Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ime Klemen

Ime Klemen

Kaj menite o imenu Klemen?

Lepo ime.

Meni je všeč.

Všeč.

Tudi meni.

meni pa ne,,verjetn zarad osebe ki mi je zoprna

V redu.

Zelo vsec.. pred leti v ozjem izbru 🙂
Ampak se sedaj ne vem izvora, pomena.. katera ve?

Večina Slovencev ga ne zna sklanjati.

mi ni všeč

Fajn, ker je Slovensko.

Če ga pa kdo ne zna sklanjat, se pa naj zamisli nad sabo. To ni problem Klemnov. V glavnem – lepo ime, ne prekratko, ne predolgo.

Ja ampak meni se lepše sliši klemenov,tudi če ni pravilno.

Ni ime problem, težava je intelekt. Katero ime pa ljudje znajo sklanjati….Samo, Niko, Miro, Miha, Luka itd itd………potem ti vsi odpadejo, ker so ljudje preneumni ali kaj?

Kako se sklanja Miha ali Luka?
Pri Luki ali LUku ali je oboje pravilno?

Po mojem laičnem mnenju je samo pri Luki pravilno. Če se motim, me naj kak strokovnjak/inja popravi.

Tudi Klemen se lahko na več načinov sklanja

Klemna, Klemena,
Klemnu, Klemenu

S Klemnom, Klemenom

A mar ni oboje prav?

oboje je pravilno, ker se Luka lahko sklanja tako po moško, kot po “ženski ” skalnjatvi

Ja, motiš se – oboje je prav, preverjeno.

Napačna je edino podaljšava s T – Lukata, Mihata, Mirota …

Moška imena na -a se lahko sklanjajo v ženski ali moški obliki, oboje je pravilno. Če pa vprašate mene – jaz vesno sklanjam z MOŠKO obliko, ker se mi pri Luku, Mitju, Gregu, Jaku sliši mnogo lepše in bolj normalno kot Luki, Mitji, Gregi, Jaki…

Ampak Klemen ni te kategorije. V čem je problem? Saj se enostavno sklanja, a ne?

Sklanja se enostavno, ampak ljudi bega izpad e-ja v izglasju, ki je lahko ali pa ne.

Aha, narečje. Notranjci izpuščajo, Gorenjci tudi… Ja, pri sklanjatvi se spušča, a ne? Klemnu, s Klemnom. Kako pa se sliši s Klemenom, prosim lepo. No, men se zdi logično, mogoče imajo tujci problem ampak to zame nima večjega pomena.

http://www.amebis.si/sklanjanje/

vpiši klemen!

Koliko besed zastonj v prazno. Poglejte v pravopis, str. 751, pravilno je “Klemena” in “Klemna”, oboje torej, pri čemer je kot prva oblika zapisana “Klemena”.

Kot Gorenjka še dodajam, da v svojem okolju ne poznam nikogar, ki bi šel “s Klemnom”, vsi gremo “s Klemenom”.

PikaN.

New Report

Close