Imela sem RD-partner mi ni dal darila
preden bo milijon bolj ali manj jokajočih odgovorov – tip je parazit, ki živi na račun njenih staršev in nikogar ne spoštuje, njo pa še najmanj. ne spoštuje pa je, ker mu dovoli, da jo ima za zadnjo rupo na sviralu, ona pa še vedno proseče gleda in čaka, da se bo spomnil, na njen ljubi rojstni dan. od vseh problemov v tej zvezi, je darilo še najmanjši problem. za reševanje tega pa ni volje a ne? Bogi je samo otrok, ki mora rast v takih odnosih in se uči slabih navad.
Cel čas se že sprašujem od kje ste vzeli, da ŽIVI ON NA RAČUN NJENIH STARŠEV?
Res od kot ste sedaj to privelkli?!
Prav je da si užaljena zaradi tega,ker ti ni voščil osebno,tisti poljub bi pa ti lahko dal.Za darilo pa je brez veze,da se sekiraš,tudi moj meni letos nič ni kupil,saj nima denarja,pa nisem nič jezna.Ne bodimo take.To glede osebnega voščila pa mu le povej odkrito v obraz:),morda se on tega sploh ne zaveda.
včeraj me je dajala noč brez sna (bolezen) in glej vraga, ravno berem temo o tem, da en mož se ne počuti dovolj domačega v ženini družini. in je gospa napisala, kako njen mož, ki živi na račun njenih staršev, niti spoštovanja ne pokaže. potem pa padem direkt na njeno temo. priznam, da sem se počutila že malo control freaka, ampak a ni pošteno, da odgovoriš po pravici, kot da bi jo sedajle lažno tolažila?
pa kaj je vam ženske, veliko moških je pač drugačnih …če imata drugače normalen lep zakon, mu je pač potrebno včasih kaj povedat. Tudi moj mož se na začetku večkrat ni niti spomnil na moj rojstni dan , pa se mu počasi dajala vedeti, da mi ni prav in da sem zato žalostna .Ko se je to zgodilo drugo leto zapovrstjo, pa sem mu prav lepo povedala, da če se jaz spomnem na vse družinske člane , potem pričakujem, da se on spomne name … ..ker vem, da je pozabljiv ( pa je drugače krasen mož) , včasih že kak dan pred rojstnim dnem malo namignem , recimo rečem da bomo ta dan jedli kaj dobrega …. in tako se več ne zgodi, da mi ne bi izkazal pozornosti na moj rojstni dan , ne maram pa da mi kupuje neumnosti, zato mu rada kar sama predlagam, kaj bi imela -pa definitvno nič dragega ….
Moški so pač v veliko primerih drugačni , ženske jih pa ponavadi lahko spremenimo :::)))
samo malo potrpljenja in veliko odkritih besed, pa bo vsem lažje :::))
Pa s kakšnimi ignoranti to živite, da je popolnoma normalno, ko se ne spomnijo na rojstni dan svoje žene/partnerke. In jim je po drugi strani takorekoč za aplavdirati, če se vsaj spomnijo.
Kaj pa ve naredite, ko ima partner rojstni dan? Mu voščite? Spečete torto? Ga peljete na večerjo? Pripravite domače praznovanje? Se z otroki dogovorite, da narišejo čestitke?
Kaj pa ko je vaš rojstni dan? Se otroci sami spomnijo ali jih spomni oče? A vam kdo organizira praznovanje ali ga morate same?
Saj ne gre za darilo, gre za pozornost. Za čestitke, lepe želje, objem, rojstnodnevni zajtrk, večerjo, ki jo skuhaš namesto svoje žene, ne rabiš bogatije. Če denar ni takšen problem, potem pa tudi en cvet ali tortica v slaščičarni nista takšno bogastvo, da bi ga bilo nemogoče investirati v partnerkin rojstni dan.
Živita skupaj, imata otroke, torej poznata VAJINO finančno stanje in poznata VAJIN odnos (komunikacija, povezanost, odprtost, iskrenost, prijaznost, spoštovanje,…).
Finance:
Če veš, da si lahko privoščita darilo zate, potem mu pač povej, da si želiš to in to in da če ne bo kupil on, boš ti.Če si ne moreta privoščiti nekih daril, potem ga pač lahko razumeš, zakaj ni ničesar kupoval. Lahko smo pametni, pa rečemo: pa bi vsaj en cvet….ja, to je 5-10 EUR. Pa bi vsaj ene čokoladice (tudi od 5-10), seveda, kaj vse bi lahko – pa bi bila ona zadovoljna??
Odnos:
Če njemu tako nejasno “namiguješ” in igraš užaljenost (kot si opisala nam), potem ga razumem, da niti ne ve, kaj bi kupil oz. ne ve, da nekaj pričakuješ.
Kako je bilo pa na začetku, pa prejšnja leta, kaj pa on dobi, kako mu ti izrečeš voščila, v kakšnih odnosih sta, sta iskrena, si lahko zaupata, mu ubesediš svoja pričakovanja, svoje dvome, jezo in pojasniš svojo žalost? Poskusi z besedami, opisovanjem sebe, svojih občutkov – bo takoj vedel, česa si želiš. Moški namigov pač ne razumejo in po večini noso rojeni Don Juani ali Casanove, da bi recitirali poezijo in nosili sveže vrtnice – so praktični in neredijo tako, kot so navajeni (vzgoja, vzgledi od doma) ali tako, kot jim naročiš! Komunikacija torej, besedna!
Midva si nikoli ne kupujeva daril!
Sem prav vesela te teme, pa ne zato, ker se je tebi to zgodilo, ampak, ker sem tudi sama hotela odpreti podobno temo, zdaj mi je pa ni treba.
Torej, jaz te razumem. Tudi meni se je nekaj mesecev nazaj zgodilo enako in sem bila žalostna. In ti povem, da me občasno še kar zgrabi, torej nisem pozabila. Med tem je tudi on že imel rojstni dan in sem mu darilo kupila. Nekak ni v meni, da bi mu zdaj to “vrnila”. Nekaj dni po mojem rojstnem dnevu se je zgodilo še nekaj, takrat sem izbruhnila in sem mu povedala.
Meni je bilo lani grozno, ko za najino prvo obletnico nisva bila skupaj (ne živiva skupaj) pač pa je po naklučju kosil z otroci in BIVŠO ŽENO, ker imajo pač lepe odnose, tudi jaz jo poznam. Ampak obletnica je pa obletnica pa je 1x na leto, pa meni je pa to veliko pomenilo, pa ne zaradi ne vem kakega darila, ampak za to, da bi se potrudil, da bi bila skupaj. Njegov odgovor: ČE TI JE PA TAKO VELIKO POMENILO, BI PA TI K MENI PRIŠLA.
bolelo je zeloooooo!! dolgo. Ampak sem mu to tudi enkrat (čisto malo kasneje, ker takrat ni razumel) razložila, kako sem se počutila in mi je obljubil, da bo druga drugačna.
Zdaj pa bomo videli….
Moj nasvet: ne joči sama, povej mu svoje občutke in kaj se ti zdi.. če cel svet kupuje darila za svakojake priložnosti, zakaj si ga tudi ti ne bi zaslužila, pa magari vtga sosedovo vrtnico.
Jaz sem še vedno dal darilo za RD in ponavadi tudi kaj dobim za svojega. Ga pa letos ne bom dal oz res samo kako rožico in ji tudi povedal zakaj ne (Ker se bom izprsil toliko več za dopust).
Pa saj tudi čez leto dobi pogosto kaj (npr. 1 teden nazaj sem ji kupil novo bundo, ker si je zaželela daljšo)
ja, šlo se je bolj za to, da sem si želela pozornosti v smislu voščila – da ko je prišel domov, bi me objel, mi povedal da me ima rad itd, ker očitno ni pozabil, če mi je zjutraj poslal sms. sem mu popoldne to povedala, da sem zato žalostna in da mi ni vseeno, in se je razjezil užaljeno na mene da on ne bi bil užaljen, da sej mi je zjutri sms poslal (govorite kar hočete, ampak vsak pričakuje, da mu partner v živo kaj pove, da poljubček in ga objame). potem se je namulal in šel spat. mene je žrlo do 3h zjutraj, pa sem mu napisala pismo – ker se z njim ne da pogovarjat. no, napisala sem 4 strani, in se nisem pizdila in jamrala, ampak sem mu razložila zakaj me boli, kaj me moti, zakaj se ne more pogovarjat z mano, da mi je hudo ker ga mam rada in sem tudi utemeljila, da jaz bi komaj čakala da pridem k njemu domov, mu voščim, ga objamem, povem da ga imam najrajši na svetu itd, če bi imel rd. ja,lani sem dobila voščilo, darilo, me je za vikend peljal v toplice (še za valentinovo zraven:)). drugače me ne razvaja. pa sej niti ne pričakujem, ampak lahko bi dal 3evre za eno rožico ker ve da obožujem cvetje, in lahko bi mi voščil. no, naslednji dan mi da čokolado na mizo in doda: tole sem ti kupu da se boš mal ohladila. HALO? mi je žal da nisem bolj karakter, vrgla bi mu jo iz bajte in ga nagnala idijota. js se nimam za kej ohlajat, če še pisma ni razumel, ki je bilo direktno in lepo napisano. eh 🙁 res ne vem.
in ja, če bi me imel res rad, in če bi partnerji imeli res radi vas, na to ne bi pozabili. ker je to osebni praznik osebe, ki ti je najbližje. ne vem pa kako sem lahko tako neumna da še kar vztrajam in nasedam na lepe besede in obljube. itak skos samo govori in obljublja. pa tudi, bi prišel prej domov če bi mu kaj več pomenila, ne pa da je cel dan lajhal okoli in šel še s frendom na pijačo. vse vem, ampak mi ne kapne dokončno v glavo. res sm neumna 🙁
POZDRAVLJENI!ME RES RES ZANIMA MNENJE,KAJTI SVOJEGA ŽE IMAM:-)IN SICER ZA MIKLAVŽKA SEM OD SVOJE SIMPATIJE DOBILA MEDVEDKA IN ČOKOLADICO(ZELO LEPA POZORNOST),A KAJ KO SM ZJUTRAJ POGLEDALA MEDVEDKA NI BIL RAVNO IZ TRGOVINE:-(,GOR SO BILE SMETKE,KOCINE IN SMRDEL JE PO ZATOHLEM!SM SIMPATIJO VPRASALA ALI JE TO ON KUPIL IN OD JECLJA JA SM .HMMMM MENI JE TO LAŽ NA LAŽ!KAJ PRAVITE
Obnašanje tvojega partnerja je otročje in žaljivo. Ko si mu povedala, bi se ti moral vsaj opravičiti ne pa, da se muli! Haloooo Žal bošob njem doživela še veliko razočaranj.
Forum je zaprt za komentiranje.