Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Imena SOFIJA, ZOE IN VANESA

Imena SOFIJA, ZOE IN VANESA

Vprašala je za mnenje in v glavnem nam nobeno od naštetih ni všeč. To ji tudi povemo. Kaj ti ni prav?
[/quote]

Za mnenje o naštetih imenih. Če ti ni nobeno od teh, se ne vključuj v temo. Če bi bilo ti spraševala za ime Kristina, in bi ti monkinje težile, da izberi Katarina,ki je podobno, a lepše….Kako bi se počutila? Zoe in Zoja ni isto. Z razlogom sprašuje za Zoe.

Za mnenje o naštetih imenih. Če ti ni nobeno od teh, se ne vključuj v temo. Če bi bilo ti spraševala za ime Kristina, in bi ti monkinje težile, da izberi Katarina,ki je podobno, a lepše….Kako bi se počutila? Zoe in Zoja ni isto. Z razlogom sprašuje za Zoe.
[/quote]

Sprašuje na javnem forumu, vsak ji lahko odgovori kar hoče dokler je ne žali. Ti še kaj ni jasno?

Sicer pa se čutim dolžna zavzemati se za normalna, slovenska imena za otroke. Pač moje mnenje.

Ime Zoe je že malce passe.
Sofija je trenutno skoraj vsaka druga dojenčica.
Izbrala bi ime Vanessa in to z dvema s-jema.Vanessa je bila sošolka moje hčere v osnovni šoli in ime mi je bilo zelo zelo všeč.

A da je? Sem mislila da je Sofia grško slovensko pa Zofija.
[/quote]

Lahko bi bila pa tudi Sonja, to je bilo moderno ime v moji mladosti – je pa to spet izpeljanka iz imena Sofija, mislim, da ruska varianta :))

Niti eno. Sofija je polepšana Zofka. Zoe je kar nekaj, bolj mi deluje kot kratica neke organizacije ali države (npr. ZAE, Združeni Arabski Emirati). Vanesa pa bi morala biti originalna Vanessa. V sili bi izbrala zadnje ime v obliki Vanessa.

V našem vrtcu je bilo eni deklici ime Zo. Niso normalni, res ne. Starši namreč.

Od tvojih imen bi izbrala Sofija. Ta mi je res všeč. Zoe in Vanesa pa nikakor.

Vanesa je pa najhujša čefurijada, vseeno koliko s.

Vanesa je pa najhujša čefurijada, vseeno koliko s.
[/quote]

Wikipedija :

Ime Vanessa izhaja iz angleškega imena Vanessa. Ime si je izmislil angleški pisatelj Jonathan Swift za svojo intimno prijateljico. Ime je zložil iz prvega zloga njenega danskega imena in priimka. Ime je postalo znano po Swiftovi pesnitvi Candenus in Venessa.[1]

Tujejezikovne različice imena
pri Angležih: Vanessa
Pogostost imena
Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije je bilo na dan 31. decembra 2007 v Sloveniji število ženskih oseb z imenom Vanessa: 189.[2]

Sofija je zelo lepo ime. Zoe se posebej, Ce druzina tega otroka prihaja iz tujine, tudi ce ima priimek na ic je zelo lepo ime, oba Sofi in Zoe

[img]https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s–tI0JHCAY–/c_scale,f_auto,fl_progressive,q_80,w_800/18w69zlq2bs1qjpg.jpg[/img]

Tvoj nick je še najboljši predlog. 3 v 1 hahaha

Pa kaj je z vami ljudje, dajajte otrokom noramalna imena, se bodo že sami preimenovali v vanese zoe itd če bodo hoteli.

Pa katera imena so normalna in katera ne?!
Zelo zanimivo, se posebej, ce gres srat po forumu, da otrok v vrtcu ima tako in tako ime in pri tem se posmevas. To pa je ZELO normalno.
Ha, primitivizma

Lahko bi bila pa tudi Sonja, to je bilo moderno ime v moji mladosti – je pa to spet izpeljanka iz imena Sofija, mislim, da ruska varianta :))
[/quote]

Ja, točno! Tudi danes bi bilo Sonja zelo lepo ime.

Vanesa ali Zoe ziher ne.

Zofija,Zofka še nekako. Je pa zelo staromodno. Zoe neee, še manj pa Vanesa, niti Venesa.

Kako ZOE kličeš ko je na igralih v parku: ZOE? Zoe pridi sem? ZOE to ne smeš! Zo-E NE!

Zoui. Taka je pač izgovorjava.

Zoui. Taka je pač izgovorjava.
[/quote]
No in? Še psu ne bi dala tako ime, si predstavljaš da se to dereš na igrišču?

Ce se vi derete tukaj in na igriscu potem rajsi bodite tiho, so se hujse stvari od imena katero nam ni vsec.

Sofija je zelo zelo lepo ime.

A da je? Sem mislila da je Sofia grško slovensko pa Zofija.
[/quote]

Govora je o Sofiji s črko j! In to je ravno toliko slovensko, kot Zofija.

Zofija (Zofka, Sofija, Sonja) goduje 15. maja ali 30. septembra. Vse naštete oblike imena se uporabljajo v Sloveniji.

Zoe je grdo, vanesa je tko tko, mal trdo se sliši, sofia ali sofija je pa že vsaka druga

Zoja je slovanska Živa, grška Eva. Enak pomen ima Vita. Vse pomeni živ, življenje.

Samo Sofija.
Zoe preveč čudaško, Vanesa šiptarsko.

New Report

Close