ime peciva – ga poznate?
Lep pozdravček!
Tukaj imaš recept iz Ramine knjigice:
Za biskvit:
6 jajc
300 g sladkorja
200 g moke
30 g kakava
1/2 zavitka pecilnega praška
50 ml vode
Za kremo:
300 g margarine
200 g moke (ostre)
2 vaniljeva sladkorja
800 ml mleka
250 g sldkorja v prahu
Za preliv:
100 g margarine
160 g jedilne čokolade
Za posip:
300 g kokosa
Za biskvit penasto stepemo rumenjake, sladkor in vodo. V penasto maso vmešamo moko, kakav in pecilni prašek. Nazadnje dodamo še trd sneg iz beljakov. Pripravljeno maso vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo v vnaprej segreti pečici pri 190 stopinjah 25 minut. Pečen biskvit ohladiš in z obodom ali kozarcem izrežeš kroge premera 3 cm.
Za kremo zavreš 600 ml mleka in vanj zakuhaš moko in vanilijev sladkor, ki smo ju primešali v 200 ml mleka. Kuhamo toliko časa, da krema odstopi od posode, nato ohladimo. Margarino in sladkor penasto umešamo in dodamo kuhano kremo. Biskvitne kroge prerežemo na pol, eno polovico premažemo s kremo in prekrijemo z drugo polovico biskvita, nato s kremo premažemo še rog in ga povaljamo v kokosu. Kape zlagamo na pladenj. Za čokoladni preliv nad soparo razpustiš margarino in čokolado. Premešamo, da dobimo gladek preliv, in z njim vsako kapo prelijemo po vrhu (pazimo, da nam čokolada ne spolzi po robovih). Postavimo v hladilnik za vsaj tri ure.
Moje mnenje:
Sama sem jih naredila decembra in so bile zelo dobre……pa vsi so jih pohvalili. Za kremo nisem dala toliko margarine, ker bi bilo preveč mastno……sama sem dodala limonino lupinico, da je bolj aromatično in je bil okus kot od pudinga. Le kaj naj ti rečem…..poskusi, ker ti ne bo žal. Pa DOBER TEK! :))