Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ime za sina Srbobran

Ime za sina Srbobran

Mož je Srb po materi. Odraščal je le z materjo, saj ju je oče zapustil, ko je imel mož 3 leta. Zanj so skrbeli mati in stari starši, zato mož sebe čuti kot Srba in ne kot Slovenca. Njihova Srbska identiteta je zanje zelo čustvena zadeva, saj izvirajo iz področja Kosova, kjer s Srbi ne ravnajo najlepše. Ko je ulzrazvok pokazal, da pričakujem sina je bil mož zelo ponoson in počasi me je pripravil na to, da je ime za sina že izbrano. Na mojo grozo je to ime Srbobran. Vem da zatem stojita njegova stara starša, ki sta ga prepričala v to. Moževemu pradedu je bilo ime Srbobran. Da bi zadeva bila še bolj smešna ima moj mož zelo slovenski priimek. Ko sem taščo vprašala zakaj, ko sta šla z njenim možen narazen ni vzela nazaj svojega priimka, je bila samo tiho. Mislim da je imela veliko ugodnosti od moža, saj jima finančno ni nič manjkalo, pa čepraj je bil sinov oče čustveno popolnoma odsoten. Skratka ime Srbobran in zelo slovenski priimek. Slišati bo absurdno. Kako naj moža odvrnem od njegove zahteve, saj je neomajen?

Ne predstavljam si, da bom morala dojenčka klicati Srbobran. Pa to je tako grobo in nerodno mi bo.

Nehaj uporabljati prekleto besedo Srbi, a je prav poslovenjeno govedo?!?

Odgovor na objavo uporabnika
Vesel oče, 28.03.2025 ob 10:31

Nehaj uporabljati prekleto besedo Srbi, a je prav poslovenjeno govedo?!?

Prosim?

Grozno, da se o osnovnih stvareh, kjer gre za dve različni veri, ne zmorete prej kaj pogovoriti. Predno sploh zanosiš. Če je tolk zaveden Srb, zakaj si pol ni najdu ene sebi bolj primerne za njegovo vero. Da bo otrok spet en pink ponk med dvema odraslima. Oz. med odraslimi. Vztrajaj da dobi zraven še slovensko ime oz. tako, da morda otrok kasneje ne bo v stiski. Če je versko načelen, ga glih ne boš odvrnila. A ppred nosečnostjo nisi opazila, da boš imela srbsko komando in da so kompromisi nemogoči? Sicer tud če je morda provokacija, se verjetno take stvari dogajajo.

Vsaj ime s pomenom in tradicijo je.

Vsaj, 28.03.2025 ob 10:37

Vsaj ime s pomenom in tradicijo je.

Ja že, ampak kako se sliši Srbobran Dolinar?

Daj 2 imena in Srbobran samo v izpisu bo imela crka S. Npr.

Miha S. Novak

Lepo ime.

danes je to grozno. Še par let ko bodo srbi v sloveniji zahtevali srbske republike al pokrajine, mu bo pa to ime prineslo prednost, bo lažje prilezel dalje. Zelo taktično ime.

A ti ni jasno kdo te je oplodil? Po toči jokati je prepozno. Nič ne bo. Kretena imaš in celo življenje boš pod komando.

Loči se, pa še to ti ne bo pomagalo.

Fant bo Srbobran. In ti ga BOŠ MORALA tako poimenovati.

Pa srečno. Škoda, s kamim Janezom bi prav dobro shajala, pa Mihca povila.

mARIJA NOVAK ORJAK, 28.03.2025 ob 12:25

A ti ni jasno kdo te je oplodil? Po toči jokati je prepozno. Nič ne bo. Kretena imaš in celo življenje boš pod komando.

Loči se, pa še to ti ne bo pomagalo.

Fant bo Srbobran. In ti ga BOŠ MORALA tako poimenovati.

Pa srečno. Škoda, s kamim Janezom bi prav dobro shajala, pa Mihca povila.

Sam kaj, ko pa znajo biti Srbi tako lepi in strastni. Bolj kot Janezi.

Tadeja547, 28.03.2025 ob 10:37

Prosim?

Saj to ni pravi veseli oče, to ga nekdo fejka, ćefur pač, najbolj ga pa boli ko njegove kličemo srbi, ker jih rit srbi pa se pač prakajo ker jih srbi !

Spraly, 28.03.2025 ob 11:59

danes je to grozno. Še par let ko bodo srbi v sloveniji zahtevali srbske republike al pokrajine, mu bo pa to ime prineslo prednost, bo lažje prilezel dalje. Zelo taktično ime.

Zakaj raje ne Kosobran, ni  Kosobrin, je pa branilec Kosova, izgubljenega Kosova, zato bi bilo bolje Kosobran, saj njegovi bodo znali prepoznati dobre namene staršev.

Lepo tradicionalno srbsko ime, nekaj pofobnega imajo Hrvati kot Hrvoje.

S tradicionalnimi etno imeni, ki ne spadajo v drugo okolje kot je v tem primeru Slovenija, bo imel otrok velike težave, sploh pri zaposlovanju. Javni sektor mu bo nedostopen, ker je nepisano pravilo, da se neslovencev ne zaposluje, v realnem sektorju pa se bo soočal s šovinističnimi delodajalci in se boril za kos kruha.

Dajte otroku bolj sodobno ime. Recimo Uroš je lepo tradicionalno srbsko ime, ki smo si ga prisvojili tudi Slovenci.

Anonimno 2524, 28.03.2025 ob 12:54

Zakaj raje ne Kosobran, ni  Kosobrin, je pa branilec Kosova, izgubljenega Kosova, zato bi bilo bolje Kosobran, saj njegovi bodo znali prepoznati dobre namene staršev.

Kosovo je sestavni del Srbije po resoluciji 1244 in kumanovskem sporazumu. Albanski OVK teroristi so dobili po nosu na Košarah, Drenici in Paštriku. Najbolj na Paštriku.

skušnjava, 28.03.2025 ob 12:33

Sam kaj, ko pa znajo biti Srbi tako lepi in strastni. Bolj kot Janezi.

Podpis.

Ažbe, 28.03.2025 ob 12:57

Lepo tradicionalno srbsko ime, nekaj pofobnega imajo Hrvati kot Hrvoje.

S tradicionalnimi etno imeni, ki ne spadajo v drugo okolje kot je v tem primeru Slovenija, bo imel otrok velike težave, sploh pri zaposlovanju. Javni sektor mu bo nedostopen, ker je nepisano pravilo, da se neslovencev ne zaposluje, v realnem sektorju pa se bo soočal s šovinističnimi delodajalci in se boril za kos kruha.

Dajte otroku bolj sodobno ime. Recimo Uroš je lepo tradicionalno srbsko ime, ki smo si ga prisvojili tudi Slovenci.

Kakšne traparije ste eni sposobni sproducirati, pa to ni res. V katerem delu JS pa se jih ne zaposluje?

Tadeja547, 28.03.2025 ob 10:22

Mož je Srb po materi. Odraščal je le z materjo, saj ju je oče zapustil, ko je imel mož 3 leta. Zanj so skrbeli mati in stari starši, zato mož sebe čuti kot Srba in ne kot Slovenca. Njihova Srbska identiteta je zanje zelo čustvena zadeva, saj izvirajo iz področja Kosova, kjer s Srbi ne ravnajo najlepše. Ko je ulzrazvok pokazal, da pričakujem sina je bil mož zelo ponoson in počasi me je pripravil na to, da je ime za sina že izbrano. Na mojo grozo je to ime Srbobran. Vem da zatem stojita njegova stara starša, ki sta ga prepričala v to. Moževemu pradedu je bilo ime Srbobran. Da bi zadeva bila še bolj smešna ima moj mož zelo slovenski priimek. Ko sem taščo vprašala zakaj, ko sta šla z njenim možen narazen ni vzela nazaj svojega priimka, je bila samo tiho. Mislim da je imela veliko ugodnosti od moža, saj jima finančno ni nič manjkalo, pa čepraj je bil sinov oče čustveno popolnoma odsoten. Skratka ime Srbobran in zelo slovenski priimek. Slišati bo absurdno. Kako naj moža odvrnem od njegove zahteve, saj je neomajen?

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Srb s Kosova, Srbobran s slovenskim priimkom, buahaha

Motaj, motaj!, 28.03.2025 ob 14:35

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

NO saj, pol bodo rekli, sem ti. Bo čast 😅☺️☺️☺️☺️

Dogovor o drugem imenu ali ločitev.

ahahgahahahahahahhahaha

Anonimno 4358, 28.03.2025 ob 14:25

Kakšne traparije ste eni sposobni sproducirati, pa to ni res. V katerem delu JS pa se jih ne zaposluje?

– Ministrsvo za notranje zadeve, policija, redarstvo…

– Ministrstvo za kulturo

– Ministrstvo za šolstvo, znanost…

– Ministrstvo za delo, družino…

– Ministrstvo za infrastrukturo

– FURS, ZZRS, ZRSZZ, OS, SŠ, fakultete, RTV, knjižnice…

– agencije, direktorati, organi v sestavi, javne uprave, občine, inšpektorati, carina, NVO…

Izjema za neslovence je Zdravstveni sistem kjer primanjkuje zdravnikov in zdravstvenega osebja.

Javni sektor je za neslovence zaprt. Nepisano pravilo, ki so ga zapečatili osamosvojitelji in še vedno prevladuje v glavah slovenceljnov.

Kok si  butasta noo, zdej pa tle druge ljudi obremenjujes s svojimi problemi. Ja reč da neee, da ti gre na bruhanje ob tem imenu in pika.Lahko se pa oni vsi trije preimenujejo v “Srbobrana” Fuuj kaksno grdo ime pa še slovenec bo otrok ce se bo  v sloveniji rodil slovenki.

New Report

Close