Ime za sina Srbobran
Anonimno 2664, 28.03.2025 ob 15:54
Tadeja547, 28.03.2025 ob 10:22
Mož je Srb po materi. Odraščal je le z materjo, saj ju je oče zapustil, ko je imel mož 3 leta. Zanj so skrbeli mati in stari starši, zato mož sebe čuti kot Srba in ne kot Slovenca. Njihova Srbska identiteta je zanje zelo čustvena zadeva, saj izvirajo iz področja Kosova, kjer s Srbi ne ravnajo najlepše. Ko je ulzrazvok pokazal, da pričakujem sina je bil mož zelo ponoson in počasi me je pripravil na to, da je ime za sina že izbrano. Na mojo grozo je to ime Srbobran. Vem da zatem stojita njegova stara starša, ki sta ga prepričala v to. Moževemu pradedu je bilo ime Srbobran. Da bi zadeva bila še bolj smešna ima moj mož zelo slovenski priimek. Ko sem taščo vprašala zakaj, ko sta šla z njenim možen narazen ni vzela nazaj svojega priimka, je bila samo tiho. Mislim da je imela veliko ugodnosti od moža, saj jima finančno ni nič manjkalo, pa čepraj je bil sinov oče čustveno popolnoma odsoten. Skratka ime Srbobran in zelo slovenski priimek. Slišati bo absurdno. Kako naj moža odvrnem od njegove zahteve, saj je neomajen?
Kok si butasta noo, zdej pa tle druge ljudi obremenjujes s svojimi problemi. Ja reč da neee, da ti gre na bruhanje ob tem imenu in pika.Lahko se pa oni vsi trije preimenujejo v “Srbobrana” Fuuj kaksno grdo ime pa še slovenec bo otrok ce se bo v sloveniji rodil slovenki.
Plus oče od otroka je Srb samo po materi, kar pomeni, da bo otrok tri četrt Slovenec.
Pečena si, na koncu boš požrla cmok in mali bo Srbobran. Ker pametnejši odneha in to ni tvoj mož. Si si pa skopala jamo, če že pri otrokovem imenu ne najdeta skupnega jezika, ga tudi pri vzgoji, veri,… ne bosta. Vedno boš popuščala, če boš hotela mir v hiši. A za punčko že imata ime? Ko boš rodila naslednjega otroka? Branislava, Traktomirka, Tihana?
Sina lahko skrajšano kličeš Branko, bolje kot da je Srbko….
Želim ti mirno nosečnost in porod, btw.