Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ime filip

ime filip

Z mozem zbirava ime za fantka in mozu je neizmerno vsec ime Filip. Meni sicer samo ime lepo zveni, se mi pa poraja vprasanje, kaksna verjetnost je, da ga bo okolica klicala Filipe ali pa Lipe, ker ob tem se pa kar stresem.
Kaj pravite? Poznate koga s tem imenom in kako so ga potem klicali prijatelji oz. okolica? Kako se lahko to ime klices slabsalo ali ljubkovalno?

še vse filipe, ki sem jih spoznala v zadnjih 30 letih, so klicali filip

kolegica ima filipa.

nima pa to ime nekih pomanjševalnic.

sicer pa ga bodo vsi klicali, tako, kot boste vi vztrajali.

No… meni je bilo ime všeč, sedaj pa mi sploh ni več. Mislim, da se nam okus spreminja. Ni mi pa znano, da bi kakga filipa klicali Lipe ali kaj podobnega. Meni ej recimo lepo ime Sergej, ampak vem, da bi ga klicali serđo, zato tega imena nisem dala. Moj je pač Jan.

Sosedje imajo 15-letnika s tem imenom. Vsi ga kličejo po imenu, tudi vrstniki. Edino njegova mami ga občasno še pokliče Filko (ko je bil manjši, ga je bolj pogosto tako klicala). Meni je ime všeč. 🙂

poznam filipa, ki sam sebi reče fafi.

mogoče ga bodo pa tako klicali, kaj pa veš…

Fafi?! O marija… Bo treba dobro premislit o imenu, ker fafija pa res nocem. 🙂
Vsak predlog, ki ga dam mozu mu ni vsec. Za puncko sva bila takoj enotna. Kaksen predlog? Sam da ni kaksen tiam, liam, taj…

Tevž
Tjaž

Moškim je veeeedno všeč Simon. Daj poskusi, vprašaj ga. Še vsakemu je blo, me firbec če je tudi tvojemu.

Filip je lepo ime. Kaj bodo otroci skomponirali iz kateregakoli imena, pa ne ves, zato je brez veze razmisljat o tem. Včasih vzdevek naredijo iz imena, včasih iz priimka, včasih iz nič…

Simon mu ni vsec, vztraja pri Filipu �

Ja, klicali so ga Filipi dipi.

Ime mi je še kar ok, a jih je zadnje čase res preveč in jaz bi izbrala kaj drugega. No, saj tudi sem 😉

Ne vem zakaj bi ga klicali dugače, menim, da moramo starši biti pozorni pri tem in okolico, predvsem stare starše, ki hitro najdejo kakšno izpeljanko, pomanjševalnico, opozarjat kako smo otroku dali ime. Naj to spoštujejo. Včasih je lahko problem tudi naglas, kar je pri Filipu možno.

Srečno pri porodu in uživajte lepe trenutke, ki vas čakajo.

Ampak, kako si to vedela??? Tudi mojemu je najlepše moško ime Simon!!!! Ne moreš verjet!

Filip je lepo ime, tudi tujina ga pozna, da nikoli ne bo imel problemov.
Iz vsakega imena pa se lahko naredi neka grozna izpeljanka, tako da na to ne misli.

Poznam enega. Ko je hodil še v OŠ, so ga klicali LIPKO, danes pa ga kličejo LIPE. Mogoče ga Filip pokliče doma žena. pa mogoče še kdo kdaj v službi. Za večino pa je LIPE.
Hočeš niočeš – ima pač tako ime.

Mi imamo doma Filipa in ga vsi klicejo Filip, doma ga obcasno poklicemo Filipinko….�

Nasemu Filipu zelo pase ime, in je res pravi Filip…je zelo ponosen na svoje ime, ker ima celo svoj otok….��

Neeeeee, Filip mi je eno grših moških imen.

Vsi Filipi, ki jih poznam, so ostali Filipi. Ime, ki ima redko pomanjsevalnico.

Filip ostane filip. Pa še kjut ime je. Priporočam 😉

Poznam enega. Ko je hodil še v OŠ, so ga klicali LIPKO, danes pa ga kličejo LIPE. Mogoče ga Filip pokliče doma žena. pa mogoče še kdo kdaj v službi. Za večino pa je LIPE.
Hočeš niočeš – ima pač tako ime.[/quote]

ja in star je že več kot 40 let, kajneda. bližje 60 kot pa 30.

saj lipije jaz tudi poznam. samo ti so že staaaaaari.
zato pa sem napisala zadnjih 30 let.

New Report

Close