Najdi forum

Splash Forum Koronavirus imeti pravico do ogrožanja drugih

imeti pravico do ogrožanja drugih

podpišem!
[/quote]

Tudi jaz.

Nisi razumela zapisa, pa bom napisala tako.
Primer: strokovna delavka v VDC se ne cepi proti pandemiji, ima pravico do tega, potem pa okuži nekaj uporabnikov in recimo, da kak od okuženih umre, pri kakem gre za težji potek okužbe……
Kaj potem? Kdo je odgovoren?
[/quote]

Kdo le? Uporabnik, ker se ni zaščitil in necepljen hodi po svetu. Ima pravico … čakaj, mogoče dolžnost? … da se cepi in če se ne, je odgovoren … lej, spet ne vem – sebi ali tistim nad sabo?

Naj se cepijo te ranljive skupine, če so ogrožene, ne pa da bo cel svet svoje žile nastavljal namesto njih, pa basta. Toliko osebne odgovornosti pa že mora imeti ta ogrožena skupina, da bo sama zaščitila, če jim že vlada nabavlja cepiva in vse. Cepivo je treba smotrno in ciljano uporabit, na ranljivi skupini, ne pa vsepovprek. Naj se stare obvezno cepi, če že koga, sicer se jim zamrzne penzijo, pa bodo hitro vsi penziči precepljeni in varni. Svet se jim je že dovolj podrejal, še preveč.

Saj pazimo na njih, ampak kar je preveč, je pa preveč.

Ker to res nima smisla, da bi cepili tiste, ki itak to okužbo preživijo brez posledic in lahko imunost razvijejo naravno. ZPIZ lepo zamrzne penzije, ko prideš na cepljenje, pa jo dobivaš naprej. Re. Še. No. Ne pa vseh okoli buzerirat.

Evo tukaj sem ti našel odgovor posebej zate. Zdaj pa glede na to kako skrbiš za druge verjamem, da ga boš pogledal/a.
Lep pozdrav
https://www.youtube.com/watch?v=qddEYgsivVU&feature=emb_logo

Pa kaj ti razumeš kaj piše haložanka?
Če bo tvoj otrok okužen in bo prišlo do zapletov, okužila pa ga bo ¨osveščena¨ vzgojiteljica, me zanima, če boš še travajzala o njeni pravici in samozaščiti.
[/quote]

Kaj pa če bo po cepljenju pri učiteljici prišlo do zapletov? Kdo bo odgovoren? Ti ali kaj? Boš “travajzala” še naprej o dolžnostih?

Samo še to, če bo tvoj otrok okužil profesorja, si je ta bolj ali manj sam kriv, profesor je opravilno sposobna oseba in ve kaj je v danih razmerah prav in kaj ne, ranljivejše skupine pa nimajo te možnosti, kapiš zdaj?
[/quote]
Jaz kapiš samo to, da imaš v tej temi dvojna pravila in da sanjaš, da je tvoje življenje drugim tako pomembno, da bojo delali tako kot bo zate prav in dobro. Motiš se, ne bojo delali tako, delali bojo tako kot bojo oni hoteli ne ozirajoč se nate in čisto nič jim ne moreš. Vse kar lahko narediš je to, da zaščitiš sama sebe in svojo družino po najboljših močeh pa se takrat ne moreš biti ziher, da se ne boš okužila.
Že to, da tvoj otrok ni kriv ker je okužil učiteljico, medtem ko je učiteljica kriva da je okužila tvojega otroka pove vse o tem kako skrbis za zaščito lastnih otrok, tako, da njihovo varnost prepuščaš v tuje roke upajoč na to, da bojo storili vse da bo tvoj otrok ostal zdrav, ker je to njihova dolžnost. No zdaj se pa zbudi iz sanj, jebe se jim zate in tvojega otroka. Tebi se pa ne sme. Samo v tem je ves point.
P. S moj otrok je star 15 let, pri teh letih je čist opravilno sposobna in točno ve kaj je prav in narobe. Naučite otroke (govorim o tistih primerne starosti) kako se zaščitiš in ne čakaj na druge. Nisi ti tujcu tako pomembna niti tvoj otrok, da bo počel kar boš ti pričakovala. Pozabi na to če si hočeš dobro.

Ja lahko, ampak tudi ti si se okužil od nekoga in če skrbiš za samozaščito, je to toliko težje, problem so antimaskerji in anticepilci, ki imajo preveč besede pri oblikovanju javnega mnenja. Sploh, če so to osebe, ki opravljajo delo, kot ga omenja haložanka. So take osebe še primerne za to delo?
Potrebno bi bilo sankcionirati ljudi, ki namenoma ogrožajo druge, kot prvo, taka oseba ni primerna za to delo, kot drugo pa denarne sankcije zaradi povzročanja splošne nevarnosti in pozivanja ljudi k temu.
Če učiteljica po FB poziva k nespoštovanju odlokov in odklanja cepljenje, naj si poišče drugo delo in PIKA.
[/quote]

Ja če je tako se moramo potem cepit vsi.

Pa kaj vraga filozofiral in nakladaš o pravicah, kaj pa dolžnosti?
A ima posameznik pravico do take odločitve, ki ogroža življenje drugega, se ti zdi, da jo ima?
Samo o tem je govora in ne mešaj politike in teorij zarot, ker odrasel osebek z opravilno sposobnostjo je sposoben dojeti, da je epidemija svetovnih razsežnosti in ni prva v zg. človeštva.
Kar se pa farmacije tiče in eko interesov, pa malo pomisli in si predstavljaj življenje brez te stroke! Predvsem pomisli na zarote te stroke, ko boš naslednjič v lekarni!
[/quote]

Dokler vlada krši lastne zapovedi, se ostalim ni treba sekirat, če jih kršijo.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

A ima posameznik pravico do take odločitve, ki ogroža življenje drugega, se ti zdi, da jo ima?
Samo o tem je govora in ne mešaj politike in teorij zarot, ker odrasel osebek z opravilno sposobnostjo je sposoben dojeti, da je epidemija svetovnih razsežnosti in ni prva v zg. človeštva.
Kar se pa farmacije tiče in eko interesov, pa malo pomisli in si predstavljaj življenje brez te stroke! Predvsem pomisli na zarote te stroke, ko boš naslednjič v lekarni!
[/quote]

Dokler vlada krši lastne zapovedi, se ostalim ni treba sekirat, če jih kršijo.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Jaz kapiš samo to, da imaš v tej temi dvojna pravila in da sanjaš, da je tvoje življenje drugim tako pomembno, da bojo delali tako kot bo zate prav in dobro. Motiš se, ne bojo delali tako, delali bojo tako kot bojo oni hoteli ne ozirajoč se nate in čisto nič jim ne moreš. Vse kar lahko narediš je to, da zaščitiš sama sebe in svojo družino po najboljših močeh pa se takrat ne moreš biti ziher, da se ne boš okužila.
Že to, da tvoj otrok ni kriv ker je okužil učiteljico, medtem ko je učiteljica kriva da je okužila tvojega otroka pove vse o tem kako skrbis za zaščito lastnih otrok, tako, da njihovo varnost prepuščaš v tuje roke upajoč na to, da bojo storili vse da bo tvoj otrok ostal zdrav, ker je to njihova dolžnost. No zdaj se pa zbudi iz sanj, jebe se jim zate in tvojega otroka. Tebi se pa ne sme. Samo v tem je ves point.
P. S moj otrok je star 15 let, pri teh letih je čist opravilno sposobna in točno ve kaj je prav in narobe. Naučite otroke (govorim o tistih primerne starosti) kako se zaščitiš in ne čakaj na druge. Nisi ti tujcu tako pomembna niti tvoj otrok, da bo počel kar boš ti pričakovala. Pozabi na to če si hočeš dobro.
[/quote]
Moj drugi otrok je star pa 20 let, on si je pa sploh že na jasnem kaj in kako. 🙂
Ve da ga drugi ne bojo ščitili, če se sam ne bo.

Ja če je tako se moramo potem cepit vsi.
[/quote]

Ja vsi ki se lahko, nekdo z težjo obliko epilepsije, dravetovim sindromom, CP in drugimi kroničnimi boleznimi pa tega ne smejo, zaradi primerne bolezni, a bo sedaj šlo? Prav tako vsi otroci v razvoju do 12 leta, to sem zasledila, da je starostna meja za uporabo teh cepiv. To so ranljivejše skupine če še do sedaj nisi razumela o čem je govora.

Mene ogrožajo kadilci, kemikalije v hrani, ki povzročajo raka, zdravila s stranskimi učinki, pesticidi, objestni, arogantni vozniki, ki vozijo čez rdečo luč in vozniki med vožnjo na telefonih, ilegalni prebežniki, ….seznam je doooooolg.

Ne, ne počutim se ogrožene, če je kdo pozitiven na kovid poleg mene.

Zdaj se pa terajte v 3p.m. poln kur ac vas že imam z nabijanjem slabe vesti.

Če ti ta svet in ta družba ni ok takšna kot je in kako funkcionira. Recimo celotna EU in večino civiliziranega sveta, ti je na voljo tudi kakšen tretji svet, osamljen otok in podobno. Lahko greš tudi na luno, če ti rata. TI se boš prilagajal družbenim normam in pravilom, ne one tebi. Razumeš? Ne, ker si neprilagojen. Zato pa smo zaprti že tako dolgo, ker eni kretenčki ne morete dihat v lastnem domu! Problem ste VI ne vsi ostali.
[/quote]
Blesavo multinično prizadeto se naj zaradi svoje paranoje zapre v bunker, saj v bunkerju ne bo epidemije.
Zastopim, da človek ne more ostati ali biti psihično zdrav, če vsak dan spremlja medijska in politična ustrahovanja in grožnje z mrtvimi in takšnimi in drugačnimi sevi.
Zato vas je kar nekaj psihično zbolelih in sedaj vso to nasilje in strah vsiljujete ostali družbi.
Zato je moj predlog povsem na mestu. Paničarji zmešani se zaprite v bunker, ostali pa bomo živeli normalno naprej. Dokler pač bomo. Večno sigurno ne bomo.

Ja vsi ki se lahko, nekdo z težjo obliko epilepsije, dravetovim sindromom, CP in drugimi kroničnimi boleznimi pa tega ne smejo, zaradi primerne bolezni, a bo sedaj šlo? Prav tako vsi otroci v razvoju do 12 leta, to sem zasledila, da je starostna meja za uporabo teh cepiv. To so ranljivejše skupine če še do sedaj nisi razumela o čem je govora.
[/quote]
Ok ti so pač izzuzeti. Kolikor sem spremljala zdravi otroci pa tudi odrasli ne pašejo pod ogrožene skupine, ogrožene skupine so bili do zdaj starejši (zato toliko smrti že tako onemoglih in bolnih iz dso) pa tisti mlajsi z določenimi pridruženimi boleznimi.
Jaz vam hočem samo povedat da se ne zanašajte na druge, z ničemer se ne da prisiliti vseh na vse. To je utopija. Tudi maske nosimo najprej zase, roke si najprej umivamo zase, da mi ne zbolimo in ne zato ker smo take dobricine, da bi zascitili druge. To pride avtomatsko, ščitiš sebe, ščitiš druge. Je treba bit karakter in si to priznat, najlažje je glumiti mater Terezo dobrodelnico, ko pa realno vemo, da temu ni tako.

Blesavo multinično prizadeto se naj zaradi svoje paranoje zapre v bunker, saj v bunkerju ne bo epidemije.
Zastopim, da človek ne more ostati ali biti psihično zdrav, če vsak dan spremlja medijska in politična ustrahovanja in grožnje z mrtvimi in takšnimi in drugačnimi sevi.
Zato vas je kar nekaj psihično zbolelih in sedaj vso to nasilje in strah vsiljujete ostali družbi.
Zato je moj predlog povsem na mestu. Paničarji zmešani se zaprite v bunker, ostali pa bomo živeli normalno naprej. Dokler pač bomo. Večno sigurno ne bomo.
[/quote]

Plosk plosk zate. Pusti budale in se ne razburjaj več.

Bravo.

[/quote]
Kaj se usajas?a ti res verjames da brez farmacije, medicine in ostale navlake ni zivljenja?da mora bit posameznik podrejen druzbi, da izven druzbe ni zivljenha?ne bluzi…ce ti verjames tem pravljucam prav…te je pac drzava preparirala in indoktrinirala in vrrjemi v pravljice i ustavi, epidemiji, demokraciji ..butara

Ok ti so pač izzuzeti. Kolikor sem spremljala zdravi otroci pa tudi odrasli ne pašejo pod ogrožene skupine, ogrožene skupine so bili do zdaj starejši (zato toliko smrti že tako onemoglih in bolnih iz dso) pa tisti mlajsi z določenimi pridruženimi boleznimi.
Jaz vam hočem samo povedat da se ne zanašajte na druge, z ničemer se ne da prisiliti vseh na vse. To je utopija. Tudi maske nosimo najprej zase, roke si najprej umivamo zase, da mi ne zbolimo in ne zato ker smo take dobricine, da bi zascitili druge. To pride avtomatsko, ščitiš sebe, ščitiš druge. Je treba bit karakter in si to priznat, najlažje je glumiti mater Terezo dobrodelnico, ko pa realno vemo, da temu ni tako.
[/quote]
Vsak je odgovoren zase, mene nemoti ko prides k meni brrz maske, se zazeljeno je, v sluzbi ze eno leto brez maske, s sosedi, znanci….ni maske ni epidemije…..ovce pa nagobcnike gor da scitite…koga ze?druge ofce hehe

Pa daj si preberi kaj ti tupim no! V tem primeru (lepo napisano v izvornem postu) ima taka oseba pravico ogrožati druge? Je primerna za delo z ranljivejšimi?
Otrok še ne bodo cepili, znano je da otroci vseeno ne prenašajo tega virusa, kot se je do sedaj predvidevalo in učiteljica/vzgojiteljica, ki se ni cepila, pač nima pravice poučevanja in neposrednega stika z učenci, ker jih življenjsko ogroža, se ti ne zdi? Ali bi ti dovolila taki učiteljici biti dnevno z recimo 300 različnimi učenci? In ali bi k taki učiteljici poslala svoje dete?
[/quote]

Lahko link do vira za to trditev?
Hvala!

Pa daj si preberi kaj ti tupim no! V tem primeru (lepo napisano v izvornem postu) ima taka oseba pravico ogrožati druge? Je primerna za delo z ranljivejšimi?
Otrok še ne bodo cepili, znano je da otroci vseeno ne prenašajo tega virusa, kot se je do sedaj predvidevalo in učiteljica/vzgojiteljica, ki se ni cepila, pač nima pravice poučevanja in neposrednega stika z učenci, ker jih življenjsko ogroža, se ti ne zdi? Ali bi ti dovolila taki učiteljici biti dnevno z recimo 300 različnimi učenci? In ali bi k taki učiteljici poslala svoje dete?
[/quote]

Ti si bolana, res si bolana, takoj bi poslal otroka k taki uciteljici,…ker je manj nevarna kot ti ki sebe in druge mentalno ogrozas s paranojo…skis babji

Ti si bolana, res si bolana, takoj bi poslal otroka k taki uciteljici,…ker je manj nevarna kot ti ki sebe in druge mentalno ogrozas s paranojo…skis babji
[/quote]Ko ste se pred kakim mesecem “zdravi in pametni” nazadnje prešteli v Ljublajni, vas je bilo iz cele Slovenije manj kot dvesto. Toliko placa mislim, da bi še vedno našla naša psihiatrija in bi tudi moralo bit kar prisilno, da nehate škodovat.

Vsak je odgovoren zase, mene nemoti ko prides k meni brrz maske, se zazeljeno je, v sluzbi ze eno leto brez maske, s sosedi, znanci….ni maske ni epidemije…..ovce pa nagobcnike gor da scitite…koga ze?druge ofce hehe
[/quote]
Res je vsak je odgovoren zase. Tudi mene ne motijo tisti brez mask, oni niso moj problem, moj problem so moji otroci, moj mož, moji sorodniki itd. Ne vtikam se v druge in ne pričakujem, da bojo ubogali (vlado, nek zakon ali pa mene) ker nisem stara 5 let in naivna, zato mi na kraj pameti ne pade se ukvarjati s tem katera Pepca nima maske v trgovini. Jaz se zaščitim po svojih močeh, če mislim da se moram in tam kjer se moram.

Res je vsak je odgovoren zase. Tudi mene ne motijo tisti brez mask, oni niso moj problem, moj problem so moji otroci, moj mož, moji sorodniki itd. Ne vtikam se v druge in ne pričakujem, da bojo ubogali (vlado, nek zakon ali pa mene) ker nisem stara 5 let in naivna, zato mi na kraj pameti ne pade se ukvarjati s tem katera Pepca nima maske v trgovini. Jaz se zaščitim po svojih močeh, če mislim da se moram in tam kjer se moram.
[/quote]
Dobro je dobro fata, ne rabiš se ponavljat. Ostali pa vemo kako družba funkcionira in na čem temelji. In če ima vsak zapovedano dolžnost, da ne širi bolezni, je to državlajnska dolžnost slehernega državljana, pika. Pa bosanka to bila sposobna razumet ali ne, je nihče ne vpraša.

Nič ni težko reči, in “kaj pa če” je najboljši temelj za ponavljanje napake in prelaganje odgovornosti. “Kaj pa če” besedna zveza, ko si na pogrebu ljube osebe, nima nobene tolažilne vrednosti.
[/quote]Tebi sem že enkrat napisala, noben denar ti ne more zapolniti praznine v glavi.

Covidarji si vse preveč domišljate.

Odločitev ali se bo oseba cepila, na povsem neznanem cepivui, ni službena dolžnost.
Ko bo ta mati, ki morda koleba ali bi se cepila ali ne, ker je popolnoma zdrava in mora vzgojiti še svoje malčke, ki so izgubili očeta in razmišlja, “zdravo me bojo pohabili” bi ti še kako prpa. Tako pa imaš vsega polno rit in v glavi nič.
In ona naj se gre cepit zate? kje živiš na luni? na Marsu?

New Report

Close