti?”. 😉

idesi, 04.04.2023 ob 22:17

Hvala za pojasnilo. Se bom v prihodnje bolj potrudil in posvetil tistem vprašanju “Kaj je pesnik s tem želel sporočiti?”. 😉

…pesnik?…hahaha…ce si pesnisko nadarjen…super zate…sem antitalent v oblikovanju stihov(pravilno napisala?)…

Nobeno mi ni ljubo. Če že pa raje Natalija, je mehkejše in nežnejše.

Aurora, prekrasno ime.

New Report

Close