Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ime Melissa

Ime Melissa

Zivjo, malo se odlocamo kako bo nasi dojencici, ki je na poti ime.. Pa zelimo tako bolj ekstravagantno ime, ne ravno vsakdanjih, bednih.. Imamo pa v druzini crko M tradicionalno, torej ime mora biti na M. In smo zasledili Melisso! Kako se vam zdi to ime?

Z enim s mi je prav všeč.

a mora biti dvakrat S?

Opaaa, še ena s tako tradicijo, vsi na M :-))))

Da nisva v žlahti? :-)))))

==================================================== Bogat si šele takrat, ko imaš nekaj, kar se ne da kupiti z denarjem.

Ekstravagantno in bedno. Ma svasta 😀

Vsakdanja imena so ti bedna? Imaš vse urejeno na podstrešju?
Sicer je pa ime Melisa zelo lepo.

Pa kaj ste tako omejeni z eno črko, razširite svoje obzorje.

SS_esovka od Merklove ☺

Sprejemljivo je, glede na ostala imena, ki jih dajejo, ekstravagantno pa ni.

Ekstravagantno bi bilo Medusa. Kot ekstravaganten odgovor na Medejo.

Ja če je tebi ime lepo ji ga daj. Itak jo boste verjetno vsi klicali lisa.
Meni je to zelo lepo angleško ime ampak za slovenskega otroka mi pa ni.

Melanija je lepše.

Meliso ima en “naš” od dol, pa jo kar Meli kličejo.

a niso melissa neki pocasti cukri

Meni ni vsec. Ne melissa, ne melisa, ne melanija.

Me skrbi, da dva s ne bosta dovolj, da ne bo bedno. Za vsak primer bi jaz dodala še Lilu ali kaj takega. Čez gvišno ga ni.

Haha, mogoce pa sva res kej v zlahti larix! Sicer pa sva z mozem hotela narest konec, pa sva na koncu rekka no pa naj bo se ta M za en cas. Hvala za mnenja, sem kar vesela na dosti pozitivne odzive.Morda sem z besedo ekstravagantno malo pretiravala, ampak usaka deklica res ne nosi tega imena. Medtem ko Nike, Ane, Sare so use.. Nikogar ne zelim uzalit, pa tudi ne pravim da so grda ta imena, samo malo “bedna” so mi pa res ze.

Aja, pa se tale dvo-s-jevska bolezen…Nama je to bolj vsec kot z enim. Ni nekega bistvenega razloga, pac se nama dopade. Mogoce ker me melisa bolj spominja na rastlino. Melissa pa dejansko niti malo! Pri izgovorjavi pa me sploh ne. Useeno je tudi meni to ime bolj za v tujini dat, ne pri nas, to je pravzaprav glavna dilema.

???

OMG

Kaj se čudite, saj veste kakšen tip ljudi daja otrokom odštekana imena in imena s tujimi oz dvojnimi črkami.

Melisa, Melita, Melina ali Melanija, brez podvojenih črk.

Melissa je lepo albansko ime. Če si Albanka, zakaj pa ne. Če si Slovenka, ti odsvetujem tovrstno ekstravaganco, ker soš izpadla neumna.

Točno tako. Dejstvo je, da ekstravagantno ime res pove veliko o okolju, iz katerega otrok prihaja, torej res izstopa. Samo ne tako, kot si njegovi starši mislijo 🙂 Avtoričini posti so samo dodatno potrdilo tega dejstva.

Ime niti ni tako slabo, boš pa z dvema “s” zakomplicirala življenje sebi in otroku. Ker boš morala čisto vedno povedati, da je Melisa z dvema s.

Mi ni všeč. Napisano izgleda izredno grdo. V izgovorjavi pa z dvojnim ss isto spominja na neko zelišče kot z enim s.

New Report

Close