Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Ime mi je Damjan- Suzana Tratnik

Ime mi je Damjan- Suzana Tratnik

Ste brali to knjigo? Kaj si mislite o njej? Bi jo dali brat 15 letniku?

Konkretnega knjige sicer ne poznam, a bom vseeno malo pametna. Osebno se mi zdi, da petnajstletnik pa res lahko že bere tako rekoč vse. Vsaj če se spomnim sebe, sem takrat obiskovala knjižnico za odrasle in brala vse živo – od tistega, kar je bilo primerno mojim letom, do – še veliko več tistega (slajšega), za kar bi splošno veljalo, da ni bilo 😉 Tudi mojim staršem pri tisti starosti niso več bdeli nad mojim bralskim okusom. Mislim, da mi to kake škode ni povzročilo – ne nazadnje je zdaj moj poklic povezan s književnostjo, od vseh tistih “neprimernih” knjig mi pa ni ostala nobena travma, “pokvarile” me niso, torej …

Prebere naj jo, če mu bo le všeč. Kolikor pa sem o tej knjigi slišala, se mi ne zdi, da bi bilo z njo, kaj “narobe” (v pomanjkanju boljšega izraza).

Opravičujem se za kup zatipkanih – sem malo prehitro stisnila Oddaj …

Jaz sem knjigo brala pred leti. Vem, da se mi je takrat zdela bolj mladinska kot knjiga za odrasle.

Oločno ja!

Knjiga je večplastna in primerna za srednješolske in odrasle bralce. Prevprašuje tematiko spolne identitete v sodobnem moško – žensko polariziranem svetu. Detabuizira ostale družbene spole ter nas poziva k tolerantnosti.

Torej potem, če razumem je za 15 letnika????

Ta knjige je eden izmed najboljših slovenskih mladinskih romanov. Absolutno je primerna za 15-letnike, primerna pa je tudi za odrasle. Res kakovostno besedilo na temo drugačnosti, sprejemanja, dopuščanja in odpuščanja.

Tish s tabo se popolnoma strinjam

Me veseli.

New Report

Close