Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Imena vaših psov

Imena vaših psov

🙂

se spomnim enkrat enega dogodka, ko smo bili z našo prateto (takrat jih je imela 92) in smo na Bledu sedeli ob jezeru, ko je mimo prišel en pes, nič kaj določljive pasme in je teta rekla: “Lej ga fletnga pofukeljna!”
smo kr dol popadal 🙂

moje zlato prinašalo je pa JAKA

ampak sem dobila že odraslega s tem imenom. nekaj časa smo ga klicali JAK, zdaj je pa JAKI. Prejšnja labradorka je bila pa ADA.

Kar solze mi tečejo, tako sem se narežala :))))))))) Škoda, da ne morem pripopat “smajlija”, ki se valja po tleh :)))))))))))))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Mi imamo pa črno odnašalko (beri kokeršpanjelko) Astro.

LP!

nnaš je pa kar Najk.
prejšnji je bil pa MArk 🙂

Od tete je pa Kron (neko dolgo ime-uradno, ki so ga potem skrajšali)

Runo

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Ne razumem!

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

:-))) Naša pa Klasik – NO! :o))

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Moj je bil labradorec TIM.In upam,da je bil TIMI tudi zadnji pes,ker je bilo slovo preveč boleče.LP Tempra

Ali- pudelj
Bobo-mešanec
Mimi -cotton

Dva zlata prinašalca- Speed in Čip :), moj prejšnji pes, nemški ovčar pa je bil Nord. LP

Boksarki LANA in TAJA

Oj,

jaz imam beločrnega novofundlandca Starcka – kar rodovniško ime. Velikokrat ga kličem Piki.

Če boš imala beaglico, ti predlagam kaj bolj živahnega kot Ilona. Sicer pa stvar okusa. Fino je, da je ime tudi klicno.

~~~~~~~ Hakuna matata z naravo.

1. mešanček ARI
2. husky ALBA

Na svetu sem zato, da ljubim! (iskreni.net)

Še grše je pa, če dajo živalsko ime svojemu otroku. Včasih se človek res vpraša….

No, naša kokeršpanjelka je bila Kora. (tako je ime tudi hčerki od A. Šifrerja:)))

Prejšni mešanček je bil Lovro, zdaj pa imamo tibetanskega terierja, ki mu je ime Simba in je dejnasko malo podoben levjemu kralju.

Sicer pa nimam predsodkov pred živalsko/človškimi imeni. Po želji. Se pa biolj nagibam v to smer, da se ljudje mnogo bolj afnajo z imeni svojih otrok, kot z imeni svojih živali.

Prejšnji kokeršpanjel je bil Brin (smo ga že dobili z imenom, ker je bil rodovniški), sedanji kokeršpanjel je podedoval ime po njemu, v bližnji prihodnosti pa nam bo družbo delal še bokser ali bokserka, ki imata že izbrano ime Tim ali Mina (edinole če nam bo že rodovniško všeč, potem bo pač tako kot bo zapisano v rodovniku).

Nimamo psa, mamo pa mačka Simbo, zajca Popaja, in nimfi, Žak In Jaka, vsi so dobili ime iz risank, prej smo pa imeli mačka ki mu je bilo ime Polde, je bil zunanji maček, in smo se drli tako po dvorišču da je kdaj kdo dol iz ceste kar čudno gledal.
Je pa zastopil na to ime.
Prej smo pa imeli, kathrine, pa Murita, pa Fredyja…

sama zanimiva imena.
LP

Naš tnanec ima mešančka ,ki mu je ime Tito.

Meni je od malega najlepše ime za punčko Ada. Pa sem pri 18ih za darilo dobila črno koker španjelko in sem ji dala to ime. :))) Žal psičke nimam več, je pa v meni še zakoreninjena želja po deklici Adi. :)))

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Veste kaj, tole s pasjimi in človeškimi imeni je včasih podobno kot vprašanje, kaj je bilo prej, kura ali jajce. Konec koncev je bilo recimo včasih “Pika” – danes kar pogosto dekliško ime – tipično ime za kakšno malo luškano mešanko, hkrati pa recimo Pika Božič tudi ni več tako silno mlada, kar pomeni, da so starši tudi že pred dvajsetimi in več leti dajali otroku tako ime. In meni se ne zdi čisto nič narobe.

Pa recimo Tara – ki jo najdemo tudi na gornjem seznamu, pa danes tudi v marsikaterem vrtcu – jaz sem se pred malo manj kot 20 leti odločila, da bom tako dala ime svoji hčerki – potem ko sem prebrala knjigo od Vesne Krmpotić, “Nebo iznad oblaka”, še danes me kar spreleti, ko se spomnim te knjige in indijske boginje Tare. In vam povem, ime se mi je zdelo tako silno unikatno in posebno, da sem bila pošteno razočarana, ko sem slišala, da je že nekdo dal svoji hčeri tako ime. Bolj kot to, da sliši na to ime kar nekaj pasjih gospodičen:)

Sicer pa je naša psička Kaja, ptičji par Ferdo in Mici, ribi pa Pero in Pega. In ko sem imela pred davnimi leti rodovniškega psa, mu je bilo uradno ime Don Juan…

Pa še naši hišni ljubljenčki:

– želva Filip
– papigi Piki in Jakob
– kanarček Koki
– muca Angelček/Gelca
– psička Poli (rodovniško Polly)

V prteklosti smo imeli pse po imenih, Max, Rex, Dingo.

anvik, aljaški malamut

Naša psička je Tira-Zlata prinašalka.

” Ken ” Aljaški malamut , rodovniško ime ima Thomas :))

New Report

Close