Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Imena, ki so tako ženska kot moška

Imena, ki so tako ženska kot moška

Danes sem razmišljala o imenih, ki jih lahko nosita oba spola. Na misel mi pridejo le štiri.

Aljoša
Saša
Nastja
Niki

Lahko dodate kakšno?

Vanja
Tosja
Petja

Poznam za vsa tri imena tako punce kot fante.

.- Vanja,
– Denis (poznam tudi punco Denis!)

Jasmin
Jaša

Vanja? Denis? Prvič slišim. Zanimivo. V Sloveniji je punca po imenu Denis ali pa gre za angleško različico imena?

Jasmin za žensko?

Denis
Vanja
Ivica
Andrea
Vasja
Reni
Aleks
Jona

Jasmin za žensko?[/quote]

Jasmin Petan Malanhovski (pred kratkim žal preminula)

Samo čakam na tisto taubrisano, da bo dodala ime Miha 🙂

da prvič slišiš, da je pri nas vanja tudi žensko ime, pa moraš biti direkt z lune.

v sloveniji je skoraj 2000 žensk z imenom vanja.

moških vanj je desetkrat manj.

sicer se pa v tej temi očitno pojavljajo samo originalno ruska moška imena, ki smo jih pri nas začeli dajat ženskam. no, vsaj večina je takih

je pa tudi 67 žensk z imenom denis. ne denise. na primorskem jih imajo, bohvedi zakaj

Jaz poznam dve Denis (Slovenki).

Poznam Kim žensko in moškega, Dagmar je pri nas žensko in moško ime … Za Mišel smo enkrat že pisali, da obstajajo ženske in moški s tem imenom.

Ime za oba spola je tudi Viki, Mare, Nikola …

da prvič slišiš, da je pri nas vanja tudi žensko ime, pa moraš biti direkt z lune.

sicer se pa v tej temi očitno pojavljajo samo originalno ruska moška imena, ki smo jih pri nas začeli dajat ženskam. no, vsaj večina je takih

je pa tudi 67 žensk z imenom denis. ne denise. na primorskem jih imajo, bohvedi zakaj[/quote]

Recimo Nikita je tudi rusko moško ime, pri nas je pa več žensk s tem imenom kot moških.

je pa tudi 67 žensk z imenom denis. ne denise. na primorskem jih imajo, bohvedi zakaj[/quote]

Ne, prvič slišim, da je Vanja tudi moško ime.

Pa še Evelin.

Moj sodelavec je Vanja

Recimo Nikita je tudi rusko moško ime, pri nas je pa več žensk s tem imenom kot moških.[/quote]
saj pravim, cel kup ruskih moških imen pri nas dajemo ženskam.
petja – več ženskih, kot moških
saša – isto

pa še in še…

Nastja je žensko (Nastassja, Nataša).
Aljoša je moško. (Aleksander, Aleksej)

Saša pa oboje

A to zato, ker TI tako praviš? Mi dajemo primere iz realnega življenja.

BTW, v Sloveniji je 77 žensk, ki jim je ime Aljoša, in 24 moških, ki jim je ime Nastja.

A to zato, ker TI tako praviš? Mi dajemo primere iz realnega življenja.

BTW, v Sloveniji je 77 žensk, ki jim je ime Aljoša, in 24 moških, ki jim je ime Nastja.[/quote]
To ne pove veliko, ker ima precej otrok imena, ki niso ne ženska in ne moška. V bistvu, lahko daš otroku ime tudi flašencug, če veš kaj hočem povedat …

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Sploh ne gre za uniseks imena, ampak za neznanje in “preseravanje” staršev, ki bi radi bili fensi…

zdaj rabimo samo še fanta z imenom Micka in punčko, ki bo Miha, pa smo kompletni :))

Motiš se, nerazgledana si edino ti.

ker ločim moško ime od ženskega ali ker ne vidim smisla dajati moška imena dekletom ali je tretji razlog?
argumentiraj

Aljoša kot žensko ime je različica imena Alja in ženska različica moškega imena Aljoša 🙂

Ime Nastja je tudi krajša oblika moških imen.

Če se vam nekaj zdi, to še ne pomeni, da je res tako.

evo, sem se spomnila še enega

dagmar
v nemčiji je to žensko ime. pri nas pa ga dajejo moškim, očitno.

New Report

Close