Imela sva najlepšo romanco, ljubim ga, na božič me je pustil zaradi tega …
zanima me635, 27.12.2024 ob 17:37
Zakaj si umazano posodo odložila na rob mize, namesto da bi jo nesla v korito? Namenoma, da bi ostanke pojedla mačka? Vidva pa bi zraven jedla sladico? Najbrž je to provokacija.
Mačke naj ne bi jedle ostanke hrane, ki je za ljudi.
Glede tega, da mačke ne smejo jesti hrane za ljudi razen kakšen pust kos kuhanih piščančjih prsi ali brez začimb in brez soli popečena piščančja jetrca, ampak le občasno., se strinjam.
Imam mačke, sem jih potrpežljivo odvadila plezati po mizi in pultih ampak vseeno vsak dan malo posesam stanovanje in zbrišem pulte, police…Ni mi pa problem, če se kakšne dlake primejo deke na kavču, pač s širokim selotejpom vsak dan odpravim dlake, pa četudi kakšna ostane me prav nič ne moti. K nam na obisk so vabljeni samo tisti ljudje, ki imajo radi živali, ki se jim ne gnusijo, ker drugačnih ljudi ne maramo. Pa imamo zelo veliko obiskov, včasih res preveč. Sem vesela, da imamo takšno fajn družbo. Med njimi je tudi nekaj takih, ki nimajo svojih živali pa se ne zmrdujejo ampak in naše živali vedno radi vidijo.
Avtorica, mislim, da je tema provokacija. Ampak, ker si že toliko enega truda vložila v tale svoj spis, naj vseeno odgovorim.
Tudi pri nas doma smo ljubitelji živali, predvsem mačk. Imamo eno mačko, ki bi gotovo z veseljem šla jest na mizo, pa ne nujno jest, ampak bi pač skočila na mizo iz veselja. Tega ji ne pustimo. Vedno ji preprečimo. Mačka se položi na tla in odločno reče NE. Pa saj itak dobro ve, da ne sme na mizo, poskuša pa vseeno. Mačka ima svoje posodice za hrano in vodo in tam se hrani. Pika.
Tale tvoj možakar ima pač drugačne poglede na te zadeve kot ti. Spremenila ga ne boš. To mu je odvratno. Bolje, da ga preboliš in v bodoče raje iščeš nekoga, ki je ljubitelj mačk.
P.S. Če bi bila ti resnična ljubiteljica mačk, ne bi živali nikoli dajala ostankov svoje hrane, saj je človeška hrana za živali čisto preveč slana in začinjena in nikakor ni dobra za njihovo zdravje!! Mačka naj ne skače na mizo, odvadi jo tega.
obupana, objokana, na dnu, 27.12.2024 ob 14:00
Po več neuspešnih zvezah sem spoznala njega. Simpatičen, zabaven, rad preživljal čas z mano, razgledan, zaposlen v zdravstvu, dober z mano v vseh pogledih. Namenjal mi čas, me razvajal, spoznavala sva se na izletih, skupaj preživela dan ali dva in tako je hitro minil čas od poletja. Dobivala sva se zunaj in bila nekajkrat pri njem, pri meni pa zaradi slučaja vse do sedaj ne. Tega se nisem sama izogibala, ampak je tako naneslo. Lahko rečem, da sem bila eno z njim. Začela sem ga imeti rada, ceniti še bolj vsako malenkost, začela sem ga ljubiti … Želela sem, da skupaj preživiva božič in sem ga povabila k sebi.
Sama sem skuhala večerjo, pripravila sladico, imela v načrtu da se potem razvajava in gledava filme, ko se mi je v trenutku vse podrlo. Pojedla sva in rekla sem, da bom prinesla sladico, ko sem krožnika z ostanki odmaknila na rob mize in odšla iskat sladico, ko je na mizo skočil maček in začel jesti kar je ostalo. Vprašal me je, če ga ne bom dala dol oz če mu dovolim biti kar na mizi pa sem mu smeje povedala, da gre lahko na mizo in da je on tudi moj ljubček in da vedno pustim, da poje’ ostanke, da ne gredo stran …
Mačka sem dvignila, stisnila k sebi in ga poljubila in mu ga hotela dat v naročje, ko je vstal in rekel, da gre. Nisem razumela, kaj sem storila narobe. Samo na hitro je odrezal, da se mu bo obrnilo in da se mu obrača, da me je pol leta poljubljal. Še vedno nisem razumela. Dodal je samo še, da je neverjetno, da se je pustil naplahtat taki packi in da nisva kompatibilna, da vse kar mi je dal lahko imam in obdržim, sam pa se bo testiral na zajedalce in na druge stvari, ki naj bi jih živali prenašale … Ostalega nisem slišala, ko sem se zjokala, da ne razumem, kako je lahko to tako narobe, ker skrbim za svojo higieno in nikoli ni imel nobene pripombe, prav tako skrbim za mačka, ampak ni poslušal. Odšel je, tudi darila ki sem ga zanj izbrala za božič ni vzel … Sedaj po dveh dneh mi klicev ne vrača, odpisal mi še ni, na omrežjih me še ni blokiral, ampak ne vidim vsega …
Sem res tako slaba, da si ne zaslužim ljubezni in ali sem res naredila tako narobe, da storil vse za nekoga in mi tako vrne? Kaj naj storim? Naj se borim, ampak se bojim, da se ne premisli … 🙁
Nekako se mi zdi, da je samo iskal neki razlog, da bi vas zapustil, ker ni iskren in ne zna prevzemati svoje odgovornosti si je kar en kvazi, trapasti in nori razlog izmislil. Bodite veseli, da ste se ga znebili, zaslužite si normalnega in moralnega človeka, ne pa takšnega z osebnostnimi motnjami. Srečno.
Ma tak človek se mi zdi precej strog in zahteven, išče pri drugih popolnost, ni pripravljen na kompromise in ni bil dovolj zaljubljen vate.
Bodi srečna, da je šel. Verjetno je bila mačka pika na i. Bil je prvič pri tebi. Si imela čisto? Glej človek vidi marsikaj. Pozna svoje zahteve in nekaj pri tebi ga je zelo zmotilo, da je dobesedno zbežal.
Nista za skupaj. Trpela bi. Tvoj cilj mora biti nekdo, ki je tak kot ti. Tvoja sorodna duša. Nekdo, ki ga ne moti mačka. Pa ne zaradi mačke, ampak zaradi pogleda na svet.
Anonimno 10292, 27.12.2024 ob 19:20
Stara forumašica, vse življenje živim z mačkami, pa ne s samo eno ampak jih imamo vedno ca pet, notri v hiši. Nihče od nas v 60.letih od naših mačk ni ničesar nalezel, ni lepo, da kot laik strašite ljudi pred mačkami, res ne.
Izvoli
https://vizita.si/bolezni/6-bolezni-ki-jih-lahko-dobimo-od-zivali.html
Katja123106, 27.12.2024 ob 16:03
Vredna si ljubezni, to si zapomni. Če zdaj tega ne vidiš, boš pa v prihodnosti.
Kar se tiče njegovega ravnanja – ni komentarja. Jaz imam tudi mačka in je moj družinski član. To pomeni, da gre lahko kamorkoli se mu zahoče. Redno sedi na mizi z mano, ko jem, seveda pa ne sme moje hrane, ampak ima svojo.
Veš, kako so včasih rekli: Kdor ne mara živali, ne mara ljudi …
Kar se pa tiče tega, da se bo kaj preneslo … Prenosljiva je mikrosporija, pa še to bi mačku odpadala dlaka in bi ga najbrž že vozila k vet.
Razumem, da ti je hudo, ampak s takim vedenjem je samo pokazal, da nista za skupaj. Si predstavljaš zdaj zaradi njega omejevati svojega mačka, kam lahko gre? Ne bi rekla.
Jokaj, jokaj, a potem obriši solze in stisni mačka. Srečno.
Odj.ebi s tem “kdor ne mara živali….”. Na mizi s tabo jé.. fuuujjj. Ogabne ste pasje in mačje MAME!!
Stara forumašica, 27.12.2024 ob 21:08
Izvoli
https://vizita.si/bolezni/6-bolezni-ki-jih-lahko-dobimo-od-zivali.html
Re stara forumasica
Največ bolezni prenašamo ravno ljudje, čudim se, kako potem z rokami tikaš in uživaš meso, saj toksoplazmozo prenašajo vse, tudi domače živali? Jaz sem jo daleč nazaj dobila brez mačka. Notranja mačka, ki ne uživa surovega mesa, te in drugih nalezljivih bolezni, brez stika z drugimi živalmi, ne more dobiti. Potrebuje pa njej primerno hrano in lasten krožnik. Zgodba, v kolikor je resnična, pa je nagnusna, žival je le žival s svojimi mikroorganizmi.
Anonimno752, 27.12.2024 ob 23:20
Jaz ga popolnoma razumem, tudi jaz bi bruhala… In da postrežena ljudem na ustih krožnikih, ki jih maček polize in ti se kusujes z mačkom… Neeee, ogabno.
Si za pomivanje posode, pomivalni stroj …. že kdaj slišala ali posodo samo malo z vodo poplakneš po uporabi? A svoje otroke, če jih imaš, ki so se čez dan potikali po igrišču, vrtcu, šoli, javnem prevozu in še kje, poljubiš šele potem, ko jih temeljito razkužiš? In preden se s kom poljubljaš, mu tudi najprej razkužiš usta?
ojej no, 28.12.2024 ob 02:10
Si za pomivanje posode, pomivalni stroj …. že kdaj slišala ali posodo samo malo z vodo poplakneš po uporabi? A svoje otroke, če jih imaš, ki so se čez dan potikali po igrišču, vrtcu, šoli, javnem prevozu in še kje, poljubiš šele potem, ko jih temeljito razkužiš? In preden se s kom poljubljaš, mu tudi najprej razkužiš usta?
Oooo moj bog, saj je neverjetno, da ste zmožni se hujšega…. Poljub otroku na lička primerjati z živaljo sploh in poljubljanjem živali.
In oprosti, kljub pranju živali nimajo kaj uporabljati istih skled za prehranjevanje ..
Ti očitno z isto krpo kuhaš v kuhinji potem pa z njo kopalnico spucas in po tleh brises, ker po tvoje, če jo pralni stroj opere je potem spet dobra za v kuhinjo…. Ogabno
Anonimno 10292, 27.12.2024 ob 19:17
Avtorica bodite srečni, da je odšel, ker z njim ni vse okej, to menda vidite po njegovem obnašanju, da nekaj z njim ne štima, ni normalno. Bog ve kje vse bi še našel razlog, da mu je še mnogo stvari glede vas odbijajoče, takšni ljudje so pač bolni. Kot sem napisala, bodite veseli, da se je poslovil že sedaj in ne šele čez par let, takrat bi bila vaša samozavest že precej na dnu. Glavo pokonci in srečno izbiro pri naslednjem.
ON zgleda čist normalen,ona pa nagraužna do amena! Pa imam živalco že dolga leta, kar je preveč je pa preveč!
Anonimno752, 28.12.2024 ob 07:16
Oooo moj bog, saj je neverjetno, da ste zmožni se hujšega…. Poljub otroku na lička primerjati z živaljo sploh in poljubljanjem živali.
In oprosti, kljub pranju živali nimajo kaj uporabljati istih skled za prehranjevanje ..
Ti očitno z isto krpo kuhaš v kuhinji potem pa z njo kopalnico spucas in po tleh brises, ker po tvoje, če jo pralni stroj opere je potem spet dobra za v kuhinjo…. Ogabno
Mi imamo zelo dobro in temeljito vse oprano in očiščeno. Ti pa očitno posodo “umivaš” na hitro s hladno vodo. Zelo lepo in doživeto opisuješ uporabo krp po svojem sistemu, saj to lahko pride le iz lastne izkušnje, meni kaj takega še na pamet ne pride. In ja, imaš prav. poljubček na lička otroku, ki je pred tem ta ista lička stiskal k igralom na igrišču, na tla ali k igračam v vrtcu, na sedež avtobusa ali avta ali telefona…ni isto kot poljubček na glavo psa ali mačke: je še veliko bolj poln bakterij in še česa.
Sem proti poljubljanju mačkov na gobček vendar mislim, da ima hišni muc, ki ne uživa surovega mesa, veliko manj parazitov kot pa moški/ženska, ki si z jezikom rijeta po spolnih organih in zadnjiku, nato pa še skakata čez plot… Bruh. Celo na tipkah od bankomata so našli človeške izločke oziroma fekalije in potem lahko veste, s čim smo vsak dan v stiku tudi ob dotikanju vratnih kluk. Da ne govorimo o otipavanju sadja in pakirane v hrane v trgovinah. Se mi bruha ob misli na ženske, ki se ližejo s psom, ki je pravkar pojedel človeški drek.
Imam psa in 5 mačk. Vedno sem imela vsaj 5, kdaj tudi več mačk. Vedno izključno notranje, cepljene, sterilizirane,… Sem res ena cat lady. No ena žival ne taca po mizi, pultu, postelji.
Res pa spijo na kavču, na svojem kratkem delu, pokritem z deko, ki se redno pere, na najmanj 60 stopinj+razkužilo.
Tudi meni se gabi, da bi mi živali jedle iz krožnikov. Tudi njihovih posodic ne perem v stroju ali z isto gobico.
Lol448, 27.12.2024 ob 18:34
O moj bog, kakšna debilno izmišljena, bolna zgodba in kup budal, ki so nasedle,umiram od smeha. Ma ljudje božji a ne znate prepoznat izmišljenih zgodb? Low IQ, očitno.
Kaj vraga pa ti, ki misliš, da imaš high IQ delaš na mon-u? Zakaj si tako bebavo “zgodbico” sploh prebral/a/o do konca? Zakaj sploh nekaj tako slaboumnega komentiraš? Morda imaš med idioti res visok IQ, med normalnimi padeš.
ojej no, 28.12.2024 ob 10:53
Mi imamo zelo dobro in temeljito vse oprano in očiščeno. Ti pa očitno posodo “umivaš” na hitro s hladno vodo. Zelo lepo in doživeto opisuješ uporabo krp po svojem sistemu, saj to lahko pride le iz lastne izkušnje, meni kaj takega še na pamet ne pride. In ja, imaš prav. poljubček na lička otroku, ki je pred tem ta ista lička stiskal k igralom na igrišču, na tla ali k igračam v vrtcu, na sedež avtobusa ali avta ali telefona…ni isto kot poljubček na glavo psa ali mačke: je še veliko bolj poln bakterij in še česa.
Daj ne zahebavaj… Očitno niti brat in razumeti ne znaš stvari. .. očitno ti tako delaš s krpami, ker ti trdis da strojne vse opere, ne jaz.
K.rc ti čiščenje in hvalisanje z njim če potem mačko po gobcu lizes in ji daješ krožnike in kozarce za lizati… Oprosti potem nimaš čisto, niti ti nisi cisto