Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ime Žak za fantka

Ime Žak za fantka

Noseča sem s fantkom 7 mesecev in z možem razmišljava o imenih. Zelo je obema všeč ime Žak, a odzivi starih staršev in sorodnikov so vsi nasprotujoči. Pravijo, da je to ime za psa, ali da ni slovensko , itd. , itd. Nama se zdi pa zelo močno ime in v Sloveniji jih je že kar nekaj. Kaj mislite o tem imenu vi ? Prosim za mnenje.

če smo čist iskreni tudi Janez ni slovensko ime

Katastrofa!
Niti psu ne bi dala tega imena. Mogoče bi dala to ime papagaju, hrčku, zajčku,….
Zdaj si pa predstavljaj odraslega moškega z imenom Žak. Jaz si ga ne. Žal.

Jacques je lepo, v Sloveniji pa na zalost potegne na Žak, Pak, Mak varianto.

Za papagaja da, za otroka ne.

Žak, Pak, Mak, a niso bili to trije racmani iz Mikijevega Zabavnika?

[img]https://s2.mojalbum.com/10214142_17373706_17432810/poslikave-brez-ozadja/jaka-racman-ter-pak-zak-in-mak.jpg[/img]

ne vidim zakaj ta imena ne bi imeli otroci, če so nas že v tem duhu že od malih nog vzgajali v zabavniku

Bili so Žak Pak in Mak, ampak so bile veveričke mislim da. Racman je bij Jaka.
No, Jaka bi bilo boljše ime za fantka kot pa Žak. Res.

Zak, Pak in Mak, Jaka Racman in Skopusnik iz Racjigrada. Ima pa ena bivsa smucarka otroka z imenom Mak. Pa se ena znana (preseratorka) hcerko z imenom Princesa.

Meni je lepše z “Z”- jem, Zak. Če je vama všeč Žak, mu dajta tako ime. Če se boš ozirala na mnenja drugih, bo otrok ostal brez imena, ker nikoli nobeno ime ne bo vsem všeč.

Bili so Žak Pak in Mak, ampak so bile veveričke mislim da. Racman je bij Jaka.
No, Jaka bi bilo boljše ime za fantka kot pa Žak. Res.
[/quote]

Pardon. Bili so mali racmani ja.

– Ne poznam psa z imenom Žak.
– slovenska imena so tista, ki v slovenščini nimajo pomena, če ga pa imajo, morajo biti svetniška. V nasprotnem primeru so čefurska.

– Ne poznam psa z imenom Žak.
– slovenska imena so tista, ki v slovenščini nimajo pomena, če ga pa imajo, morajo biti svetniška. V nasprotnem primeru so čefurska.
[/quote]

? Slovenska imena v slovenščini nimajo pomena? Svetniška pa ja?
Zak je naprimer Zachary/ Zaharija
Jacques pa izvira od hebr. Imena Jacobus tj. Jakob, slovenska izpeljana je tudi Jaša.

Na Primorskem je žak narečna beseda za copat.

poznam enga žaka, super dečko je … jaz se nikoli nisem ozirala kaj si kdo misli o imenih mojih otrok

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Kje na primorskem?

Dajta mu tako ime, zakaj ne? Brez veze se ozirat preveč na mnenja ostalih, itak sta se vidva odločila za naraščaj in čisto okej se mi zdi, če tudi ime izbereta zanj tako, kot vama zveni lepo. Tudi meni je simpatično ime btw, spomnim se pa enega samega…že to se mi zdi fino😉

Prekajen meso dl cajt gvera;)

V Franciji dobro zveni, pri nas lepše Jakob.
Asocira me na žakelj cementa al pa krompirja.
Pomen naj bi bil “on sledi za kom”…ni ravno nek pomen.
Tako da, če je vama všeč, zakaj pa ne.

Žak je ime našemu mačku, sosedov pes je Žak v stripih je bila raca Žak, daj mu raje prvo črko spremeni in mu daj ime Fak. Fak je krasno in redko ime za tvoje dete.

Potem je smiselno, da je ime “žak” v Sloveniji baje kar močno (pogosto), kar je pa tudi edino, kar ta beseda “močno” lahko zanj pove. V Sloveniji je namreč tudi število copatarjev kar “močno”.

Tolminska

To ni primorska, bodimo pošteni. 🙂 No kakorkoli že, prvič slišim. Pa sem imela sošolke in cimre od tam več let.

Sprejmi kompromis in naj bo namesto Žak njegovo ime Žan!
Je lepo, sprejemljivo, že dokaj znano, novejše in še lepo zveni.

…..In, če te ne moti, je Žan že vsak drugi fantek. Sicer zelo lepo, a že oguljeno.

Naj mu da ime Skrečo, Gomčo, Puk, Fin, Pin, Čin, Bin, Dim ali Seko to so čisto nova imena.

New Report

Close