Ime za otroka: Taras
jao kaj vam je ljudje…ti ni sumljivo že v osnovi, če moraš še pri nasvetu ali je to ime za fanta ali punco…
pa dejte no nehat “cahnat” svoje otroke, postavite se v otrokova odraščajoča leta in otroško ter mladinsko neposrednost,…
ali pa postavite se v vlogo, da bi morali celo življenje vsakemu, ki bi se predstavili svoj ime povedat trikrat štirkrat, da ga sploh kdo razume,…
dejt no…
Če si ljubiteljica zgodovinskih romanov, potem ti bo znano ime Taras Bulba in njegovo poslanstvo.
Ponavadi ljudje s tovrstnimi takimi manj pogostimi imeni poimenujejo svoje otroke, ker simbolozirajo določene zgodovinske dogodke, junaštvo, mogočnost, (Tako kot npr. Aleksander Veliki, Cezar, ipd……) Ampak to ponavadi naredijo starši, ki imajo zelo razvito umetniško/ustvarjalno žilico in poistovetijo otroka z imenom junaka
Meni je ime Taras zelo lepo.
TARAS
Usage: Ukrainian, Russian
Other Scripts: Тарас (Ukrainian, Russian)
Pronounced: tah-RAHS (Russian) [key]
Ukrainian and Russian form of the Greek name Ταρασιος (Tarasios), which possibly means “from Taras”. Taras was an Italian city, now called Taranto, which was founded by Greek colonists in the 8th century BC and was named for the Greek mythological figure Taras, a son of Poseidon. Saint Tarasios was an 8th-century bishop of Constantinople.
Zelo všeč in je bilo pri meni v ožjem izboru v drugi nosečnosti.
Pa mož ni bil najbolj zato, na koncu sem se strinjala z njim, da je morda ime pri nas res še malo preveč eksotično.
Sinu sva tako dala eno drugo ime, tudi iz literature. Pa tudi ime starejšega sina kaže na to, da ima mami rada klasično literaturo.
Veš kako je s temi imeni. gotovo se boš (kot vsi) odločila in dala otroku najlepše ime, kar se jih boš zmislila.
jaz sem že naredila tako. dala sem otroku lepo staro slovensko ime. in zadnjič se najde en fant na igrišču (o tem, kako je bilo ime njemu in kaj si mislim o njegovem imenu, ne bom), ki se je začel zelo glasno norčevati iz mojega štiriletnika, da njegovo ime pa že ni ime in da to ni nič in dan i ničemur podobno.
ni bil prizadet samo otrok, tudi meni je prišlo do živega. in sem začela razmišljati, če bo zdaj v času raznih novodobnih imen prišlo do tega, da se bodo iz mojega fanta norčevali, kakšno ime da ima (po mojem mnenju seveda najlepše)
tako da – karkoli narediš, lahko bo dobro, lahko ne bo. ob kakšnem trenutku bo dobro, ob drugem tudi ne.
Tudi jaz imam tako “posebno” ime, drugačno, kot drugi. In v kakšnem trenutku mi je bilo hudo. nekateri so se delali norca iz mene, v otroštvu bi najraje zamenjala ime … zdaj sem zelo ponosna nanj. vem, zakaj sem dobila tako ime (in meni se zdi pomembno, da mi mami metala kovanca po stopnicah in poslušala, kako zveni in mi dala tako ime, ampak za tem, kako mi je ime trdno stoji). in zdaj imena ne bi zamenjala za nič na svetu.
takle imamo
ne nisem nič pametna, meni je čisto vseeno saj ni to moj otrok.Ampak tale Lojzek bo pa bogi ja, ko ga bodo v šoli hecali
pred časom so tudi dinozavri letali po naši zemlji pa jih sedaj ni več ker so izomrli, kajne?[/quote]
Otroci ga ne bodo hecali, če se v njegovo ime ne bodo vtaknili njihovi moderno usmerjeni starši.
Dej enmu Drek naslednjemu pa Govno. Zakaj pa ne? Je unikatno, nihče drug ga nima, je nekaj posebnega za vašega special sončka ali sončico in lahko se dodatno preseravate da se naglaša govnO in ne gOvno pa še fajn pašeta skupaj imeni. O imenu si ne mislim ničesar, si pa veliko o starših, ki so nesposobni dati otroku normalno ime, ki bi pasalo v naš življenski prostor in ne v živalski vrt!
Kar pišeš tukaj je samo odraz tvojih bednih možganov. Tebi ne pomaga niti če so te poimenovali Marija Terezija, Meta, Alenka ali Lojzka, še za v živalski vrt nisi dovolj dobra, kvečjemu bi bila kakemu znanstveniku zanimiva na secirni mizi, da ugotovi kako to, da tvoji možgani v velikosti lešnika še niso uspeli izpast iz glave skozi uho.